Tρέιλερ:Ο Μπαζ Λούρμαν μεταμορφώνει το «Australia» σε «Faraway Downs» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:25
10/10

Tρέιλερ:Ο Μπαζ Λούρμαν μεταμορφώνει το «Australia» σε «Faraway Downs»

Όχι, δεν ετοίμασε τηλεοπτικό ριμέικ της ταινίας με τη Νικόλ Κίντμαν και τον Χιου Τζάκμαν. Απλά μόνταρε εκ νέου το υπάρχον υλικό σε μορφή μίνι σειράς, το βάπτισε «Faraway Downs» και, με αυτόν τον τρόπο, θα επιχειρήσει  να κερδίσει ένα κοινό που προτιμά το binge-watching και το format των επεισοδίων.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου

Πέρσι ο «Elvis» πρόσθεσε άλλη μια επιτυχία στο βιογραφικό του Μπαζ Λούρμαν, στο οποίο υπάρχει μέχρι στιγμής μόνο μια κηλίδα. Το 2008 η 20th Century Fox – πόσο καιρό είχαμε να την αποκαλέσουμε έτσι- περίμενε από την «Australia» έναν νέο «Τιτανικό», ένα ρομαντικό έπος που θα έκανε τους θεατές να το βλέπουν ξανά και ξανά στις αίθουσες. Στα χαρτιά είχε μια ερωτική ιστορία με φόντο το δράμα των Αβοριγίνων, είχε και μια Νικόλ Κίντμαν στα ντουζένια της κι έναν Χιου Τζάκμαν για πρώτη φορά σε γουέστερν – είναι τέτοια η φυσιογνωμία του που σε κάνει να λυπάσαι που δεν γεννήθηκε σε άλλη εποχή ώστε να προλάβει τη χρυσή περίοδο του είδους. Στην πράξη οι δυο τους, αν και κολλητοί φίλοι, είχαν ανύπαρκτη χημεία, η φαντεζί αισθητική του Λούρμαν δεν παντρεύτηκε αρμονικά με το παραδοσιακό θέαμα, η ταινία έλαβε μέτριες κριτικές και πάτωσε στα ταμεία.

Η κακή υποδοχή της φαίνεται να καίει τον Λούρμαν, με τον τελευταίο να μοιάζει αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση. Και εγένετω «Faraway Dοwns», μια νέα μίνι-σειρά που έρχεται στο Hulu στις 26 Νοεμβρίου 2023 και αύριο (21 Οκτωβρίου) κάνει πρεμιέρα στο SXSW του Σίδνεϊ. Όχι, δεν ετοιμάζεται τηλεοπτικό remake του «Australia». Απλά ο Αυστραλός δημιουργός θα μοντάρει εκ νέου το υλικό που είχε γυρίσει, θα χρησιμοποιήσει και κάποιο από τα εναλλακτικά φινάλε που είδαμε στα extras του DVD και θα επιχειρήσει να κερδίσει το κοινό μέσω του format της μίνι σειράς.

«Εμπνεύστηκα να προσεγγίσω εκ νέου την "Αυστραλία" για να δημιουργήσω το "Faraway Downs" λόγω της αναζωογόνησης της επεισοδιακής αφήγησης που έφερε το streaming. Η ομάδα μου κι εγώ μπορέσαμε να επανεξετάσουμε τα κεντρικά θέματα του έργου.», δήλωσε ο Λούρμαν. «Είναι τιμή μου να κάνω την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Αυστραλία, τον τόπο που έχει εμπνεύσει εμένα, το έργο μου σε όλη μου τη ζωή, και ειδικά με το SXSW που αναγνωρίζει βαθιά τη συγγένεια του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής στην αφήγηση».

Όσοι θέλετε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στο «Australia» σε αυτή την ρετουσαρισμένη του εκδοχή, θα περιμένετε μέχρι τέλη Νοέμβρη, (λογικά) στο Disney+ για τα μέρη μας. Στο μεταξυ, δείτε το πρώτο τρέιλερ.