Ο Μπαζ Λούρμαν θα μετατρέψει το «Australia» σε μίνι σειρά - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:25
30/6

Ο Μπαζ Λούρμαν θα μετατρέψει το «Australia» σε μίνι σειρά

Όχι, δεν σχεδιάζει τηλεοπτικό ριμέικ της ταινίας με τη Νικόλ Κίντμαν και τον Χιου Τζάκμαν. Απλά θα μοντάρει εκ νέου το υπάρχον υλικό σε μορφή μίνι σειράς, θα την βαπτίσει «Faraway Downs» και θα επιχειρήσει να κερδίσει έτσι ένα κοινό που προτιμά το binge-watching και το format των επεισοδίων.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου

Όπως όλα δείχνουν, ο «Elvis» θα προσθέσει ακόμα μια επιτυχία στο βιογραφικό του Μπαζ Λούρμαν, στο οποίο υπάρχει μέχρι στιγμής μόνο μια κηλίδα. Το 2008 η 20th Century Fox – πόσο καιρό είχαμε να την αποκαλέσουμε έτσι- περίμενε από την «Australia» έναν νέο «Τιτανικό», ένα ρομαντικό έπος που θα κάνει τους θεατές να το βλέπουν ξανά και ξανά στις αίθουσες. Στα χαρτιά είχε μια ερωτική ιστορία με φόντο το δράμα των Αβοριγίνων, είχε και μια Νικόλ Κίντμαν στα ντουζένια της κι έναν Χιου Τζάκμαν για πρώτη φορά σε γουέστερν – είναι τέτοια η φυσιογνωμία του που σε κάνει να λυπάσαι που δεν γεννήθηκε σε άλλη εποχή ώστε να προλάβει τη χρυσή περίοδο του είδους. Στην πράξη οι δυο τους είχαν ανύπαρκτη χημεία, η φαντεζί αισθητική του Λούρμαν δεν παντρεύτηκε καλά με το παραδοσιακό θέαμα, η ταινία έλαβε μέτριες κριτικές και πάτωσε στα ταμεία.

Η κακή υποδοχή της ταινίας φαίνεται να καίει τον Λούρμαν, με τον τελευταίο να μοιάζει αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση. Και εγένετω «Faraway Dοwns», μια νέα μίνι-σειρά που έρχεται στο Hulu και στη χώρα μας, εκτός απροόπτου, στο Disney Plus. Όχι, δεν ετοιμάζεται τηλεοπτικό remake του «Australia». Απλά ο Αυστραλός δημιουργός θα μοντάρει εκ νέου το υλικό που είχε γυρίσει, θα χρησιμοποιήσει και κάποιο από τα εναλλακτικά φινάλε που είδαμε στα extras του DVD και θα επιχειρήσει να κερδίσει το κοινό μέσω του format της μίνι σειράς.

«Η ‘Αustralia’ ως ταινία έχει τη δική της ζωή, υπάρχει, όμως, κι ένας άλλος τρόπος να πούμε την ιστορία», δήλωσε ο Λούρμαν.« Ένας τρόπος με διαφορετικά επίπεδα και διαφορετικά twists, τα οποία θα μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε το format των επεισοδίων. Με μαγιά το ίδιο υλικό, το ‘Faraway Downs’ είναι μια νέα παραλλαγή της ‘Australia’ που περιμένει να ανακαλυφθεί από το κοινό.»

Όσοι θέλετε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στο «Australia» σε αυτή την ρετουσαρισμένη του εκδοχή, θα πρέπει να περιμένετε να μπει ο χειμώνας, εποχή που προγραμματίζεται η πρεμιέρα του «Faraway Downs».