Ο Γιώργος Λάνθιμος αγκαζάρει την Έμα Στόουν για ριμέικ του «Save the Green Planet!» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:03
20/2

Ο Γιώργος Λάνθιμος αγκαζάρει την Έμα Στόουν για ριμέικ του «Save the Green Planet!»

Η πολυβραβευμένη νοτιοκορεάτικη ταινία του 2003, που είχε προβληθεί και στις τότε Νύχτες Πρεμιέρας, είναι μια πολιτική-επιστημονική φαντασία, με στοιχεία κωμωδίας. Ότι πρέπει για προσαρμογή στο λανθιμικό σύμπαν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Είναι μια λαμπρή, βραβευτική κι εργατική περίοδος για τον Γιώργο Λάνθιμο. Το «Poor Things», που έχει συγκεντρώσει 400.000 θεατές στα ελληνικά σινεμά, βαδίζει αγέρωχα προς τη βραδιά της απονομής των Όσκαρ ακι ταυτόχρονα το «Kinds of Kindness» αναμένεται μέσα στη χρονιά.

Τώρα το Variety επιβεαβιώνει μία φήμη που είχε ήδη ακουστεί από τον προηγούμενο Νοέμβριο, περί λανθιμικής μετάφρασης του νοτιοκορεάτικου «Σώστε τον Πράσινο Πλανήτη!». Η ταινία του 2003 είχε θέμα της έναν θεωρητικό συνωμοσιών που απαγάγει μια CEO πανίσχυρης βιοϊατρικής εταιρείας, θεωρώντας ότι είναι εξωγήινη. Η όλη κατάσταση ξεφεύγει απολύτως από τον έλεγχο και γίνεται αιτία διάλυσης του ανθρώπινου πολιτισμού. Ευκαιρία για μια τέλεια σάτιρα βλέπουμε εμείς, ντοκιμαντέρ βλέπουν οι φίλοι μας οι συνωμοσιολόγοι.

Για την ταινία ακούγεται ότι μπορεί να κλείσει η μούσα του σκηνοθέτη και προσφάτως με ένα ακόμη BAFTA Έμα Στόουν (όντως, τρελή έκπληξη...), ωστόσο ας μην βιαζόμαστε, είναι ίσως πολύ νωρίς. Σε κάποια φάση πάντως της συζήτησης περί ριμέικ, είχε ακουστεί και το όνομα του επίσης τρελά αρμοδίου, Άρι Άστερ.