Τα Όσκαρ σε δολάρια

2011-02-16 10:57:46

Συνολικά 720 εκατομμύρια δολάρια έχουν ξοδέψει την τελευταία δεκαετία οι διαφημιστές για την καμπάνια των προϊόντων τους κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Οσκαρ.

Συνολικά 720 εκατομμύρια δολάρια έχουν ξοδέψει την τελευταία δεκαετία οι διαφημιστές για την καμπάνια των προϊόντων τους κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Οσκαρ.

Το διόλου ευκαταφρόνητο αυτό ποσό στηρίζει σθεναρά την κινηματογραφική βιομηχανία, ενώ υπολογίζεται ότι η μέση τιμή ανά διαφημιστικό σποτ των 30 δευτερολέπτων άγγιξε το ύψος των 1,69 εκατομμυρίων δολαρίων το 2008.

Σημαντική άνοδος από τη μέση τιμή των 1,29 εκατομμυρίων δολαρίων, που διατέθηκαν το 2002. Το 2010, σημειώθηκε αισθητή πτώση τιμών, καθώς το κάθε σποτ κόστισε κατά μέσο όρο 1,4 εκατομμύρια δολάρια, αλλά για το 2011 το κανάλι του ABC που μεταδίδει την απονομή των Οσκαρ, έχει ζητήσει ως αρχική τιμή 1,7 εκατομμύρια δολάρια ανά διαφήμιση των 30 δευτερολέπτων.

Τα τελευταία 10 χρόνια, το 2008, χρονιά που ως γνωστόν ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, ξεχωρίζει γιατί ξοδεύτηκαν 81,1 εκατομμύρια δολάρια στον διαφημιστικό χρόνο κατά την προβολή των βραβείων, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Πέντε εταιρείες

Στο μεταξύ, κατά την τελευταία πενταετία, το 50% και άνω των συνολικών εσόδων από τη διαφήμιση προέρχεται από τις εξής πέντε εταιρείες: Coca Cola, JC Penney, General Motors, American Express και MasterCard International.

Η οικονομική κρίση, επιπλέον, έχει βάλει στο παιχνίδι της οσκαρικής διαφήμισης νέους παίχτες. Τα νούμερα το αποδεικνύουν: στα Οσκαρ του 2010, όπου το διαφημιστικό τηλεοπτικό κόστος άγγιξε τα 70 εκατομμύρια δολάρια, το 43% των διαφημιζόμενων ήταν καινούργιοι στην τελετή απονομής των χρυσών βραβείων. Ανάμεσα σ’ αυτούς συναντάμε φίρμες όπως την εταιρεία καλλυντικών Estee Lauder.

A.Δ

  • Όσκαρ και Κινούμενα Σχέδια

    Τα κινούμενα σχέδια ήταν ένα είδος κινηματογράφου που κάπως παραγνωρισμένα από τα Όσκαρ. [...]

  • Οι Πρωταθλητές των Oscar

    Μέσα στα χρόνια υπάρχουν άνθρωποι και ταινίες που μονοπώλησαν τον θεσμό των Oscar καθώς βραβεύθηκαν πάνω από μια φορά ή κατάφεραν κάτι που οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν. Τα Oscar έχουν τους [...]

  • Ένα "χρυσό" αγαλματάκι

    Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι ακριβώς απεικονίζει ένα Όσκαρ; [...]

  • Το Oscar-trivia της ημέρας

    Αν κάποιος νικητής της Ακαδημίας βρεθεί σε οικονομική δυσπραγία και σκεφτεί να πουλήσει το Όσκαρ για να ξεχρεώσει, δεν θα καταφέρει και πολλά - εκτός και αν το χρέος του ανέρχεται στο [...]

  • Τα Όσκαρ σε δολάρια

    Συνολικά 720 εκατομμύρια δολάρια έχουν ξοδέψει την τελευταία δεκαετία οι διαφημιστές για την καμπάνια των προϊόντων τους κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Οσκαρ. [...]

  • Κολλήστε με οσκαροtrivia!

    Το συγκεκριμένο site είναι απ' αυτά που μπορούν να σε σώσουν σε πολλές δύσκολες σινεμαδικές στιγμές που έχεις κολλήσει και δε θυμάσαι κάτι ή που δεν το ξέρεις καν. Ή επίσης όταν [...]

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ