H Nιβ Κάμπελ επιστρέφει στο «Scream VII» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:18
13/3

H Nιβ Κάμπελ επιστρέφει στο «Scream VII»

Μαζί με τον Κέβιν Γουίλιαμσον, που γράφει και σκηνοθετεί, επιστρέφει και η Νιβ Κάμπελ στο franchise που την ανέδειξε.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Είτε στη μουλτιπλεξάδικη εκδοχή του αναγεννημένου  «Scream», είτε στον «αναβαθμισμένο τρόμο» του «Χ», το slasher έχει επιστρέψει δυναμικά στην κινηματογραφική επικαιρότητα. Ο Κέβιν Γουίλιαμσον υπήρξε αρχιερέας όχι μόνο της αναβίωσης, μα και της αναγέννησής του στα ‘90s, ως σεναριογράφος του «Scream» (και του «I Know what you did Last Summer» στη συνέχεια). Αν συνυπολογίσεις και τη συμμετοχή του σε 3 από τις 4 πρώτες ταινίες «Scream» – το 3 δεν το έγραψε αυτός- ε, έχει έναν λόγο παραπάνω στα πράγματα του franchise.

Ως γνωστόν, η Νιβ Κάμπελ δεν συμμετείχε στο (απολαυστικό) «Scream VI» και ο λόγος ήταν επειδή η παραγωγή αρνήθηκε να την πληρώσει όσα πίστευε ότι της αξίζουν, παρά την μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του πέμπτου «Scream» και παρά το γεγονός ότι είναι το κεντρικό πρόσωπο της σειράς τρόμου. Η Μελίσα Μπαρέρα απολύθηκε σκανδαλωδώς για αναρτήσεις υποστήριξης της Παλαιστίνης, μαζί της έφυγαν και η Τζένα Ορτέγκα και ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Λάντον. Αντ'αυτών ήρθε ο σκηνοθέτης Κέβιν Γουίλιαμσον και έφερε μαζί του τη Νιβ Κάμπελ, για την επιστροφή της οποίας ήταν κατηγορηματικός, όποτε ερωτήθηκε. 

Σε podcast προ μηνών ο Γουίλιαμσον είχε δηλώσει ότι αν έγραφε ο ίδιος τις συνέχειες, θα έβαζε την Σίντνεϊ Πρέσκοτ (τον χαρακτήρα της Νιβ Κάμπελ δηλαδή) να παντρευτεί και τότε να ξεκινούν οι δολοφονίες γύρω της, ώστε να πραγματοποιηθεί ένας κύκλος με την πρώτη ταινία και η ηρωίδα να αναρωτιέται αν ο σύντροφός της είναι ο Ghostface κι αν επιλέγει πάντα τον δολοφόνο. Άραγε τώρα που γράφει και σκηνοθετεί την επόμενη συνέχεια, θα ακολουθήσει αυτή τη γραμμή;