O Kάμερον παραλίγο να μην προσλάβει τον Ντι Κάπριο στον «Τιτανικό» - νεα || cinemagazine.gr
12:00
25/11

O Kάμερον παραλίγο να μην προσλάβει τον Ντι Κάπριο στον «Τιτανικό»

His heart wouldn't go on! Ο Τζέιμς Κάμερον αφηγείται την ιστορία του κάστινγκ του Ντι Κάπριο και πώς έπεισε τον τελευταίο να κάνει δοκιμαστικό, κάτι που αν δεν συνέβανε, θα είχε στραφεί σε άλλο άνθρωπο για τη θέση του πρωταγωνιστή.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

O Tιτανικός κλείνει 25 χρόνια από την πρεμιέρα του φέτος τον Δεκέμβριο, ο Κάμερον έχει νέα ταινία που βγαίνει ακριβώς την ίδια ημερομηνία – άραγε είναι προληπτικός;- βρέθηκε λοιπόν στο GQ και αφηγήθηκε μια ανέκδοτη ιστορία από το κάστινγκ του Ντι Κάπριο. Στο πρώτο meeting όλα πήγαν μια χαρά, ο Λίο τους γοήτευσε όλους, έσπευσαν και όλα τα κορίτσια στον χώρο για να τον γνωρίσουν, σύμφωνα με τον Κάμερον. Ο τελευταίος είχε κανονίσει ένα δοκιμαστικό τεστ με την Γουίνσλετ, με την οποία είχε ήδη συμφωνήσει να υποδυθεί την Ρόουζ.

«Δυο μέρες μετά επέστρεψε και είχα ετοιμάσει την κάμερα και ήμουν έτοιμος να κάνω εγγραφή, αλλά ο Ντι Κάπριο δεν ήξερε ότι ήταν δοκιμαστικό, νόμισε ότι ήταν απλά ένα δεύτερο meeting για να γνωρίσει την Κέιτ», αποκάλυψε ο Κάμερον. «Οπότε λέω ότι θα πάμε στο άλλο δωμάτιο θα πείτε μερικές ατάκες κι εγώ θα τις καταγράψω. Εκείνος μου απαντά “εννοείς θα κάνω δοκιμαστικό;” κι εγώ του έγνεψα καταφατικά. Όταν μου είπε κατηγορηματικά ότι δεν κάνει δοκιμαστικά, του έσφιξα το χέρι και του είπα σε ευχαριστώ που πέρασες από εδώ. Ήμουν έτοιμος να τον απορρίψω, όταν εκείνος αντέδρασε επιτόπου. “Περίμενε, αν δεν κάνω δηλαδή το δοκιμαστικό, δεν θα πάρω τον ρόλο;”, με ρώτησε κι εγώ του εξήγησα πώς έχει η κατάσταση. Του είπα “είναι μια μεγάλη ταινία που θα πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου και στο διάστημα που θα κάνω το post-production, εσύ θα κάνεις άλλα πέντε πράγματα. Οπότε δεν πρόκειται να τα γ**ήσω όλα παίρνοντας τη λάθος απόφαση στο κάστινγκ. Οπότε ή κάνεις το δοκιμαστικό ή δεν παίρνεις τον ρόλο”. Eκείνος ακολούθησε στο άλλο δωμάτιο και κάθε σπιθαμή του σώματος του εξέπεμπε αρνητισμό μέχρι που φώναξα “Αction”. Εκεί μεταμορφώθηκε στον Τζακ, έφυγαν τα σύννεφα, κατέβηκε μια αχτίδα ήλιου και φώτισε το πρόσωπό του και τότε ήταν είπα, οκ, αυτός είναι ο άνθρωπός μας», κατέληξε ο Κάμερον.

Κι ευτυχώς για όλους μας, ο σχεδόν γκανγκστερικός τρόπος που έπεισε τον Λίο να κάνει το δοκιμαστικό, είχε θετικό αποτέλεσμα – δυσκολεύεσαι να φανταστείς οποιονδήποτε άλλο στη θέση του Ντι Κάπριο στον «Τιτανικό».