Η 4η σεζόν του «True Detective» ευτυχεί: Η Τζόντι Φόστερ επιστρέφει στην τηλεόραση - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:36
27/5

Η 4η σεζόν του «True Detective» ευτυχεί: Η Τζόντι Φόστερ επιστρέφει στην τηλεόραση

Αν και για την ώρα η παραγωγή του 4ου κύκλου δεν έχει πάρει πράσινο φως από το HBO, η παρουσία των Μπάρι Τζένκινς στην παραγωγή και Τζόντι Φόστερ στον πρώτο ρόλο του «True Detective: Night Country», συντείνουν σε θετική έκβαση.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μια μεγάλη επιστροφή. Όχι μόνο γιατί η Τζόντι Φόστερ ουσιαστικά δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την τηλεόραση στην ενήλικη ζωή της, αν και ως ανήλικη έχει λίγες...δεκάδες παρουσιών, αλλά κυρίως γιατί επιτέλους συνδέεται με ένα σχέδιο που θα την επαναφέρει στο επίκεντρο μετά από αρκετά χρόνια απραξίας. Πέρυσι βέβαια την είδαμε στο «Mauritanian», που κέρδισε από την παρουσία της, όμως το αποτέλεσμα ήταν και πάλι νωθρό και δυσανάλογο του εκτοπίσματός της.

Μένει βέβαια το True Detective, μετά την φαινομενική έξοδο της κινητήριας ισχύος του, Νικ Πιτσολάτο, να συμβεί. Πράσινο φως δεν άναψε ακόμη, καθώς φαίνεται ότι το HBO αναμένει την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών. Ο Μπάρι Τζένκινς, ως μέρος της συμφωνίας του με τον δίαυλο που υπεγράφη πέρυσι, είναι εκτελεστικός παραγωγός και τώρα η Φόστερ είναι το πρώτο όνομα που ακούγεται στην διανομή των ρόλων του «True Detective: Night Country», το οποίο θα εκτυλίσσεται στην Αλάσκα, της οποίας κάποια σημεία έχουν 24ωρη νύχτα συγκεκριμένες μέρες του χρόνου.

«Καθώς πέφτει το χειμωνιάτικο φως στο Ένις της Αλάσκα, έξι άνδρες που εργάζονται σε έναν Αρκτικό Σταθμό Ερευνών, εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Η ντετέκτιβ Λιζ Ντάνβερς μαζί με την Εβάντζελαϊν Ναβάρο θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το σκοτάδι, εξωτερικά και εσωτερικά, για να λύσουν τι κρύβεται κάτω από τους αιώνιους πάγους», λέει η σύνοψη και ακόμα και αν δεν είσαι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος των σειρών, κάτι αναδεύεται μέσα σου.

Σενάρια για τα επεισόδια γράφονται από τους Άλαν Πέιτζ Αριάγκα και Ίσα Λόπεζ, που θα σκηνοθετήσει και το πρώτο επεισόδιο εάν η σειρά μπει σε φάση παραγωγής. Και μόνο το όνομα της Φόστερ, που περιλαμβάνεται και στους παραγωγούς, είναι ουσιώδης κράχτης, είθε σύντομα να ακούσουμε ότι η ισχύς των Φόστερ και Τζένκις ήταν αρκετή για να πείσει το HBO να εκκινήσει τις διαδικασίες.