«O Φράνσις και ο Νονός»: Όσκαρ Άιζακ και Τζέικ Τζίλενχααλ τα πρώτα ονόματα στο making of του «Νονού» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:11
1/10

«O Φράνσις και ο Νονός»: Όσκαρ Άιζακ και Τζέικ Τζίλενχααλ τα πρώτα ονόματα στο making of του «Νονού»

Ο πρώτος θα ερμηνεύσει τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο δεύτερος τον larger than life παραγωγό Ρόμπερτ Έβανς, ενώ στο τιμόνι βρίσκεται, με τις ευλογίες του Κόπολα, ο Μπάρι Λέβινσον.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η κινητικότητα περί του ενός από τα μεγαθήρια του Φράνσις Φορντ Κόπολα συνεχίζεται με την ετοιμασία του making of του «Νονού» σε σκηνοθεσία του βετεράνου Μπάρι Λέβινσον. Με τον Κόπολα να δίνει την ευλογία του («οτιδήποτε από τον Λέβινσον είναι ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο») και τα πρώτα δύο ονόματα στην διανομή να είναι πρώτης τάξεως, το σχέδιο δείχνει φερέλπιδο.

Το σενάριο του Άντριου Φαρότ, που περιποιείται σύμφωνα με πληροφορίες και ο ίδιος ο Λέβινσον, θα περιηγηθεί στην εποχή που η Paramount ήθελε να μεταφέρει το μπεστ σέλερ του Μάριο Πούζο, όχι χωρίς πλήθος δυσκολιών. Το αποτέλεσμα θα έφτανε τον εισπρακτικό και καλλιτεχνικό θρίαμβο, θα έδινε σκυτάλη στο εξίσου θρυλικό σίκουελ δύο χρόνια μετά και θα εγκαθιστούσε πρακτικά το χολιγουντιανό νέο κύμα δημιουργών στα μεγάλα σαλόνια αλλάζοντας την βιομηχανία για μια μαγική δεκαετία.

Το χρονογράφημα θα περιλαμβάνει γνωστές και λιγότερο γνωστές πτυχές του τι τράβηξε ο Κόπολα για να «περάσει» πρώτα τον Μάρλον Μπράντο στν διανομή (ούτε να τον ακούνε ήθελαν τότε), τον Αλ Πατσίνο, που τον θεωρούσαν νέο και άβγαλτο, αλλά και τις κόντρες του με τον παραγωγό Ρόμπερτ Έβανς. Ο τελευταίος μάλιστα έχει την τιμητική του καθώς αυτή την εποχή ετοιμάζεται κι ένα ανάλογο making of για το έτερο των αριστουργημάτων του, το «Μωρό της Ρόζμαρι». Με τον Κόπολα πάντως μια φορά συνεννοήθηκαν, αφού ο Έβανς ήταν πίσω και από το «Cotton Club», πάνω από 10 χρόνια μετά, όχι με αντίστοιχη όμως επιτυχία. (σ.σ. το director's cut του Κόπολα πάντως, που είδαμε πριν λίγους μήνες, θέτει υπό νέο φως μια παρεξηγημένη ταινία).

Όπως και να έχουν τα πράγματα κρατάμε μικρό καλάθι, όσο αυτό είναι δυνατόν με αυτό το θέμα, με την αρχική διανομή των ρόλων να δίνει χώρο για προσδοκίες. Ο Άιζακ στον ρόλο του 30χρονου Κόπολα μένει ένα ερώτημα για τον ευσυνείδητο ηθοποιό, ενώ ο Τζίλενχααλ έχει όλη την αβάντα του κόσμου υποδυόμενος τον εκκεντρικό και πληθωρικό Έβανς.