Βίντεο: Γιατί το «Ντικ Τρέισι» του Γουόρεν Μπίτι είναι η πιο «παλαβή» κόμικ ταινία που έγινε ποτέ - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
10:52
16/4

Βίντεο: Γιατί το «Ντικ Τρέισι» του Γουόρεν Μπίτι είναι η πιο «παλαβή» κόμικ ταινία που έγινε ποτέ

Ένα εκτενές, καλοφτιαγμένο και διασκεδαστικό βίντεο πάνω στο «Ντικ Τρέισι» (1990), τα χρόνια (πολλά) της ετοιμασίας του και φυσικά τον τελικό «τρελό», περφεξιονιστή δημιουργό του. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Από το κόμικ που μεγάλωνε τα αμερικανάκια του '30 και του '40, στις αρχες της δεκαετίας του '80 που (μυστηριωδώς) αποφασίζεται να γυριστεί ταινία, ξεκινά η παλαβή ιστορία μιας ταινίας που όλοι ήθελαν να κάνουν, μετά κανείς δεν ήθελε σκηνοθετήσει, μετά διαφωνούσαν ποιος και τι, μετά συνεδητοποίησαν ότι τα δικαιώματα είναι πια ελεύθερα και μετά ήρθε ο Μπίτι, είπε ένα «δεν γ@#$@@ται» θα το κάνω εγώ. Μόνος μου.

Η ιστορία του «Ντικ Τρέισι» είναι πραγματικά απολαυστική και το βίντεο την τιμά με χιούμορ και ενημέρωση. Πώς το έργο πέρασε από τον Τζον Λάντις στον Γουόλτερ Χιλ, πώς αυτός διαφώνησε με τον Μπίτι που για κάποιο λόγο είχε αποφασιστεί να πρωταγωνιστήσει, πώς ο τελευταίος ΑΓΟΡΑΣΕ τα δικαιώματα του χαρακτήρα (απίστευτο για τα σημερινά δεδομένα - αν και ο Τρέισι δεν έχει αντέξει το βάρος του χρόνου, δεν έχει fanbase), πώς έψαχνε από τον Σκορσέζε ως τον Χαλ Άσμπι κι από τους Κοέν ώς τον Ντε Πάλμα ποιος θα τον σκηνοθετήσει και πώς τελικά κατέληξε να το κάνει ο ίδιος με τον Στοράρο, τον Πατσίνο και την Μαντόνα!

Ω έχει μια απολαυστική ιστορία ο Ντικ Τρέισι του Γουόεν Μπίτι. Δείτε την.