Οι «Καρτ Ποστάλ» της Βικτόρια Χίσλοπ ξεκινούν γυρίσματα στην Κρήτη με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Κωνσταντίνου ? νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:03
13/1

Οι «Καρτ Ποστάλ» της Βικτόρια Χίσλοπ ξεκινούν γυρίσματα στην Κρήτη με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Κωνσταντίνου

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των γυρισμάτων στην Κρήτη μιας από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές που έχουν προβληθεί ποτέ από την ΕΡΤ βρίσκονται οι συντελεστές του «Καρτ ποστάλ», της νέας σειράς μυθοπλασίας που ετοιμάζει η δημόσια τηλεόραση για την επόμενη σεζόν.

Μετά την μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία που γνώρισε το «Νησί», άλλο ένα βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ επιστρέφει στην μικρή οθόνη και στην... Κρήτη!

Η σειρά θα βασίζεται στα βιβλία «Cartes Postales from Greece» και «The Last Dance» και θα αποτελείται από δώδεκα συναρπαστικές αυτοτελείς ιστορίες της βραβευμένης Βρετανίδας - αλλά και με ελληνική υπηκοότητα - συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ. Πρωταγωνιστής και συνδετικός κρίκος θα είναι ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Μικρά Αγγλία», «Ουζερί Τσιτσάνης», «Το Τελευταίο Σημείωμα»). 

 

Τη σκηνοθεσία των «Καρτ Ποστάλ» θα υπογράφει ο Γιώργος Παπαβασιλείου, o οποίος έχει ξεχωρίσει για τις δουλειές του στο εξωτερικό («Slave», «The Storm Tide», «Α Summer in Greece»), ενώ την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου έχουν αναλάβει, μαζί με την συγγραφέα, ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατσαρού (Αλεξάνδρα Κ*) και η Δώρα Μασκλαβάνου. Σκηνογράφος είναι η Πηνελόπη Βαλτή και ενδυματολόγος η Μάρλι Αλιφέρη.

Λίγα λόγια για τη σειρά

Κεντρικός ήρωας και συνδετικός κρίκος σε όλες τις ιστορίες είναι ο Τζόζεφ (Ανδρέας Κωνσταντίνου), ένας Έλληνας, ο οποίος κατοικεί στη Βρετανία και αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Μέσα από την οδύσσειά του, ανακαλύπτουμε έναν διαφορετικό κόσμο, έναν νέο για εκείνον πολιτισμό. Ένα παζλ από διαφορετικές ιστορίες, συναντήσεις, περιπλανήσεις και περιπέτειες συνθέτουν την εικόνα της σημερινής Ελλάδας, που τόσο αγαπά η συγγραφέας.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων των 12 αυτοτελών ιστοριών της σειράς, οι οποίες θα διαδραματίζονται στην Ελλάδα με τη συμμετοχή διαφορετικών κάθε φορά ηθοποιών, θα γίνει κυρίως στον μαγευτικό Άγιο Νικόλαο - αγαπημένο τόπο της Βικτόρια Χίσλοπ - ενώ γυρίσματα θα γίνουν και στο Λονδίνο.

Πρωτοποριακή για τα δεδομένα της χώρας μας θα είναι και η παραγωγή, καθώς θα χρησιμοποιηθούν οι πλέον σύγχρονες τεχνικές μέθοδοι.