28ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Κυριακής 2 Οκτωβρίου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
7:00
2/10

28ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Κυριακής 2 Οκτωβρίου

Το αυτοβιογραφικό φιλμ του Τζέιμς Γκρέι «Armageddon Time» με τον Άντονι Χόπκινς, την Αν Χάθαγουεϊ και τον Τζέρεμι Στρονγκ, η θρυλική «Μαμά και η Πουτάνα» του Ζαν Εστάς, το τρυφερό «Μπλε Καφτάνι», οι παράλληλες ερωτικές ιστορίες της «Καταραμένης Κυριακής» του Τζον Σλέσιντζερ, το πολυαναμενόμενο μουσικό ντοκιμαντέρ για τον Dio και οι «Μέρες Ευτυχίας» του Τέρενς Μάλικ στα highlights του προγράμματος της Κυριακής 2 Οκτωβρίου του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (28/9 - 9/10).

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, είναι εδώ! Τρία Διαγωνιστικά τμήματα, νέοι δημιουργοί, αληθινές ιστορίες, ελληνικές μικρού μήκους, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς μέσα σε 12 μέρες (και Νύχτες).

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από 28 Σεπτεμβρίου - 9 Οκτωβρίου.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Γ’

17:30, ΔΑΝΑΟΣ 1 Αγοράστε εισιτήρια online 

Airhostess-737

ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 16’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Thanasis Neofotistos

Μια αεροσυνοδός, καταρρέει κατά τη διάρκεια της πτήσης, πεπεισμένη ότι το πρόβλημα της είναι τα σιδεράκια που έβαλε πρόσφατα. Την ίδια στιγμή, βέβαια, μεταφέρει το πτώμα της μητέρας της,  για να τη θάψει δίπλα στη γιαγιά της.

Χυμός Πορτοκάλι / Orange Juice
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 18’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Dimitris Zahos

Ο Ηλίας δουλεύει ως διανομέας διαφημιστικών φυλλαδίων για να καλύψει τα έξοδά του. Στις κουραστικές διαδρομές της δουλειάς συναντάει ανθρώπους και αντιμετωπίζει δυσκολίες πρωτόγνωρες γι’ αυτόν. Ένας χυμός πορτοκάλι και ένα χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ θα βάλει τον Ηλία σε μιαν απρόσμενη δοκιμασία.

Shooting
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Nicos Panayotopoulos

To γύρισμα ενός διαφημιστικού πηγαίνει κατά διαόλου. Μπορεί ο θάνατος ενός ανθρώπου να σώσει την παρτίδα;

tokakis ή What’s My Name
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 22’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Thanos Tokakis

Ο Θάνος Τοκάκης ξεκινά μια stand up comedy περιοδεία στην επαρχία προκειμένου να δείξει στον κόσμο πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το κοινό που δεν μπορεί να ξεχάσει την τηλεοπτική του εμφάνιση αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction 
ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ / THE PAWNSHOP
Σκηνοθεσία: Łukasz Kowalski

17:30, ΑΣΤΟΡ Αγοράστε εισιτήρια online

Από τοστιέρες μέχρι DVD player, ό,τι ποθεί η ψυχή σου θα το βρει στο χαώδες ενεχυροδανειστήριο της Γιόλα και του Βίεσικ, των οποίων οι καυγάδες συναγωνίζονται την απροσδόκητη τρυφερότητα με την οποία αντιμετωπίζουν άστεγους περαστικούς, ταλαιπωρημένες γειτόνισσες και ερωτευμένους υπαλλήλους. Χτυπημένοι από την οικονομική κρίση, οι δύο χολερικοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν να διοργανώσουν ένα παζάρι-γλέντι, σε μια απέλπιδα απόπειρα να αναζωογονήσουν την πελατεία αλλά και την πεσμένη διάθεση της τοπικής κοινότητας. Από τους εργαζόμενους έως τους άφραγκους θαμώνες, το ακαταμάχητο ντοκιμαντέρ του Λούκας Κοβάλσκι σκιαγραφεί αυτό το βασίλειο ανεκτίμητης σαβούρας από δεύτερο χέρι σαν τον μικρόκοσμο μιας Ευρώπης στα όρια της χρεοκοπίας, όπου το κατάμαυρο χιούμορ, η ανθρώπινη ζεστασιά και η απόγνωση βαδίζουν πλάι πλάι.

Αφιέρωμα στον Ζαν Εστάς
Η ΜΑΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ / THE MOTHER AND THE WHORE
Σκηνοθεσία: Jean Eustache
 
18:00, ΙΝΤΕΑΛ
 Αγοράστε εισιτήρια online

Ό,τι έχετε ακούσει γι' αυτήν τη μυθική ταινία είναι αλήθεια. Το φιλμ του Ζαν Εστάς προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στις Κάννες το 1973, συζητήθηκε όσο ελάχιστες δημιουργίες του μεταπολεμικού γαλλικού σινεμά και με το πέρασμα του χρόνου απέκτησε την αίγλη ενός cult αριστουργήματος. Μια διεισδυτική σπουδή στις ανθρώπινες επαφές και το σεξ, όπως προκύπτει από τις προσπάθειες ενός νεαρού ήρωα (Ζαν-Πιερ Λεό) να καταλάβει βαθύτερα και να προσεγγίσει περισσότερο τις γυναίκες. Ένα φιλμ με μερικά από τα πιο συγκλονιστικά διαλογικά μέρη που ειπώθηκαν ποτέ, χαρακτήρες και καταστάσεις που σοκάρουν με την αμεσότητά τους κι έναν ολόκληρο διαλογισμό γύρω από τις έννοιες της δέσμευσης, της αφοσίωσης, της κατανόησης και της ζήλιας. Προβάλλεται στην πρόσφατα αποκατεστημένη ψηφιακή κόπια.

Ταινίες : ICONS 
ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΧΑΪΣΜΙΘ / LOVING HIGHSMITH
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
 Eva Vitija

19:00, ΔΑΝΑΟΣ 2 Αγοράστε εισιτήρια online

Μέσα από τις σελίδες ενός κρυφού ημερολογίου, συνεντεύξεις με ανυποψίαστους συγγενείς και αποκαλύψεις από διακριτικούς φίλους, το ντοκιμαντέρ φωτίζει τα κενά μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας στο έργο της Πατρίτσια Χάισμιθ. Έχοντας σαν αφετηρία το «Κάρολ», η Βιτία χαρτογραφεί μια μοναχική διαδρομή από το Τέξας μέχρι το Λοκάρνο της Ελβετίας, με ενδιάμεσους σταθμούς τους λεσβιακούς έρωτες που διαμόρφωσαν την καριέρα της πρωθιέρειας του λογοτεχνικού ψυχολογικού θρίλερ. Ανακαλύπτει, επίσης, τις ευθείες γραμμές μεταξύ της Χάισμιθ και των ηρώων της: Σαν άλλος «Ρίπλεϊ», επέλεξε και η ίδια να κρυφτεί σε διπλές ζωές, μέσα από τις αντιφάσεις των οποίων κατάφερε να επιβληθεί μεγαλοπρεπώς στην εποχή και τα πάθη της.

Παρουσία της σκηνοθέτιδας

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΤΟ ΜΠΛΕ ΚΑΦΤΑΝΙ / THE BLUE CAFTAN
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Maryam Touzani


19:30, ΔΑΝΑΟΣ 1 Αγοράστε εισιτήρια online 

Σε μια από τις παλαιότερες συνοικίες του Μαρόκου, ένα παντρεμένο ζευγάρι συντηρεί ένα παραδοσιακό ραφείο και μαζί ένα γάμο από τον οποίο κάθε ερωτική διάθεση έχει παρέλθει. Εκείνη πασχίζει με την υγεία της και το πόσο της λείπει λίγη τρυφερότητα. Εκείνος παλεύει με την καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία του. Κι ένας νεαρός μαθητευόμενος έρχεται να τρυπώσει καταλυτικά ανάμεσά τους. Ένας κόσμος αγάπης ως απάντηση σε μια αναχρονιστική πραγματικότητα. Τρεις άνθρωποι που εφευρίσκουν πώς να συνυπάρξουν κόντρα στα σκληρά προστάγματα της ζωής. Αυτή την ιστορία διηγείται με τρυφερότητα, ήρεμη συγκίνηση και δύο θαυμάσιες πρωταγωνίστριες η Μαριάμ Τουζανί, κερδίζοντας το βραβείο FIPRESCI στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών.

Ειδικές Προβολές 
Ο ΤΖΙΜΙ ΣΤΗ ΣΑΪΓΚΟΝ / JIMMY IN SAIGON
Σκηνοθεσία: Peter McDowell


19:30, ΑΣΤΟΡ Αγοράστε εισιτήρια online

Η αναψηλάφηση του μυστηριώδους θανάτου του μεγάλου αδελφού του στη Σαϊγκόν το ‘72, όπου αρχικά είχε βρεθεί ως φαντάρος, αποτελεί για τον Πίτερ ΜακΝτάουελ κάτι περισσότερο από ένα προσωπικό στοίχημα απέναντι στο αναπάντητο παιδικό του «γιατί;». Μέσα από εκατοντάδες γράμματα του αδικοχαμένου Τζίμι, συνεντεύξεις με φίλους και συγγενείς, κι ένα φορτισμένο ταξίδι αποκαλύψεων σε Γαλλία και Βιετνάμ, σχηματίζεται ένα μοναδικό ελεγειακό ντοκιμαντέρ που σπάει θαρραλέα ένα οικογενειακό πένθος δεκαετιών, συνυφασμένο με το ταμπού της σεξουαλικότητας του εκλιπόντος. Εκεί όπου το συλλογικό τραύμα του Βιετνάμ συναντά εκείνο της απώλειας ενός αγαπημένου, η επούλωση έρχεται μέσα από την ανασύσταση μιας διαδρομής που βρίσκει επιτέλους τη χαμένη της δικαίωση.

Queer Britannia  
ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ / SUNDAY BLOODY SUNDAY
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: John Schlesinger


19:30, ΑΣΤΥ Αγοράστε εισιτήρια online

Σε μια εποχή όπου η ανοιχτή απεικόνιση της ομοφυλοφιλίας, πόσω μάλλον η ανταλλαγή ενός θερμού φιλιού μεταξύ ανδρών, εξακολουθούσε να θεωρείται ταμπού στο σινεμά, ο Σλέσιντζερ αποτολμούσε και τα δύο στο ίδιο φιλμ. Έχοντας ως επίκεντρο δύο παράλληλες ερωτικές ιστορίες με το ίδιο αντικείμενο πόθου, έναν εικοσάχρονο νεαρό που μοιράζεται το κρεβάτι του πότε με μία τριαντάχρονη χωρισμένη γυναίκα και πότε με έναν σαραντάρη γιατρό, το υποδειγματικό δράμα εξερευνά τις πιθανότητες της αγάπης, της αφοσίωσης και της συντροφικότητας σε ένα συναισθηματικά αποξενωτικό Λονδίνο του ’70, όπου το παλιό μοιράζεται άβολα τα ίδια κλινοσκεπάσματα με το καινούργιο. Η ταινία διεκδίκησε Όσκαρ Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου (Πίτερ Φιντς), Α' Γυναικείου Ρόλου (Γκλέντα Τζάκσον) και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings 
ΑΠΟΙΚΙΑ DIGNIDAD / A PLACE CALLED DIGNITY
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Matías Rojas Valencia

19:30, TΡΙΑΝΟΝ  Αγοράστε εισιτήρια online


Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το υποβλητικό φιλμ μάς μεταφέρει στη Χιλή λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο, όπου Γερμανοί πρώην Ναζί ίδρυσαν τη διαβόητη Colonia Dignidad, μια μυστηριώδη θρησκευτική κοινότητα που ενεπλάκη σε σωρεία εγκλημάτων με τις ευλογίες του καθεστώτος Πινοσέτ. Όμως αντί για ένα συμβατικό ιστορικό δράμα, η ταινία υιοθετεί την οπτική ενός άπορου Χιλιανού αγοριού που επιλέγεται για να σπουδάσει εκεί, όπου θα έρθει αντιμέτωπο με τις αμφιλεγόμενες παιδαγωγικές μεθόδους και την επικίνδυνη εύνοια του ηγέτη της αποικίας. Σαν ζοφερή εκδοχή της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων», με σουρεαλιστικές πινελιές που δεν θα έμοιαζαν παράταιρες στο σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου, ο Ματίας Ρόχας Βαλένσια μετουσιώνει μια σκοτεινή σελίδα από την ιστορία της χώρας του σε τολμηρό, εφιαλτικό παραμύθι.

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction 
ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΦΙΛΟ / HOW TO SAVE A DEAD FRIEND
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Marusya Syroechkovskaya


21:30, ΔΑΝΑΟΣ 2 - Αγοράστε εισιτήρια online 

Επιστρατεύοντας αντισυμβατική ειρωνεία και ακατέργαστη νεανική ενέργεια, η πρωτοεμφανιζόμενη Ρωσίδα σκηνοθέτιδα υπογράφει ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών. Η ταινία της συμπυκνώνει το χρονικό μιας καταραμένης σχέσης μεταξύ ενός αγοριού και ενός κοριτσιού που ακούνε Joy Division καθώς ο κόσμος που καταλαβαίνουν σαν δικό τους καταστρέφεται. Το «Πώς να Σώσεις Έναν Νεκρό Φίλο» είναι πάνω απ’ όλα βίωμα, έχει μέσα του την αλήθεια και την αυθεντικότητα ενός home-video ντοκουμέντου. Έχει όμως και μια ποιότητα που οδηγεί κάτι το ανείπωτα προσωπικό στο να χαρακτηρίσει με συνταρακτική ακρίβεια μια ολόκληρη εποχή και τη χαμένη απ' ό,τι φαίνεται γενιά της. 

Παρουσία της παραγωγού, Ξένια Γκαπτσένκo

Μουσική & Φιλμ 
DIO: ΟΣΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ / DIO: DREAMERS NEVER DIE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Don Argott, Demian Fenton


22:00, ΔΑΝΑΟΣ 1 Αγοράστε εισιτήρια online

Παλιοί συνοδοιπόροι του Dio από τους Rainbow και τους Black Sabbath, super fans όπως ο Σεμπάστιαν Μπαχ και ο Τζακ Μπλακ, κι αμέτρητοι ακόμη φίλοι και συνεργάτες, ενώνονται υπό την επίβλεψη της Ουέντι Ντίο και –ανάμεσα σε ένα θησαυρό από ακυκλοφόρητο αρχειακό υλικό– αποτίουν φόρο τιμής στον μοναδικό και δυσαναπλήρωτο Ρόνι Τζέιμς Ντίο. Μαζί τους και το δίδυμο των Φέντον και Άργκοτ, οι οποίοι μετουσιώνουν μια αγιογραφία για τον μόνο αποδεκτό όσιο και προστάτη του σκληρού ήχου σε ένα αυθόρμητα συγκινητικό ντοκιμαντέρ για έναν αδικοχαμένο τιτάνα που δεν γέμιζε το μάτι, αλλά με το λαρύγγι του έδωσε τροφή στα όνειρά μας για να ξυπνήσει μέσα τους αθάνατος \m/.

Αφιέρωμα New Hollywood 
ΜΕΡΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ / DAYS OF HEAVEN
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Terrence Malick

22:00, ΑΣΤΟΡ Αγοράστε εισιτήρια online


Η ιστορία ενός καταραμένου ερωτικού τριγώνου (Ρίτσαρντ Γκιρ, Μπρουκ Άνταμς, Σαμ Σέπαρντ) σε μια φυτεία των αρχών του 20ού αιώνα μετατρέπεται από τον Μάλικ σε μια βιβλική παραβολή, βγαλμένη θαρρείς απευθείας από πίνακες του Χόπερ και του Γουάιεθ. Γυρισμένες σχεδόν αποκλειστικά την αυγή και το σούρουπο, με στόχο την επίτευξη ενός ονειρώδους κινηματογραφικού κάδρου, οι «Μέρες Ευτυχίας» απαλείφουν την ανθρωποκεντρική αφήγηση μέσα σε μία αισθητηριακή αποθέωση του φυσικού τοπίου και φυτεύουν το ποιητικό στοιχείο στην καρδιά του μεγάλου αμερικανικού σινεμά των 70s. Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες, πρώτη οσκαρική υποψηφιότητα για τον Μορικόνε και Όσκαρ Φωτογραφίας για τον Νέστορ Άλμεντρος.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΟΙ / DOS ESTACIONES
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Juan Pablo González


22:00, ΤΡΙΑΝΟΝ - Αγοράστε εισιτήρια online

Οι Γκαρσία ήταν κάποτε μία από τις πλουσιότερες φαμίλιες του Χαλίσκο. Πλέον τα ηνία κρατάει η 50χρονη Μαρία και με τις πολυεθνικές να έχουν αλλάξει τις οικονομικές ισορροπίες στην περιοχή, δυσκολεύεται να κρατήσει την οικογενειακή μονάδα παραγωγή τεκίλας κερδοφόρα. Όταν όμως βιβλικά δεινά φέρνουν τη φυτεία της στο χείλος της καταστροφής, η Μαρία αναγκάζεται να φτάσει στα άκρα όχι μόνο για να σώσει την κοινότητα και την αξιοπρέπειά της, αλλά και για να αναμετρηθεί με την καταπιεσμένη της σεξουαλικότητά. Με μια ματιά απολύτως νηφάλια, παρά τα περιρρέοντα αλκοολούχα, μεστωμένη σε εκπληκτικά ντοκιμαντέρ, ο πολυβραβευμένος Χουάν Πάμπλο Γκονζάλες ντεμπουτάρει στη μυθοπλασία παρουσιάζοντας σινεμά ολιστικό, με σύγχρονη και βαθιά κοινωνική άποψη, φωτογραφημένο σε  συμμετρικά διοράματα, που μέσα τους δεσπόζει επιβλητικότατη η βραβευμένη στο Σάντανς Τερέζα Σάντσεζ.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΒΡΑΧΟΝΗΣΙ / ENYS MEN
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mark Jenkin


22:15, ΑΣΤΥ - Αγοράστε εισιτήρια online

Μια φυσιοδίφης μελετά σπάνιο λουλούδι σε ακατοίκητο νησί της Κορνουάλης, εν έτει 1973. Την καθημερινή της ρουτίνα κυκλώνει η απομόνωση, ο φουρτουνιασμένος ωκεανός, το άγριο τοπίο, ο ερχομός μιας πρωτομαγιάς μπολιασμένης θρύλους, ο χρόνος που γεμίζει ρωγμές, μνήμες και φαντάσματα. Αν ο Νίκολας Ρεγκ, ο Τζόναθαν Γκλέιζερ, ο Πίτερ Γουίαρ, ο Άρι Άστερ και άλλα σημεία αναφοράς του Μαρκ Τζένκιν μπορούσαν μαγικά να μπουν στην αίθουσα, το πιθανότερο είναι να χειροκροτούσαν όρθιοι ένα κομψοτέχνημα στοιχειωμένο από το απόκοσμο φολκλόρ, τα άχρονα στοιχεία της Μητέρας Φύσης, τον μεταφυσικό τρόμο και το συλλογικό κινηματογραφικό ασυνείδητο. Από τον δημιουργό του εξαίσιου «Bait», μια ολομέτωπη επίθεση στις αισθήσεις που έρχεται κατευθείαν από το Φεστιβάλ Καννών.

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings 
ARMAGEDDON TIME
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: James Gray


22:15, ΙΝΤΕΑΛ Αγοράστε εισιτήρια online

Ένα τραγούδι των Clash εμπνέει τον τίτλο της αυτοβιογραφικής ταινίας ενός από τους πιο αξιοσέβαστους δημιουργούς του σύγχρονου σινεμά. Το «Armageddon Time» ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη των αρχών του '80 και στη ζωή ενός μικρού αγοριού το οποίο θα πάρει το πρώτο του πικρό μάθημα από το τι ακριβώς σημαίνει να μεγαλώνεις σε ένα κόσμο αγεφύρωτων κοινωνικών και φυλετικών χασμάτων και ποιοι είναι οι συμβιβασμοί που καλείσαι να κάνεις, αν θέλεις να γευτείς το δικό σου μερίδιο από το Αμερικανικό Όνειρο. Στον ρόλο του παππού που όλοι θα ευχόμασταν να είχαμε, ο Άντονι Χόπκινς ετοιμάζεται για μια υποψηφιότητα στα επόμενα Όσκαρ, το ίδιο και ο συμπρωταγωνιστής του, Τζέρεμι Στρονγκ («Succession»).


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ | ΚΑΡΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 
Γενική Είσοδος: 7 ευρώ
Ειδικές τιμές: 

- Αφιέρωμα QUEER BRITANNIA: 5 Ευρώ 
- Προβολή «ΕΝΙΟ», Σάββατο 1/10 | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (Θα προηγηθεί συναυλία του «Stavros Lantsias Quartet»): 9 Ευρώ
- Προβολή «Moonage Daydream», Παρασκευή 30/9 | Village Cinemas - Vmax Sphera @ The Mall Athens: 9 Ευρώ

ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
5 προβολών: 30 Ευρώ
10 προβολών: 50 Ευρώ
20 προβολών: 75 Ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΩ VIVA.GR

Αγοράστε εισιτήρια online στο παρακάτω λινκ viva.gr:
https://www.viva.gr/tickets/cinema/28o-diethnes-festibal-kinimatografou-tis-athinas-nyxtes-premieras/

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ

- Το ταμείο κάθε κινηματογράφου εκδίδει εισιτήρια μόνο για τις προβολές που πραγματοποιούνται σε αυτόν

- Τα ταμεία των κινηματογράφων λειτουργούν 60’ πριν την έναρξη της πρώτης προβολής και 30’ μετά την έναρξη της τελευταίας

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίων εδώ.

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται στις αίθουσες:

ΑΣΤΟΡ 
Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή) | ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο | τηλ. 210 3211 950

ΑΣΤΥ
Κοραή 4, Πλατεία Κλαυθμώνος | ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο | Τηλ. 210 3214775, 210 3221925

ΔΑΝΑΟΣ 1 & 2
Λεωφ. Κηφισίας 109 | ΜΕΤΡΟ Πανόρμου | τηλ. 210 6922655

ΙΝΤΕΑΛ
Πανεπιστημίου 46, Αθήνα | ΜΕΤΡΟ Ομόνοια & Πανεπιστήμιο | τηλ. 210 3826720 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ -ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ
Βασ. Σοφίας 85 & Κόκκαλη 1 | ΜΕΤΡΟ Μέγαρο Μουσικής | τηλ. 210 7282000

ΤΡΙΑΝΟΝ
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 | ΗΣΑΠ Βικτώρια | τηλ. 210 8215469

VILLAGE CINEMAS @ THE MALL ATHENS - Vmax Sphera
Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι | ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα | τηλ. 210 2704800