Η Warner Bros απομακρύνει τον Τζόνι Ντεπ από τη σειρά ταινιών «Fantastic Beasts» - cinemagazine.gr
11:49
7/11

Η Warner Bros απομακρύνει τον Τζόνι Ντεπ από τη σειρά ταινιών «Fantastic Beasts»

Ο σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ αναζητά νέα μορφή. Ο Τζόνι Ντεπ ανακοίνωσε πως η Warner Bros του ζήτησε να αποχωρήσει από το franchise, κάτι που ο ίδιος αποδέχθηκε.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο «μαγικός κόσμος» της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ αντιμετωπίζει προβλήματα. Λίγες ημέρες μετά την ήττα του Τζόνι Ντεπ στην δικαστική διαμάχη με την βρετανική εφημερίδα Sun (o ηθοποιός είχε κάνει αγωγή για δυσφήμιση στην εφημερίδα, η οποία τον χαρακτήρισε «άνδρα που χτυπά τη σύζυγό του» σε τίτλο άρθρου περί κακοποίησης της Άμπερ Χερντ), ο ηθοποιός υποχρεούται να αποχωρήσει από τη σειρά ταινιών «Φανταστικά Ζώα» μετά από απαίτηση του στούντιο της Warner.

Το νέο δημοσίευσε ο ίδιος ο Ντεπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, θα ήθελα να κάνω την ακόλουθη σύντομη δήλωση.

Πρώτον, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μου χάρισαν την υποστήριξη και την πίστη τους. Αισθάνομαι ταπεινός και συγκινημένος από τα πολλά μηνύματα αγάπης και ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.

Δεύτερον, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μου ζητήθηκε από την Warner Bros. να παραιτηθώ από τον ρόλο μου ως Γκρίντελβαλντ στο Fantastic Beasts, σέβομαι και συμφώνησα με αυτό το αίτημα.

Τέλος, θα ήθελα να πω αυτό, η σουρεαλιστική απόφαση του δικαστηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αλλάξει τον αγώνα μου για να πω την αλήθεια και επιβεβαιώνω πως σκοπεύω να ασκήσω έφεση.

Η αποφασιστικότητά μου παραμένει ισχυρή και σκοπεύω να αποδείξω ότι οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι ψευδείς. Η ζωή και η καριέρα μου δεν θα καθοριστούν από αυτή την στιγμή στο χρόνο.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση. Με εκτίμηση, Τζόνι Ντεπ

H Warner Bros επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Ντεπ ανακοινώνοντας πως αναζητά νέο ηθοποιό για τον ρόλο. «Ευχαριστούμε τον Τζόνι για τη δουλειά του στις ταινίες έως τώρα», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

Η τρίτη ταινία «Fantastic Beasts» βρίσκεται ήδη σε στάδιο προ-παραγωγής και μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά και τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, μεταφέρεται για καλοκαίρι του 2022 στις αίθουσες. Να θυμίσουμε πως ο Τζόνι Ντεπ υποδυόταν τον μάγο Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, νέμεση και κάποτε εραστή του Άλμπους Ντάμπλντορ (στη νέα σειρά ταινιών τον ρόλο έχει αναλάβει ο Τζουντ Λο).

Θαυμαστές των ταινιών και του Τζόνι Ντεπ θεωρούν πως η απόφαση της Warner αδικεί τον ηθοποιό και έχουν ήδη ξεκινήσει petition για την επιστροφή του. Η online φόρμα στο https://www.change.org/p/the-people-warner-bros-bring-johnny-depp-back-as-gellert-grindelwald έχει ξεπεράσει σε λίγες ώρες τις 40.000 υπογραφές.