«Ώρα να πετάξεις»: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του «The Matrix: Resurrections» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:00
9/9

«Ώρα να πετάξεις»: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του «The Matrix: Resurrections»

Ο κόσμος του «Matrix» επιστρέφει με ένα τέταρτο μέρος. Είστε έτοιμοι για την «ανάσταση»;

Από τον Πάνο Γκένα

Το παραληρηματικό «White Rabbit» και o Κιάνου Ριβς σαν να βγήκε από το σύμπαν του Τζον Γουίκ, ο Μορφέας με άλλο πρόσωπο και η επιστροφή των Μηχανών, η ρηξικέλευθη δράση του παρελθόντος και τα εντυπωσιακά ψηφιακά εφέ του μέλλοντος, νέοι χαρακτήρες και παλιές αναμνήσεις, Neo και Trinity. 

Το σίγουρο είναι πως παρά την κόπωση που έχουν προκαλέσει η κατα καιρούς δολαριολάγνες «αναστάσεις» παλαιότερων franchises, εδώ ισχύει πως... The Matrix has you!

Το τέταρτο κεφάλαιο «The Matrix: Resurrections» καλωσορίζει μαζί με τον Κιάνου Ρίβς, την Κάρι Αν Μος και την Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, τα νέα πρόσωπα των Κριστίνα Ρίτσι, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζόναθαν Γκροφ και Γιαχία Αμπντούλ-Ματίν (αρκετοί τον γνωρίζετε από τα «Aquaman», «The Get Down», «Watchmen» ) στον ρόλο του νεαρού Μορφέα.

Ο Πρόεδρος της Warner, Τόμπι Έμεριχ, είχε δηλώσει για την επιστροφή του «Matrix» και της Λάνα Γουατσόφσκι πως «Δεν θα μπορούσε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που ξαναμπαίνουμε στο Matrix παρέα με τη Λάνα. Η Λάνα είναι μία γνήσια οραματίστρια και αληθινά δημιουργική σκηνοθέτιδα. Είμαστε χαρούμενοι που βρίσκεται πίσω από το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή του νέου κεφαλαίου στο σύμπαν του Matrix».

Οι αδελφές Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι αποτέλεσαν την αυθεντική ομάδα πίσω από το κόνσεπτ του «Matrix» (1999). Μετά από το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο «Παράνομα Δεμένες» (1996), μερικές ενδιαφέρουσες («Cloud Atlas», συν-σκηνοθεσία με Τομ Τίκβερ), χαριτωμένες («Speed Racer») και απολύτως καταστροφικές ταινίες («Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ»), ξαναβρήκαν το δημιουργικό τους οίστρο στο πολυπολιτισμικό και πολυερωτικό «Sense8» του Netflix. Η τριλογία του «Matrix» όμως (το 2003 κυκλοφόρησαν τα «The Matrix Reloaded» και «The Matrix Revolutions») δεν έπαψε ποτέ να είναι το σημείο αναφοράς του διδύμου.

Αν και η Λίλι δεν αναφέρεται στην παραγωγή της τέταρτης ταινίας (διαβάστε περισσότερα εδώ), η αδερφή της Λάνα σχολίασε πως: «Πολλές από τις ιδέες που εξερευνήσαμε με τη Λίλι πριν από 20 χρόνια σχετικά με την πραγματικότητά μας, είναι πλέον πιο επίκαιρες από ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενη που αυτοί οι χαρακτήρες επιστρέφουν στη ζωή μου και ευγνώμων για άλλη μία ευκαιρία συνεργασίας με λαμπρούς φίλους». 

Το σενάριο της τέταρτης ταινίας «Matrix» φέρει την υπογραφή της Λάνα Γουατσόφσκι και των Αλεξάντερ Χέρμον, Ντέιβιντ Μίτσελ με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο «Sense8». Ο Μίτσελ είναι επίσης ο συγγραφέας του «Cloud Atlas».

Το «The Matrix Resurrections» θα κυκλοφορήσει 22 Δεκεμβρίου 2021. Δείτε το τρέιλερ στη συνέχεια.