Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 7 Μαρτίου - νεα || cinemagazine.gr
7:00
4/3

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 7 Μαρτίου

Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας ο Τσόνσι το μοβόρο αρκουδάκι, η Έμιλι Ατέφ, η Μάμα Γκλόρια, ο σκύλος, η γάτα και το Tranzit.

O Tελευταίος Αυτοκράτορας (The Last Emperor)

Στο Πεκίνο των αρχών του εικοστού αιώνα ένα αγόρι τριών ετών αποσπάται βίαια από τη μητέρα του και μεταφέρεται στην Απαγορευμένη Πόλη. Μερικές μέρες αργότερα αναλαμβάνει τον θρόνο και γίνεται αυτοκράτορας της Κίνας.

Ο «Τελευταίος Αυτοκράτορας», η μεγαλεπίβολη επική ματιά στο βίο του τελευταίου μονάρχη της Κίνας και ναυαρχίδα της φιλμογραφίας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, κυκλοφορεί σε επανέκδοση. Βραβευμένη με 9 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου αυτά της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Ένας Φανταστικός Φίλος (Imaginary)

Όταν η Τζέσικα επιστρέφει στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας με την οικογένειά της, η μικρότερη θετή κόρη της, η Άλις, αναπτύσσει  σχέση εξάρτησης με ένα λούτρινο αρκουδάκι, τον Τσόνσι. Καθώς η συμπεριφορά της Άλις αρχίζει να γίνεται ανησυχητική, η Τζέσικα συνειδητοποιεί ότι υπεύθυνος μπορεί να είναι ο Τσόνσι.

H νέα ταινία τρόμου που φιλοδοξεί να σαρώσει στα multiplex φέρει, δυστυχώς, τη σφραγίδα του σκηνοθέτη του «Truth or Dare», οπότε κρατάμε μικρό καλάθι.

Σκηνοθεσία: Τζεφ Γουάντλοου

Κάποια Μέρα θα πούμε τα πάντα ο ένας στον άλλο (Someday we’ll tell each other everything)

Καλοκαίρι του 1990, στην ύπαιθρο των συνόρων ανάμεσα στην Ανατολική και Δυτική Γερμανία, οι οποίες πια ετοιμάζονται για την ένωση μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η Μαρία θα γίνει σε λίγο καιρό 19 ετών. Προτιμά να χάνεται στα βιβλία παρά να εστιάζει στην αποφοίτηση και το μέλλον της, ώσπου συναντά τυχαία τον Χένερ, έναν αρκετά μεγαλύτερό της, μοναχικό και κακόφημο αγρότη που ζει εκεί κοντά.

H σκηνοθέτις του αγαπητού (και) στη χώρα μας «More than Ever» επιστρέφει με το χρονικό μιας απαγορευμένης σχέσης.

Σκηνοθεσία: Έμιλι Ατέφ

Μαμά Γκλόρια (Ama Gloria)

H εξάχρονη Κλεό αγαπά την νταντά της, την Γκλόρια περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όταν η γυναίκα γυρίζει πίσω στην πατρίδα της, η Κλεό θα την επισκεφτεί για να περάσουν μαζί ένα τελευταίο καλοκαίρι που θα τις αλλάξει και τις δυο.

Τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης που απέσπασε κι έναν Χρυσό Αλέξανδρο από το ενισχυμένο τμήμα Meet the Neighbours του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία: Μαρί Αματσουκελί

Σκύλος και Γάτα: Μια Τρελή Καταδίωξη

Η Ντίβα είναι μία γάτα influencer, με εκατομμύρια ακολούθους. O Τούλης είναι ένα αδέσποτο κουτάβι που καταπίνει κατά λάθος ένα ρουμπίνι ανεκτίμητης αξίας που μόλις έχει κλέψει ο διαβόητος απατεώνας Τζακ. Μέσα από μία σειρά ατυχών γεγονότων, τα δύο κατοικίδια βρίσκονται κυνηγημένα από έναν διεφθαρμένο αστυνομικό που θα κάνει τα πάντα για να πάρει στα χέρια του το πολύτιμο ρουμπίνι.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες σε μεταγλωττισμένη κόπια.

Σκηνοθεσία: Ριμ Κερίσι

Τranzit

Μετά το δυσεπίλυτο αίνιγμα του θανάτου τους, Πατέρας και Γιος ξανασμίγουν στο Tranzit, έναν άνυδρο και έρημο μη τόπο, ένα φαντασιακό́ επέκεινα που ελέγχεται από αφηρημένες μαθηματικές αρχές και όπου οι νεκροί καλούνται να αποφασίσουν: να αποδεχτούν τη διαδικασία αποϋλοποίησής τους ή να παραμείνουν σε απροσδιοριστία για πάντα.

Η πιο ιδιοσυγκρασιακή ταινία του Κάρολου Ζωναρά, μια αλληγορία που ξυπνά μνήμες από «Stalker».

Σκηνοθεσία: Κάρολος Ζωναράς