Οι Πρωταθλητές των Oscar

2011-02-24 13:15:41

Μέσα στα χρόνια υπάρχουν άνθρωποι και ταινίες που μονοπώλησαν τον θεσμό των Oscar καθώς βραβεύθηκαν πάνω από μια φορά ή κατάφεραν κάτι που οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν. Τα Oscar έχουν τους δικούς τους πρωταθλητές.

Μέσα στα χρόνια υπάρχουν άνθρωποι και ταινίες που μονοπώλησαν τον θεσμό των Oscar καθώς βραβεύθηκαν πάνω από μια φορά ή κατάφεραν κάτι που οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν. Τα Oscar έχουν τους δικούς τους πρωταθλητές.

Δυο είναι οι δυναστείες των βραβείων: οι Κόπολα και οι Χίουστον. Τρεις γενιές των οικογενειών αυτών έχουν βραβευθεί.

Ο Τζακ Νίκολσον είναι πρωτοπόρος στην κατηγορία ανδρικού ρόλου καθώς έχει κερδίσει 3 Oscar A’ και Β΄ ρόλου, αλλά και έχει υπάρξει υποψήφιος 12 φορές περισσότερες από οποιοδήποτε άλλον. Πρωταθλητής των Βραβείων δεν είναι άλλος από τον θείο Disney που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 59 υποψηφιότητες, να κερδίσει 22 Oscar, αλλά και τέσσερα τιμητικά.

16 υποψηφιότητες έχει η Μέριλ Στρίπ για τις ερμηνείες της, ενώ τέσσερα Oscar έχει κερδίσει η αντιπρόσωπος της επιτομής του στυλ Κάθριν Χέπμπορν.

82 Oscar σκηνοθεσίας έχουν δοθεί μέχρι στιγμής. Ξέρετε πόσα από αυτά ήταν σε γυναίκα σκηνοθέτη; Μόλις ένα που δόθηκε πέρσι στην Κάθριν Μπιγκελόου για το "Hurt Locker". H Μπίγκελόου είναι η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που κερδίζει Oscar σε αντίθεση με τους 61 συναδέλφους της που έχουν γίνει αποδέκτες βραβείου.

Δύο είναι οι ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες το «Όλα Για την Εύα»  (1950) και ο «Τιτανικός» (1997) και οι δύο ταινίες συγκέντρωσαν 14 υποψηφιότητες.

Κ. Ε.

 

  • Όσκαρ και Κινούμενα Σχέδια

    Τα κινούμενα σχέδια ήταν ένα είδος κινηματογράφου που κάπως παραγνωρισμένα από τα Όσκαρ. [...]

  • Οι Πρωταθλητές των Oscar

    Μέσα στα χρόνια υπάρχουν άνθρωποι και ταινίες που μονοπώλησαν τον θεσμό των Oscar καθώς βραβεύθηκαν πάνω από μια φορά ή κατάφεραν κάτι που οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν. Τα Oscar έχουν τους [...]

  • Ένα "χρυσό" αγαλματάκι

    Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι ακριβώς απεικονίζει ένα Όσκαρ; [...]

  • Το Oscar-trivia της ημέρας

    Αν κάποιος νικητής της Ακαδημίας βρεθεί σε οικονομική δυσπραγία και σκεφτεί να πουλήσει το Όσκαρ για να ξεχρεώσει, δεν θα καταφέρει και πολλά - εκτός και αν το χρέος του ανέρχεται στο [...]

  • Τα Όσκαρ σε δολάρια

    Συνολικά 720 εκατομμύρια δολάρια έχουν ξοδέψει την τελευταία δεκαετία οι διαφημιστές για την καμπάνια των προϊόντων τους κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Οσκαρ. [...]

  • Κολλήστε με οσκαροtrivia!

    Το συγκεκριμένο site είναι απ' αυτά που μπορούν να σε σώσουν σε πολλές δύσκολες σινεμαδικές στιγμές που έχεις κολλήσει και δε θυμάσαι κάτι ή που δεν το ξέρεις καν. Ή επίσης όταν [...]

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ