Φίλοι του λε Καρέ ενωθείτε! Το «Night Manager» θα συνεχιστεί - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:50
12/4

Φίλοι του λε Καρέ ενωθείτε! Το «Night Manager» θα συνεχιστεί

Η τελευταία μεταφορά Τζον λε Καρέ της προκοπής μέχρι σήμερα θα γνωρίσει δεύτερη και τρίτη σεζόν. Μακάρι να έχουμε ανάλογα νέα και για το κινηματογραφικό «Tinker Tailor Soldier Spy» του Τόμας Άλφρεντσον.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Οι φαν της κινηματογραφικής κατασκοπείας και του λε Καρέ πολύ ευχαριστηθήκαμε το «Night Manager», ειδικά με το ιδεώδες πρώτο επεισόδιό του. H σειρά μετέφερε τη δράση του ομώνυμου μυθιστορήματος στο σήμερα, ήταν λιγότερο αμφίσημη από το σύνηθες, ξεχώριζες εύκολα ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός της ιστορίας, μα απόσπασε συναρπαστικά ερμηνευτικά στιγμιότυπα από το καστ της (ειδική μνεία στον χαμαιλεοντισμό του Χιου Λόρι και στη στόφα της Ολίβια Κόλμαν), είχε ρυθμό, σασπένς, υψηλό production value και στοχευμένη αφήγηση, μια αρετή που σπάνια συναντάς σε τηλεοπτική σειρά.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Τομ Χίντλστοουν και με την εμφάνισή του είχε αυξήσει τις μετοχές του για τον ρόλο του Μποντ εκείνη την περίοδο. Τελικά ο Κρεγκ συνέχισε, το τρένο μάλλον έφυγε για τον πρωταγωνιστή του «Loki», μεγάλωσε κιόλας, άσε που θα ταίριαζε περισσότερο για 007 αν οι παραγωγοί αναβίωναν το πνεύμα της εποχής Ρότζερ Μουρ – δύσκολο. Για να μην μείνει παραπονεμένος κατασκοπικά, πρόκειται να επιστρέψει ως «Night Manager» με μια δεύτερη, αλλά και μια τρίτη σεζόν. Ο  λε Καρέ δεν έγραψε συνέχειες, άρα οι δημιουργοί έχουν carte blanche, αλλά και δύσκολο έργο μπροστά τους. Εμείς, αν μας ρωτάτε, θα θέλαμε να ακούσαμε αυτό το νέο για την επονομαζόμενη τριλογία του Κάρλα, θέλουμε να χαθούμε ξανά στο σύμπαν του «Tinker Tailor Soldier Spy», όπως το έπλασε ο Τόμας Άλφρεντσον, συστήνοντας την πλατωνική ιδέα της κατασκοπικής ταινίας. Όνειρα Εαρινής Νυκτός. 

Επιστρέφοντας στο «Night Manager», στην Αγγλία θα προβληθεί στο BBC, στον υπόλοιπο κόσμο θα διοχετευθεί μέσω του Amazon Prime. Προέχει, φυσικά, να γυριστεί.