Είναι επίσημο: Το «Game of Thrones» επιστρέφει τον Απρίλιο του 2019 - cinemagazine.gr
9:35
27/1

Είναι επίσημο: Το «Game of Thrones» επιστρέφει τον Απρίλιο του 2019

Το ΗΒΟ είχε ανακοινώσει επίσημα πως το «παιχνίδι» τελειώνει το 2019.

Από τον Πάνο Γκένα

Η Μέισι Γουίλιαμς, που υποδύεται την Άρια Σταρκ στο υπερεπιτυχημένο «Game of Thrones», φαίνεται πως αποκάλυψε την πρεμιέρα του τελευταίου κύκλου. Σε συνέντευξή της στη Metro, με αφορμή τη νέα της ταινία «Early Man», η Γουίλιαμς μίλησε για το πότε θα δούμε την πρεμιέρα της 8ης σεζόν: «Τελειώνουμε τα γυρίσματα τον Δεκέμβριο και προβάλουμε το πρώτο μας επεισόδιο τον Απρίλιο [2019]. Είναι ένα διάλειμμα τεσσάρων μηνών, για αυτά τα τεράστια επεισόδια, επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν στην τελική επεξεργασία. Δεν θέλουμε να βιαστούμε καθόλου γι' αυτή τη σεζόν. Το οφείλουμε στο κοινό και στους οπαδούς μας, να κάνουμε την τελευταία σεζόν όσο το δυνατόν καλύτερη».

Με την ευκαιρία μίλησε επίσης για το πως θα επιθυμούσε να ολοκληρώσει την ιστορία της Άρια: «Θέλω να βρει ειρήνη. Η ιστορία της αποτελείται από γεγονότα πολύ πικρά, κακότροπα και γεμάτα οργή. Θα ήθελα πολύ η Άρια να ξαναβρεί τον αληθινό της εαυτό και να αφήσει πίσω της την οργή και την εκδίκηση που την συνοδεύουν σ' αυτό το ταξίδι. Θα θελα να τη δω ευτυχισμένη».

Η τελευταία σεζόν του «Game of Thrones» θα έρθει το 2019 με έξι(!) επεισόδια που θα ολοκληρώσουν την επική σειρά φαντασίας. Αν και το «GoT» παραδοσιακά έκανε πρεμιέρα την άνοιξη (οι πρώτες έξι σεζόν), η πρηγούμενη έσπασε αυτή την παράδοση κάνοντας πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2017. 

Με την 7η σεζόν να σπάει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης, η προσμονή για τον 8ο και τελευταίο κύκλο «Game of Thrones» παγκοσμίως είναι μεγάλη και δεδομένη. Σύμφωνα λοιπόν με τον υπέυθυνο προγραμματισμού του HBO, οι παραγωγοί πήραν την απόφαση να γυρίσουν πολλά και διαφορετικά φινάλε προκειμένου να αποφευχθούν οριστικά οι διαρροές που θα αποκαλύψουν το φινάλε της σειράς νωρίτερα. «Ξέρω ότι πρόκειται να γυρίσουν διαφορετικές εκδοχές έτσι ώστε κανείς να μην ξέρει τι θα συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κέισι Μπλόις.

Το ίδιο είχε συμβεί και για το περίφημο επεισόδιο του «Ντάλας» με τίτλο "Who Shot J.R.?" αλλά και για τα «Breaking Bad» και «Sopranos». Η διαφορά εδώ είναι πως το καστ δεν θα μάθει πιο είναι το πραγματικό, μέχρι να μεταδοθεί στον αέρα!.

Οι εκτελεστικοί παραγωγοί του «Game of Thrones» Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ.Μπ.Βάις έχουν επιβεβαιώσει πως η 8η και τελευταία σεζόν θα αποτελείται από έξι μεγάλης διάρκειας επεισόδια. «Η τελευταία σεζόν θα είναι έξι επεισόδια. Από την αρχή θέλαμε να πούμε μία ιστορία μέσα από μία μεγάλη ταινία 70 ωρών. Τελικά αποδείχθηκε πως η ταινία θα είναι 73 ωρών, αλλά το σχέδιο έμεινε ίδιο από την αρχή και τώρα πλησιάζουμε στο τέλος. Θα ήταν πολύ δύσκολο αν χάναμε κάποια μέλη του βασικού καστ αυτά τα χρόνια, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που τους έχουμε διατηρήσει όλους και έχουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε τη σειρά με τον τρόπο που θέλουμε».

Επίσης οι Μπένιοφ και Βάις δεν θα συμμετέχουν σε οποιοδήποτε prequel ή spin-off επιδιώκει να γυρίσει το ΗΒΟ μετά το τέλος του GoΤ. «Νομίζω ότι HBO θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει μια άλλη σειρά και ανυπομονώ να την παρακολουθήσω, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται πια νέο αίμα», δήλωσε ο Μπένιοφ.