Χορεύοντας στο «Matrix»: Ο Ντάνι Μπόιλ σκηνοθετεί θεατρικό project-διασκευή της κινηματογραφικής επιτυχίας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:23
30/9

Χορεύοντας στο «Matrix»: Ο Ντάνι Μπόιλ σκηνοθετεί θεατρικό project-διασκευή της κινηματογραφικής επιτυχίας

Το «Free Your Mind» θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2023 σε ένα ολοκαίνουργιο θέατρο στο Μάντσεστερ. Κι αν πάει καλά, θα αρχίσουμε να το βλέπουμε παντού.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο  οσκαρούχος δημιουργός του «Slumdog Millionaire» ίσως μοιάζει αιφνίδια επιλογή, όμως δεν είναι ξένος με τα θεατρικού χαρακτήρα θεάματα. Θυμηθείτε ότι 10 χρόνια πριν χορογραφούσε 7.500 εθελοντές στους λονδρέζικους Ολυμπιακούς Αγώνες και, βασικότερο, ένωσε την Βασίλισσα Ελισάβετ την 2η με τον Ντάνιελ '007' Κρεγκ, εποχής «Skyfall», ως κορωνίδα της τελετής.

Τι θα είναι λοιπόν το «Free Your Mind»; Μια υπερ-παράσταση βασισμένη στο μπλοκμπάστερ των αδελφών Γουατσόουσκι, μια «μεγάλης κλίμακας εμβυθιστική περφόρμανς» που θα αποτελέσει και το εγκαίνιο ενός ειδκού χώρου στο Μάντσεστερ. Το σχέδιο έχει την άδεια της Warner Bros. - άλλο ένα ενδεικτικό πράσινο φως της νέας διοίκησης, προορισμένο μάλλον για τερατώδη επιτυχία, παρότι η «μόδα Μάτριξ» είναι μιλένιαλ γεγονός κάπως ντεμοντέ ίσως για την σημερινή γενιά.

Θα συνδυάζει χιπ χοπ χορογραφία με το πιο πρόσφατο εμβυθιστικό design και θα εκτείνεται στον ευλύγιστο χώρο του νέου venue αντιδρώντας και τιθασεύοντας την συλλογική ενέργεια της στιγμής. Μην κοιτάτε που δνε έβαλα εισαγωγικά, κάποιο δελτίο τύπου έχει ερεθιστεί τόσο με το προγραμματιζόμενο θέαμα.

Ο Μάικλ Τζέι Ασάντι συνθέτει τη μουσική για τον χορό, ο Κένρικ 'H2O' Σάντι χορογραφεί, ενώ η Τρέισι Σίγουορντ, ιστορική συνεργάτις του Μπόιλ θα παράγει το σόοου. Επί ποδός και οι Σαμπρίνα Μαχφούζ (ποιήτρια και θεατρική συγγραφέας) και Ες Ντέβλιν για να επισυνάψουν κείμενο και γλυπτά/κατασκευές κλίμακας, αντιστοίχως.

Ενδιαφέρον εγχείρημα, συναρπασμένοι παρακολουθούμε.