Μία θλιμμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα (και μία Κρίστεν Στιούαρτ για Όσκαρ) στο επίσημο τρέιλερ «Spencer» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:19
24/9

Μία θλιμμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα (και μία Κρίστεν Στιούαρτ για Όσκαρ) στο επίσημο τρέιλερ «Spencer»

Μια ομολογουμένως καλοδεχούμενη ανάγνωση πάνω στην ταλαιπωρημένη εικόνα της πριγκίπισσας Νταϊάνα από τον Πάμπλο Λαραΐν, που μαζί με την Κρίστεν Στιούαρτ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Τζακ Φάρθινγκ ως πρίγκιπα Κάρολο, έκλεψαν εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Έχοντας στο βιογραφικό του δυο οξυδερκείς προσεγγίσεις «διάσημων προσώπων» στην «Jackie» και στο «Νερούδα», ο Πάμπλο Λαραΐν, ένας από τους πλέον υπολογίσιμους σκηνοθέτες του ανεξάρτητου σινεμά έχει βάλει ήδη πλώρη για κάτι που σίγουρα θα συζητηθεί. Η ζωή της πρικίπισσας Νταϊάνα στο «Spencer», που δεν ευδοκίμησε κινηματογραφικά σε καμία μέχρι στιγμής απόπειρα, είναι η νέα ταινία του Χιλιανού σκηνοθέτη.

«Δεκέμβριος του 1991. Ο γάμος του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας μοιάζει να έχει πια τελειώσει. Παρόλο που υπάρχουν φήμες για διαζύγιο, εκείνοι θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα όπως κάθε χρόνο στο Sandrigham Estate, με άφθονο φαγητό, ποτό και κυνήγι. Η Νταϊάνα μοιάζει να ξέρει καλά το παιχνίδι, μα φέτος τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά».

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη του «Spencer», που φαίνεται να πηγαίνει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά στη πολυσυζητημένη σχέση του βασιλικού ζευγαριού που κλόνισε τους γαλαζοαίματος κύκλους και βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην επικαιρότητα με τον πρόσφατο κύκλο του «The Crown» (κι έναν πέμπτο που έρχεται).

Στα πατήματα της «Τζάκι», το «Spencer» μοιάζει σαν μια θλιμμένη παρτιτούρα μιας ζωής φυλακισμένης ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω μιας γυναίκας που αγαπήθηκε από τον κόσμο ως πριγκίπισσα, αλλά ποτέ δε γνώρισε την ευτυχία.

Αφηγούμενος ένα Σαββατοκύριακο εορτασμών, ο Λαραΐν αποδομεί τη σαθρή σχέση ενός ζευγαριού που κρατούσε στις πλάτες του ολόκληρη την εικόνα ενός Παλατιού που εμοιαζε να καταρρέει. Με τον Τίμοθι Σπαλ, τη Σάλι Χόκινς και τον Σον Χάρις στο καστ και τον 35χρονο Τζακ Φάρθινγκ ως Κάρολος, που λίγους μήνες πριν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα για τη «Χαμένη Κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ, ενώ τον είδαμε και στη ρομαντική κωμωδία του Netflix «Love Weddin Repeat», το «Spencer» μοιάζει πιο έτοιμο από ποτέ να βγει εκεί έξω, με φόρα. 

Ωστόσο, η παραγωγή πίσω από τις κάμερες είναι εξίσου ενδιαφέρουσα για το «Spencer». Σημειώστε την διευθύντρια φωτογραφίας Κλερ Μάθον («Το Πορτραίτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται»), την οσκαρούχα ενδυματολόγο Ζακλίν Ντουράν για τις «Μικρές Κυρίες», αλλά και τον συνθέτη Τζόνι Γκρίνγουντ («Θα Χυθεί Αίμα», «Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ», «Αόρατη Κλωστή»).

Η ταινία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021 και ευελπιστεί να αποτελέσει ένα από τα πιο δυνατά οσκαρικά χαρτιά της φετινής χρονιάς.