Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Καννών - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:38
10/5

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Καννών

THE NEON DEMON – Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν

Τρία χρόνια μετά το δεύτερο «ανδρικό» του χτύπημα στις Κάννες με το «Μόνο ο Θεός Συγχωρεί» που είχε «κατακρεουργηθεί» από τους κριτικούς, o Δανός Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν επιστρέφει με μια καθαρά γυναικεία ταινία βουτηγμένη σε έναν ελκυστικά σκοτεινό κόσμο. Το «The Neon Demon» επικεντρώνεται στην ιστορία ενός κοριτσιού, ενός νεαρού μοντέλου (τον ρόλο θα ερμηνεύσει η Ελ Φάνινγκ) που θα προσπαθήσει να ισορροπήσει ανάμεσα στον θανάσιμο κόσμο της ομορφιάς και των απολαύσεων με μοιραία αποτελέσματα. Και απ' ότι φαίνεται από την πρώτη φωτογραφία, με οποιοδήποτε κόστος.

MA LOUTE - Μπρούνο Ντιμόντ

Άλλος ένας διακεκριμένος γνώριμος των Καννών (Μέγα Βραβείο της επιτροπής για το «Humanité» το 1999 καθώς επίσης για το «Flanders» το 2006) και αγαπημένο παιδί του φεστιβαλικού κυκλώματος, ο Ντιμόντ ανταμώνει ξανά με την πρωταγωνίστριά του στο «Camille Claudel 1915», Ζιλιέτ Μπινός, για χάρη μιας μαύρης κωμωδίας που περιστρέφεται γύρω από μυστηριώδεις εξαφανίσεις στα γαλλικά παράλια. 

PATERSON - Τζιμ Τζάρμους

Σωστός κράχτης για το φετινό διαγωνιστικό, η νέα ταινία του πρίγκιπα του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ανταμ Ντράιβερ («Frances Ha», «Όσο Είμαστε Νέοι», «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»), διαδέχεται το αριστουργηματικό «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» (η τελευταία από τις πολυάριθμες παρουσίες του Τζάρμους στις Κάννες), ενώ πετυχαίνει τον ανερχόμενο ηθοποιό στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Το «Paterson», στο οποίο θα δούμε επίσης την Ιρανή Γκολσιφτέ Φαραχανί («Τι Απέγινε η Ελι»), αφηγείται την ιστορία ενός οδηγού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη και της δημιουργικής γυναίκας του.

RISK - Λόρα Πόιτρας

Διασφαλίζοντας τη θέση της ως μία από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του ντοκιμαντέρ με το Οκσαρικό «Citizenfour» η Πόιτρας θέτει στόχο της το WikiLeaks και τον Τζούλιαν Ασάνζ. Σε πλήρη αντίθεση με το θέμα της (!), λίγα πράγματα είναι γνωστά σχετικά με το «Risk» που παρουσιάζεται στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, αλλά μπορεί να κανεία να υποθέσει με ασφάλεια πως η συναρπαστική της ματιά θα εξετάζει τον αγώνα όσων μάχονται ενάντια στον σφετερισμό της κυβερνητικής πολιτικής παγκοσμίως.

RESTER VERTICAL - Αλέν Ζιροντί

Ο άνθρωπος που είχε σοκάρει τις Κάννες προ διετίας με το queer θρίλερ «Stranger By the Lake», αποσπώντας τόσο τον Queer Φοίνικα όσο και το βραβείο σκηνοθεσίας στο Ένα Κάποιο Βλέμμα, επιστρέφει στην Κρουαζέτ μπαίνοντας πρώτη φορά στη λαμπερή βιτρίνα του διαγωνιστικού. Ελάχιστες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει για το «Rester Vertical» μέχρι τώρα, οι οποίες το τοποθετούν «στην καρδιά της Γαλλίας» με στόχο «να κάνει τα αδύνατα, δυνατά», σύμφωνα πάντα με το σάιτ του Cineuropa. Θυμίζουμε πως ο Ζιροντί είχε επίσης δώσει το παρών στις Κάννες το 2001 με το «Ce vieux rêve qui bouge», το 2003 για χάρη του «Pas de repos pour les braves» και το 2009 με το «Le roi de l'évasion», πάντα στο πλαίσιο του Δεκαπενθημέρου.