Κερδίστε αντίτυπα του νέου βιβλίου για τον «Μάγο του Σασπένς», Άλφρεντ Χίτσκοκ ? νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
16:36
17/3

Κερδίστε αντίτυπα του νέου βιβλίου για τον «Μάγο του Σασπένς», Άλφρεντ Χίτσκοκ

Το cinemagazine.gr και οι Εκδόσεις OΞΥ δίνουν την ευκαιρία σε τρεις τυχερούς/-ές να κερδίσουν το νέο συλλογικό βιβλίο που κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου για το έργο και την επιδραστικότητα της προσωπικότητας του μεγάλου δημιουργού

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατο του Άλφρεντ Χίτσκοκ, οι εκδόσεις ΟΞΥ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, αποτίνουν φόρο τιμής σε μια από τις πλέον επιδραστικές φιγούρες στην ιστορία του κινηματογράφου. Το ομώνυμο βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε, αποτελεί μια έκδοση αναψηλαφιτική των ταινιών του, μια ρετροσπεκτίβα του πλουσίου έργου του, καθώς και μια εις βάθος μελέτη της επιδραστικότητάς του. Μία έκδοση για όλους όσοι έχουν –έστω και μία φορά- παρακολουθήσει με κομμένη την ανάσα κάποια από τις ταινίες του και τον αριστουργηματικό ρεαλισμό τους.

«Καλησπέρα σας. Είμαι ο Άλφρεντ Χίτσκοκ.»

Με αυτόν τον χαιρετισμό, τονίζοντας με λονδρέζικη προφορά τα δύο «κ» του Χίτσκοκ, ο σκηνοθέτης παρουσίαζε το πρόγραμμά του στην τηλεόραση ή και τις ταινίες του ακόμα, σε ευρηματικά τρέιλερ. Και ενώ ο σκηνοθέτης, πρόσωπο συνήθως ανεικόνιστο, με θέση πάντοτε πίσω απ’ την κάμερα, φιγούρα άγνωστη για τους θεατές των ταινιών του, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ αποτελούσε εξαίρεση• εξαίρεση που δημιούργησε έναν θρύλο, τόσο με την υπόστασή του όσο και με τις δεκάδες ξεχωριστές ταινίες του, αλλά και με έναν ιδιαίτερο εκφραστικό τρόπο, το σασπένς.

Τα κείμενα της έκδοσης υπογράφουν οι: Λευτέρης Αδαμίδης, Μπάμπης Ακτσόγλου, Νικόλαος Αλέτρας, Θόδωρος Γιαχουστίδης, Γιάννης Ν. Γκακίδης, Τάσος Γουδέλης, Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Κωνσταντίνος Καϊμάκης, Ιφιγένεια Καλαντζή, Δημήτρης Καλαντίδης, Γιάννης Καντέα Παπαδόπουλος, Κώστας Γ. Καρδερίνης, Βασίλης Κεχαγιάς, Δημήτρης Κολιοδήμος, Ανδρέας Κουταλάς, Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, Δημήτρης Μπάμπας, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Δημοσθένης Ξιφιλίνος, Γιώργος Παπαδημητρίου, Γιάννης Ραουζαίος, Τάσος Ρέτζιος, Θόδωρος Σούμας, Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, Νίκος Τσαγκαράκης, Ανδρέας Τύρος, Γιάννης Φραγκούλης, Ηλίας Φραγκούλης

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ από τις εκδόσεις Brainfood 

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό

Το cinemagazine.gr και οι Εκδόσεις OΞΥ δίνουν την ευκαιρία σε τρεις τυχερούς/-ές να κερδίσουν το νέο συλλογικό βιβλίο που κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου για το έργο και την επιδραστικότητα της προσωπικότητας του μεγάλου δημιουργού, κάνοντας comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook.

Οι νικητές/-τριες θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα (συμμετοχές μέχρι και Παρασκευή 26 Μαρτίου).