Ο Χιου Τζάκμαν είναι ο κύριος «Φεράρι» για τη νέα ταινία του Μάικλ Μαν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:57
22/6

Ο Χιου Τζάκμαν είναι ο κύριος «Φεράρι» για τη νέα ταινία του Μάικλ Μαν

Ο «Greatest Showman» Χιου Τζάκμαν πιάνει το τιμόνι!

Από τον Πάνο Γκένα

Οι φανατικοί ακόλουθοι του «σκληρού» Μάικλ Μαν σίγουρα θα θυμούνται πως πριν από αρκετά χρόνια, ο σκηνοθέτης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να σκηνοθετήσει μια ιστορία βασισμένη στο βιβλίο «Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans» του Έι Τζ. Μπαίμ, και πιο συγκεκριμένα να εστιάσει στη μεγάλη κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ της Ford και της Ferrari το 1966. Το σχέδιο κρίθηκε τότε μη πραγματοποιήσιμο, λόγω υψηλού budget, και τελικά έφτασε το 2019 στη μεγάλη οθόνη από τον Τζέιμς Μάνγκολντ κερδίζοντας μάλιστα δυο Όσκαρ (Μοντάζ και Ηχητικού Μοντάζ) τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Μαν όμως δεν το έβαλε κάτω και πρόκειται να εμπλακεί με έναν διαφορετικό τρόπο στην ιστορία της Φεράρι, σκηνοθετώντας την βιογραφία του Έντσο Φεράρι, του ιδρυτή της μεγαλύτερης αγωνιστικής φίρμας αυτοκινήτου που πέρασε ποτέ από τη φλεγόμενη άσφαλτο. Βασισμένο στο βιβλίο του Μπροκ Γέιτς, με τίτλο «Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races», το σχέδιο αρχικά είχε δοθεί στον Σίντνει Πόλακ, με πρωταγωνιστή τότε τον Αλ Πατσίνο. Όλα αυτά σχεδόν μια δεκαετία+ πίσω.

Η βιογραφία συνεχίζει τον δρόμο της με τον Χιου Τζάκμαν να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και τα γυρίσματα να ξεκινούν την άνοιξη 2021. Τοποθετημένη το καλοκαίρι του 1957, η ταινία «Ferrari» θα εστιάσει σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία στην επαγγλεματική και οικογενειακή ζωή του Έντσο Φεράρι, την περίοδο που η εταιρία είχε πτωχεύσει και ο γάμος του βρισκόταν σε κρίση λόγω του θανάτου του γιου του.

Ευχόμαστε οι μηχανές να πάρουν όντως μπρος σε μερικούς μήνες!