Η Κλερ Φόι μεταμορφώνεται σε Λίσμπεθ Σαλάντερ: Νέο τρέιλερ για το «Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» - cinemagazine.gr
8:37
18/9

Η Κλερ Φόι μεταμορφώνεται σε Λίσμπεθ Σαλάντερ: Νέο τρέιλερ για το «Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης»

Από Βασίλισσα Ελισάβετ... Λίσμπεθ (Σαλάντερ). Η ανερχόμενη Κλερ Φόι πιάστηκε στον «ιστό της αράχνης».

Από τον Πάνο Γκένα

Σε σχετικά γρήγορο διάστημα από το ξεκίνημα των γυρισμάτων, το νέο «Κορίτσι με το Τατουάζ» παρουσίασε το πρώτο του τρέιλερ, ενώ χθες πήρε σειρά το δεύτερο με ακόμη περισσότερο υλικό από την ταινία. Η Λίσμπεθ Σαλάντερ φορά το πρόσωπο της Κλερ Φόι («The Crown», «Unsane») και θα χακάρει ξανά τη «μεγάλη οθόνη» με τη διασκευή του τέταρτου βιβλίου της σειράς με τίτλο «Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης». Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στην αμερικάνικη εκδοχή του 2011, ο Ντέιβιντ Φίντσερ παρέδωσε ένα εντυπωσιακά σκοτεινό και περίπλοκα αλληγορικό «Κορίτσι με το Τατουάζ», αλλά απέτυχε να πυροδοτήσει το box office. Τουλάχιστον έτσι όπως το περίμενε η Sony. Αποτέλεσμα ήταν η ιδέα για σίκουελ να μείνει στο ράφι, ωστόσο, φήμες ήθελαν εδώ και καιρό τη σειρά να επιστρέφει χωρίς τον Ντάνιελ Κρεγκ, τη Ρούνεϊ Μάρα (που είχε προταθεί για Όσκαρ Α' Γυναικείου) και τον Ντέιβιντ Φίντσερ. Και χωρίς τον Στιγκ Λάρσον επίσης!

Τελικά το Variety επιβεβαίωσε πριν μήνες ότι η Λίσμπεθ Σαλάντερ επιστρέφει με μία κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου «Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης», μυθιστόρημα που έγραψε ο Ντάβιντ Λάγκερκραντζ και αποτελεί σίκουελ στην κλασική τριλογία Millennium του Λάρσον, και γράφτηκε από τον Λάγκερκραντζ μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Στιγκ Λάρσον.

Μαζί με τη βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Κλερ Φόι, συναντάμε τον Σβέριγκ Γκούντνασον ως Μίκαελ Μπλούμκβιστ (αντί του Ντάνιελ Κρεγκ) και τους Στίβεν Μέρτσαντ («Logan»), Κλάις Μπάνγκ («Το Τετράγωνο») και Βίκι Κριπς («Αόρατη Κλωστή»). Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Φέντε Άλβαρεζ του «Don’t Breathe».

«Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος και ευγνώμων για την ευκαιρία αυτή», δήλωσε ο Άλβαρεζ. «Η Sony έχει γίνει οικογένειά μου και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο συναρπαστικό για να γιορτάσουμε τη σχέση μας. Η Λίσμπεθ Σαλάντερ είναι ένας χαρακτήρας-όνειρο για κάθε σκηνοθέτη. Έχουμε ένα πολύ καλό σενάριο».

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς, ο δημοσιογράφος Μίκαελ Μπλούμκβιστ δέχεται ένα τηλεφώνημα από μια πηγή που ισχυρίζεται ότι έχει πολύτιμες πληροφορίες και έχει ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής χάκερ, η οποία μοιάζει με κάποια δική του γνώριμη. Ο Μπλούμκβιστ, θέλοντας απεγνωσμένος να ενισχύσει το Μιλένιουμ, αναζητά τη Σαλάντερ, αλλά ως συνήθως εκείνη έχει τα δικά της σχέδια. Το μυστικό που κυνηγούν κι οι δύο βρίσκεται στην καρδιά ενός πολύπλοκου ιστού στον οποίο εμπλέκονται κατάσκοποι, εγκληματίες του κυβερνοχώρου και κυβερνήσεις από τον κόσμο∙ και κάποιος είναι διατεθειμένος να σκοτώσει προκειμένου να μην αποκαλυφθεί.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου 2018. Δείτε παρακάτω τα 2 τρέιλερ και την αφίσα της ταινίας. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Η Κλερ Φόι μεταμορφώνεται σε Λίσμπεθ Σαλάντερ: Νέο τρέιλερ για το «Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης»
  • Η Κλερ Φόι μεταμορφώνεται σε Λίσμπεθ Σαλάντερ: Νέο τρέιλερ για το «Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης»