Οι φωτογραφίες από το «Godzilla vs. Kong» μοιάζουν επικές - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
11:43
19/3

Οι φωτογραφίες από το «Godzilla vs. Kong» μοιάζουν επικές

Οι φωτογραφίες από το «Godzilla vs. Kong» μοιάζουν επικές

Είναι δυο από τα πλέον διάσημα τέρατα του σινεμά και ήρθε η ώρα να τα βάλουν μεταξύ τους, σε μια αλά «Εκδικητές» περιπέτεια. Δυο εβδομάδες πριν έρθει στο ΗΒΟ, οι φωτογραφίες δείχνουν πόσο επικό μοιάζει.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Το 2014 ο Γκάρεθ Έντουαρτς επανέφερε το θρυλικό «Γκοτζίλα» στη μεγάλη οθόνη με ένα ανέπλιστα δυνατό καστ (Μπράιαν Κράνστον, Ζιλιέτ Μπινός, Σάλι Χόκινς, Ελίζαμπεθ Όλσεν στην εμπροσθοφυλακή), δικαιώνοντας με το παραπάνω την νεκρανάσταση του κινηματογραφικού μύθου από την Warner η οποία συνέχισε με ένα σίκουελ το 2019 («Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων») και πρωταγωνίστρια την Μίλι Μπόμπι Μπράουν του «Stranger Things».

Παράλληλα το 2017 η ταινία «Kong: Η Νήσος του Κρανίου» του Γιόρνταν Βογκτ-Ρόμπερτς επισκέφθηκε τον Κινγκ Κονγκ, τον βασιλιά των μεγαλόσωμων πιθήκων, με την φρέσκια οσκαρούχα Μπρι Λάρσον και τον Τομ Χίντλστον, σε μια προσέγγιση πολύ διαφορετική της ταινίας του Πίτερ Τζάκσον (2005) και προηγουμένως του Τζον Γκιλερμιν (1976).

Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν, αφού ήρθε η στιγμή να βρεθούν αντιμέτωποι ο Γκοτζίλα και ο Κινγκ Κονγκ, όπως δείχνει και το αρκετά μοντέρνο (αλλά με αμφίβολο αποτέλεσμα) τρέιλερ σε μια ταινία που σκηνοθέτησε ο Άνταμ Γουίγκαρντ (γνωστός για τη ταινία θρίλερ «VHS» και της μεταφοράς του «Death Note» στο Netflix) και αναμένεται να κυκλοφορήσει 26 Μαρτίου, ταυτόχρονα στις (όποιες) ανοιχτές αίθουσες και στην πλατφόρμα του HBO Max. Με αυτή την κίνηση, συνεχίζεται η καινούργια τακτική της Warner παρά τις εύλογες αντιδράσεις σκηνοθετών (και όχι μόνο).

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Netflix είχε προσφέρει πριν μήνες 200 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει την ταινία στην πλατφόρμα του, κάνοντας εμφανή την προσπαθειά του να εκμεταλλευτεί την τωρινή κατάσταση με τα κλειστά σινεμά και τις ταινίες με τεράστιο budget που μένουν στα ράφια επειδή δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει διανομή. Το «Godzilla vs. Kong» είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον περασμένο Νοέμβρη.

Στη νέα ταινία, με πρωταγωνιστές τους Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Ρεμπέκα Χολ και Ντεμιάν Μπισίρ, μια συνωμοσία έχει σκοπό να εξαφανίσει τα δυο τέρατα, αλλα εκείνα θα βρεθούν αντιμέτωπα για πρώτη φορά σε μια πραγματική μάχη Τιτάνων, κάτι που αποδεικνύουν και οι πρώτες φωτογραφίες που είναι λουσμένες στα νέον φώτα.