Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Καννών - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:38
10/5

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Καννών

THE BGF - Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο γνωστός «παραμυθάς» γυρίζει στα παλιά του λημέρια και είναι έτοιμος να καταπιαστεί με μια από τις γνωστές ιστορίες του Ρόαλντ Νταλ. Βασισμένος στη φαντασία του σπουδαίου λογοτέχνη, έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε 58 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ο «ΜΦΓ» (Μεγάλος Φανταστικός Γίγαντας) βαδίζει στον δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη.

Για την προσαρμογή του διάσημου μπεστ σέλερ στον κινηματογράφο, ο Σπίλμπεργκ εμπιστεύτηκε ξανά την αγαπημένη του σεναριογράφο, τη δημιουργό του αριστουργηματικού «E.T.», Μελίσα Μάθισον, για την οποία δυστυχώς ο «ΜΦΓ» αποτελεί το κύκνειο άσμα της καθώς απεβίωσε τον περασμένο Νοέμβριο. Τον εσωστρεφή ΜΦΓ με τα τεράστια αυτιά και τη χαρακτηριστική οσμή υποδύεται ο βραβευμένος με  Όσκαρ Μαρκ Ράιλανς της «Γέφυρας των Κατασκόπων». 

PERSONAL SHOPPER - Ολιβιέ Ασαγιάς

Για τον 61 ετών αγαπημένο Γάλλο δημιουργό, το «Personal Shopper» σηματοδοτεί την πέμπτη παρουσία του στο διαγωνιστικό. Εδώ βρίσκει και πάλι την Κρίστεν Στιούαρτ, της οποίας την καριέρα έχει βαλθεί να ξεκολλήσει από το κερδοφόρο όνειδος της σειράς «Twilight», αρχής γενομένης από το «Clouds of Sils Maria». Αυτή τη φορά, ο Ασαγιάς θα κινηθεί στη σφαίρα του μεταφυσικού, καθώς το «Personal Shopper» είναι ένα ghost story που εκτυλίσσεται στη σκοτεινή πλευρά της παριζιάνικης υψηλής ραπτικής. Αν μη τι άλλο, γαργαλιστικό ως κόνσεπτ.

LA FILLE INCONNUE - Ζαν-Πιερ & Λικ Νταρντέν

Μόνιμοι «κάτοικοι» Καννών, οι αδερφοί Νταρντέν έχουν τη σπάνια τιμή να διατηρούν στο παλμαρέ τους δύο Χρυσούς Φοίνικες για τη «Ροζέτα» (1999) και το «Παιδί» (2005), όπως οι Κόπολα, Χάνεκε και Κουστουρίτσα. Φυσικά, δεν μπορεί να εκπλήσσει κανέναν η επανεμφάνισή τους στο διαγωνιστικό. Η νέα τους ταινία αφορά στη μοιραία διασταύρωση μιας νεαρής γιατρού (Αντέλ Αενέλ) και μιας άγνωστης κοπέλας, η οποία πεθαίνει, αρνούμενη να εγχειριστεί. Τότε, η πρώτη θα προσπαθήσει να μάθει την ιστορία της άτυχης κοπέλας, με το πολυβραβευμένο ντουέτο από το Βέλγιο να ξεκινά από το σημείο αυτό για να ενσκήψει πάνω στις σταθερές κοινωνιολογικές προβληματικές που διατρέχουν τη φιλμογραφία του.

JUSTE LA FIN DU MONDE - Ξαβιέ Ντολάν

Το εσχάτως αγαπημένο, για να μην πούμε παραχαϊδεμένο παιδί των Καννών επιστρέφει στον τόπο όπου απέσπασε προ διετίας το Βραβείο της Επιτροπής για το «Mommy». Στη νέα του ταινία, εμπνευσμένη από θεατρικό έργο του Ζαν-Λικ Λαγκάρς, ο Ντολάν φιλοξενεί στο καστ μεταξύ άλλων τους Μαριόν Κοτιγιάρ, Λέα Σεϊντού και Βενσάν Κασέλ, με το θέμα της να περιστρέφεται γύρω από έναν συγγραφέα που επιστρέφει σπίτι του έπειτα από 12 χρόνια απουσίας για να ανακοινώσει τον θάνατό του, αντιμετωπίζοντας τις νέες οικογενειακές συνθήκες.

CAFE SOCIETY - Γούντι Άλεν

Ένα μέλος μιας εβραϊκής οικογένειας που ζει στη Νέα Υόρκη μετακομίζει στο Λος Άντζελες προκειμένου να γίνει κινηματογραφικός ατζέντης, με την πλοκή να πηγαίνει μπρος-πίσω ανάμεσα στο Μπρονξ του 1935 και το Χόλυγουντ των ετών 1935-1940. Το 69ο Φεστιβάλ Καννών θα κάνει πρεμιέρα με τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν «Café Society» την Τετάρτη 11 Μαΐου στο Palais σε μία προβολή εκτός διαγωνιστικού. Πρόκειται για την τρίτη φορά (αριθμός ρεκόρ) που ταινία του Νεοϋορκέζου σκηνοθέτη ανοίγει τις Κάννες μετά το «Παίζοντας στα Τυφλά» (Hollywood Ending) το 2002 και το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (Midnight in Paris) το 2011.

ELLE - Πολ Βερχόφεν

Ο Πολ Βερχόφεν του «Βασικού Ενστίκτου» βρίσκεται στο Διαγωνιστικό των Καννών με το «Elle», μία παραλλαγή του μοτίβου βιασμός-εκδίκηση και πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ. Η Ιπέρ ενσαρκώνει μία γυναίκα που αναρρώνει μετά από μία εισβολή στο σπίτι της και ο Βερχόφεν έχει την ευκαιρία να παίξει με τους κανόνες του θρίλερ αγωνίας, αλλά και με μία χαρισματική ηθοποιό. Μακάρι η επιστροφή του σε ένα μικρό, κλειστοφοβικό πρότζεκτ να αναδείξει τις ικανότητές του.