Τρέιλερ «Nightmare Alley»: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στα μονοπάτια του φιλμ νουάρ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:31
18/11

Τρέιλερ «Nightmare Alley»: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στα μονοπάτια του φιλμ νουάρ

Σινεφίλ, φαντασιόπληκτος και πολυβραβευμένος, ο αγαπημένος Μεξικάνος παραμυθάς επιστρέφει αυτά τα Χριστούγεννα με φιλμ νουάρ και ένα ιδανικό, σαγηνευτικό καστ.

Από τον Πάνο Γκένα

Μυστηριώδεις χαρακτήρες, νοτισμένες εικόνες νουάρ, σινεφίλ αναφορές, ηλεκτρισμένη δράση, ονειρική σκηνογραφία, ταλαντούχο καστ. Το τρέιλερ του «Nightmare Alley» σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι εδώ για να επιβεβαιώσει πως πρόκειται για έναν από τους πλέον αναμενόμενους τίτλους της χρονιάς.

Δείτε το τρέιλερ στη συνέχεια.

Το ριμέικ του «Nightmare Alley» με το all-star cast των Κέιτ Μπλάνσετ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρούνι Μάρα, Γουίλεμ Νταφό, Τόνι Κολέτ κ.α., ταλαιπωρήθηκε λόγω πανδημίας και ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξή τους. «Γυρίσαμε πρώτα το δεύτερο μέρος της ταινίας», εξομολογείται ο Κούπερ, ενώ ο ντελ Τόρο θεωρεί πως οι καθυστερήσεις της πανδημίας αποτέλεσαν «ευλογία» για την ταινία, αφού είχαν τον χρόνο να αναλύσουν καλύτερα τους χαρακτήρες της ιστορίας.

Το «Nightmare Alley» σε παραγωγή Searchlight Pictures (το Fox έφυγε πια από τον τίτλο μετά την εξαγορά από την Ντίσνεϊ) αποτελούσε πρότζεκτ που είχε ανακοινώσει ο σκηνοθέτης στα τέλη του 2017 πριν ακόμη κερδίσει το Όσκαρ για την «Μορφή του Νερού».

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Στο NIGHTMARE ALLEY, ένας φιλόδοξος εργαζόμενος σε λούνα παρκ (Μπράντλεϊ Κούπερ) με ταλέντο στο να χειραγωγεί κόσμο με προσεκτικά διαλεγμένες λέξεις συναντά μία γυναίκα ψυχίατρο (Κέιτ Μπλάνσετ) που είναι πιο επικίνδυνη απ' αυτόν.

Μαζί με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι των Μπλάνσετ - Κούπερ, το καστ συμπληρώνουν η Ρούνι Μάρα (άρα έχουμε ένα «Κάρολ» reunion!), ο Ρίτσαρντ Τζένκινς που κέρδισε εντυπώσεις και μία οσκαρική υποψηφιότητα στη «Μορφή του Νερού», ο Γουίλεμ Νταφό, η Τόνι Κολέτ και οι Μάικλ Σάνον, Ρον Πέρλμαν σε άλλη μία συνεργασία με τον ντελ Τόρο μετά το «The Shape of Water» και «Hellboy» αντίστοιχα. 

Η Ρούνι Μάρα υποδύεται τη Μόλι, μία εργαζόμενη του λούνα παρκ, ο Γουίλεμ Νταφό θα είναι ο Κλεμ, ο επικεφαλής του «καρναβαλικού» σόου, ο Ρον Πέρλμαν είναι ο Μπρούνο ο Δυνατός και ο Ρίτσαρντ Τζένκινς θα αναλάβει το ρόλο του βιομήχανου Έζρα Γκριντλ. Τη σεναριακή διασκευή, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γουίλιαμ Λίντσεϊ Γκρέσαμ, ανέλαβε ο σκηνοθέτης μαζί με την πρώην μούσα (και πρώην σύντροφο) του ονειρικά φαντασιόπληκτου Γκάι Μάντιν, Κιμ Μόργκαν.

Το «Nightmare Alley» αποτελεί ριμέικ της ταινίας του 1947, φιλμ νουαρ της FOX σε σκηνοθεσία Έντμουντ Γκούλντινγκ, σκηνοθέτη του βραβευμένου με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας «Grand Hotel» (1932). Στην ταινία ένας νεαρός άντρας που εργάζεται ως βοηθός ενός μέντιουμ σε περιοδεύοντα θιάσο αποφασίζει να κυνηγήσει τη δική του καριέρα. Η σχέση του όμως με μία ψυχίατρο θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή του.

Έτοιμοι/-ες να περπατήστε σε νουάρ, σινεφίλ μονοπάτια; Το «Nighmare Alley» θα κυκλοφορήσει στην Αμερική 17 Δεκεμβρίου.