Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:59
3/10

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Η επιστροφή ενός από τα καλύτερα (υπερ)θεάματα όλων των εποχών, για το οποίο «θα χρειαστείτε μεγαλύτερη οθόνη», ένα πολύ ενδιαφέρον δράμα σχολικού εκφοβισμού, μια βαμπιρική «Πρόσκληση», μια feelgood κομεντί παλιάς κοπής και δύο animation αποτελούν τις νέες ταινίες αυτής της Πέμπτης, ενώ οι 28ες Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζονται και συνεχίζουν να κοινωνούν το σινεμά στο αθηναϊκό κοινό.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία  (Jaws)

Ένας αιμοδιψής καρχαρίας εξαπολύει δολοφονικό χάος σε μια παραλιακή κοινότητα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Το θηρίο αναλαμβάνουν να κυνηγήσουν ο τοπικός σερίφης, ένας υδροβιολόγος και ένας παλιός θαλασσοπόρος.

Από το κλασικό μοτίβο του Τζον Γουίλιαμς που ανακοινώνει την έλευση της απειλής με δυο νότες που επαναλαμβάνονται ολοένα και ταχύτερα μέχρι το dolly shot στον Ρόι Σάιντερ, το φιλμ του Σπίλμπεργκ είναι γεμάτο από στοιχεία και στιγμιότυπα από εκείνα που φτιάχνουν μύθους. Και έρχεται για να επιβεβαιώσει τον μύθο του στο σινεμά. Για να παραφράσουμε τον Ρόι Σάιντερ στην ταινία, «θα χρεαστείτε μεγαλύτερη οθόνη» - προτιμήστε, επίσης, αίθουσες με Dolby Atmos.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Στην Αυλή του Σχολείου (Playground)

Όταν η Νορά βλέπει ότι ο αδερφός της, Αμπέλ, πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά, σπεύδει να τον προστατεύσει. Όμως ο Αμπέλ της ζητά να μην πει τίποτα. Παγιδευμένη ανάμεσα στον κόσμο των ενηλίκων και τον κόσμο των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της.

Το σχολικό προαύλιο γίνεται πεδίο μάχης και η κάμερα ακολουθεί νταρτενικά τη νεαρή πρωταγωνίστρια και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φιλμ σχολικού εκφοβισμού που έχουμε δει.

Σκηνοθεσία: Λορά Βαντέλ

Η Κυρία Χάρις πάει στο Παρίσι (Mrs. Harris goes to Paris)

Μια φαινομενικά συνηθισμένη Βρετανίδα οικονόμος θέλει να αποκτήσει ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής Christian Dior και αποφασίζει να μεταβεί στο Παρίσι για να κυνηγήσει το όνειρό της.

Feegood θέαμα υφηλής ραπτικής με πρωταγωνίστρια τη Λέσλι Μάνβιλ και bonus εμφάνιση της Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Σκηνοθεσία: Άντονι Φάμπιαν 

Η Πρόσκληση (Τhe Invitation)

Μετά το θάνατο της μητέρας της και έχοντας μείνει μόνη στον κόσμο, η Evie κάνει τεστ DNA και ανακαλύπτει πως έχει έναν μακρινό ξάδελφο, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε. Όταν η νέα της οικογένεια την προσκαλεί σε έναν χλιδάτο γάμο στην αγγλική εξοχή, αρχικά σαγηνεύεται από τον αριστοκράτη οικοδεσπότη, όμως σύντομα βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη επιβίωσης.

Παραλλαγή του βαμπιρικού μύθου με χείριστου επιπέδου και μηδενικού build up jump scares και μια τρομακτικά κακόφωνη κορύφωση.

Σκηνοθεσία: Τζέσικα Μ. Τόμσον

Πνεύμα από Σπίτι (Finnick)

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι κάθε σπίτι κατοικείται από τα φινς. Είναι κάτι γούνινα πλάσματα που εμφανίζονται στον ανθρώπινο κόσμο και αναλαμβάνουν τη φροντίδα του σπιτιού και της εστίας. Ο Φίνικ είναι ένα νεαρό φιν, που δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ευθύνη που έχει να φτιάξει ένα σπίτι έξω από το σπίτι του. Κάνει απλώς φάρσες στους «δικούς του» και αυτός είναι ο λόγος που καμία από τις οικογένειες δεν τον θέλει να μείνει για πολύ στο σπίτι του. Όλα αλλάζουν, όταν μια νέα οικογένεια έρχεται στο σπίτι του.

Σκηνοθεσία: Ντένις Τσερνόβ



Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους (Chickenhare and the Hamster of Darkness)

Ένας νεαρός ήρωας, γεννημένο μισό κοτόπουλο, μισός λαγός, προσπαθεί να ταιριάξει και να αγαπηθεί παρά τις διαφορές του, έχοντας εμμονή με την περιπέτεια, παρά την αδεξιότητά του.

Δεν ξέρουμε για την ποιότητα του animation, αλλά ο τίτλος του από μόνος του θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο της χρονιάς.

Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν, Μπένζαμιν Μουσκέ