Νέα από τον Αράκις: Η Λεά Σεϊντού γίνεται Λαίδη Μάργκοτ για το σίκουελ του «Dune» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
7:51
22/6

Νέα από τον Αράκις: Η Λεά Σεϊντού γίνεται Λαίδη Μάργκοτ για το σίκουελ του «Dune»

Η A-list επισημοποιείται για την Γαλλίδα ηθοποιό, που σταδιακά βαδίζει για το στέμμα της πιο επιτυχημένης και περιζήτητης Γαλλίδας ηθοποιού - όχι μόνο της εποχής μας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αναμφισβήτητα υπάρχει ανταγωνισμός, κυρίως από την προηγούμενη γενιά (Μπινός - που έχει και Όσκαρ) ή και σχεδόν σύγχρονές της (Κοτιγιάρ, επίσης βραβευμένη ακαδημαικά), οπωσδήποτε υπάρχουν ονόματα-θρύλοι (Σινιορέ, Ντενέβ, Μορό, Ιπέρ, Ατζανί, για να περιοριστούμε στις σπουδαιότερες) αλίμονο η Γαλλία είναι στολίδι των κινηματογραφιών, όμως η Σεϊντού, έχει μια διαδρομή που όλο και φωτίζεται περισσότερο, όλο και χρειάζεται στους δημιουργούς, όλο μνημονεύεται για το βάρος των ερμηνειών της. Της λείπει η βράβευση, δεν έχει ούτε Σεζάρ, από 5 υποψηφιότητες, όμως αναπόφευκτα θα έρθει κι αυτή. 

Ακόμα πιο πολύ, έχει σταθερά το ένα πόδι και σε υπερατλαντική καριέρα - με δύο Μποντ, με Γουές Άντερσον, με Γούντι Άλεν (γυρισμένο στη Γαλλία όμως - τα «Μεσάνυχτα στο Παρίσι»), με Ταραντίνο, ακόμα και με συμμετοχή σε «Επικίνδυνη Αποστολή»! Κι όλα αυτά ενώ απαρέγκλιτα είναι darling Γάλλων δημιουργών, με συνεχείς παρουσίες ετησίως, φεστιβαλικά υπερ-ενεργή και συζητούμενη. Φέτος δε με την παρουσία της στα «Εγκλήματα του Μέλλοντος» του Κρόνενμπεργκ έπιασε μια κορυφή και τώρα είναι η σειρά του Βιλνέβ και μιας ακόμα υπερ-παραγωγής.

Έτσι λοιπόν η Σεϊντού θα ντυθεί Λαίδη Μάργκοτ για το δεύτερο «Dune», για λογαριασμό της Warner και της Legendary Films, δίπλα στους Τιμοτέ Σαλαμέ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ζεντάγια και Τζος Μπρόλιν που θα επαναλάβουν τους ρόλους τους. Φλόρενς Πιου, Όστιν Μπάτλερ και Κρίστοφερ Γουόκεν, ανακοινώθηκαν επίσης πρόσφατα από την παραγωγή, που χτίζει σιγά-σιγά ένα επιτελείο μεγάλης ολκής για το σίκουελ.

H παραγωγή αναμένεται να εκκινήσει το φθινόπωρο, ενώ έχει ημερομηνία, σχετικά σύντομη είναι αλήθεια, για τις 20 Οκτωβρίου της επόμενης χρονιάς.  Με το καλό.