Η κακή χολιγουντιανή ιδέα της ημέρας: Ριμέικ του «Naked Gun» με τους Λίαμ Νίσον και Πάμελα Αντερσον - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:09
17/4

Η κακή χολιγουντιανή ιδέα της ημέρας: Ριμέικ του «Naked Gun» με τους Λίαμ Νίσον και Πάμελα Αντερσον

Και η Paramount, σύμφωνα με πληροφορίες, λογαριάζει να το βγάλει μεσοκαλόκαιρο του 2025. Καταζητούμενη η κοινή λογική στο Χόλιγουντ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Οι περιρρέουσες ειδήσεις της βιομηχανίας είναι ότι η Paramount παραπαίει οικονομικά. Τα πώς και τα γιατί ανήκουν σε άλλο κείμενο, αλλά γεγονός παραμένει ότι μπορείς να βγάζεις Top Gun και Mission Impossible και παρ' όλ' αυτά να είσαι βαθιά στο κόκκινο. Τα πρώην majors του Χόλιγουντ είναι στον ολισθηρό, αγύριστο δρόμο τους.

Και μετά έρχεται αυτή η είδηση, ότι λέει η Πάμελα Άντερσον θα παίξει τον ρόλο της Πρισίλα Πρίσλεϊ στο ριμέικ του Naked Gun, όπου τον Φρανκ Ντρέμπιν του Λέσλι Νίλσεν θα υποδυθεί ο Λίαμ Νίσον. Και η ταινία έχει πάρει ημερομηνία την 18η Ιουλίου του 2025. Την γράφουν και την φτιάχνουν οι υπεύθυνοι του δημοφιλούς και βραβευμένου με Έμμι Chip ‘n Dale: Rescue Rangers για το Disney+.

Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ένα τέτοιο σχέδιο; Η Πάμελα Άντερσον στα μεγάλα της δεν έκανε σινεμά και την μια φορά που το επιχείρησε, το Barb Wire του 1996 εισέπραξε (μικτά) περίπου ένα super market pass. Ο Λιαν Νίσον, δε, έχει κάνει 136 ταινίες την τελευταία 10ετία και (κάτι σαν) εισιτήρια έχει να δει εδώ και 5-6 χρόνια.

Δεν είναι θέμα ageism εκ μέρους του υπογράφοντος, ασφαλώς όχι. Ωστόσο και η επίδειξη anti-ageism εκ μέρους της βιομηχανίας, σε τόσο κακές ιδέες, δεν αποκλείεται και να φέρουν κύμα ageism εν συνεχεία. To «Νaked Gun», οι τρεις ταινίες των ΖΑΖ (αδελφοί Ζούκερ και Τζιμ Έιμπραμς), μια μετεξέλιξη τηλεοπτικής σειράς που σατίριζε τις αστυνομικές ταινίες και τις υπερβολές τους, δεν ήταν απλά παράγωγο μιας άλλης εποχής. Ήταν υπογεγραμμένο από οπτικούς κωμικογράφους ολκής, ερχόταν από μια εποχή μακράν φιλικότερη στην έννοια της Κωμωδίας, είχε έναν εμπνευσμένο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Λέσλι Νίλσεν - ήδη φτιαγμένου από προηγούμενες προσπάθειες των ΖΑΖ και ερχόταν σε μια εποχή που το σινεμά είχε σχεδόν αναρρώσει από την άφιξη του βίντεο. Σήμερα, αλήθεια, τι από αυτά «τικάρεται» στα φυλλάδια της Paramount;

Τι να πεις, ευελπιστείς πάντα σε ανάρρωση της κωμωδίας - αν και όταν αλλάζεις το target group σου ως βιομηχανία πρέπει να καταλαβαίνεις ότι αναπροσαρμόζεις και την λογική των εγχειρημάτων σου. Και μακάρι ο Ακίβα Σάφερ που το σκηνοθετεί και οι Νταν Γκρέγκορ, Νταγκ Μαντ και ο ίδιος ο Σάφερ που το γράφουν να έχουν στο κεφάλι τους αυτό που χρειάζεται το κοινό σήμερα. Και να μην κοστίσει πάνω από 30-35 εκατομμύρια. Γιατί αν η Paramount έχει φτάσει αλώβητη το 2025, και αν η παραγωγή διατηρήσει την ημερομηνία της (χλωμό), η βόμβα αυτή θα της μείνει αξέχαστη.

Για την περίπτωση που κάποιος δεν θυμάται για τι αλφαβητάρι ακύρωσης με σημερινούς όρους μιλάμε, ρίξτε μια ματιά στο τρέιλερ της 3ης ταινίας, ακριβώς 30 χρόνια πριν:

Seth MacFarlane and Erica Huggins are producing via their company Fuzzy Door. Schaffer is exec producing along with Daniel M. Stillman.