Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Καννών - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:38
10/5

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Καννών

 

BACALAUREAT - Κριστιάν Μουνγκίου

Ο βραβευμενος με Χρυσό Φοίνικα για το «4 Μήνες, 3 Βδομάδες, 2 Μέρες» Κριστιάν Μουνγκίου, γύρισε το «Bacalaureat» στα κρυφά σε ένα διαστημα 2 μηνών. Η νέα του ταινία καταπιάνεται με την ανατροφή των παιδιών σε μια μικρή πόλη της Ρουμανίας, όπου όλοι γνωρίζουν τους πάντες και είναι η πρώτη που επικεντρώνεται σε έναν αρσενικό πρωταγωνιστή, τον γιατρό που υποδύεται ο Άντριαν Τιτιένι.

NERUDA - Πάμπλο Λαρέν

Είναι 1948 και ο Ψυχρός Πόλεμος φτάνει στη Χιλή. Ο γερουσιαστής, ποιητής και διπλωμάτης Πάμπλο Νερούδα επικρίνει την κυβέρνηση και ο Πρόεδρος ζητά την καθαίρεσή του αναθέτοντας τη σύλληψή του σε έναν νεαρό επιθεωρητή. Ο Πάμπλο Λαρέν ξανασυναντά τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ μετά το «No» στο «Νερούδα», μία φιλμ-νουάρ εκδοχή της πολυτάραχης ζωής του σπουδαίου Αργεντίνου ποιητή. 

LOVING – Τζεφ Νίκολς

Ο Τζεφ Νίκολς μετά το Βερολίνο και το «Midnight Special», παίρνει φόρα τα διεθνή Φεστιβάλ και επισκέπτεται τις Κάννες με το «Loving». Ο σκηνοθέτης του «Καταφύγιο» και «Ένα Καλοκαίρι» έχει όμως παρελθόν με το Φεστιβάλ. Το «Καταφύγιο» είχε κάνει πρεμιέρα στην Κρουαζέτ και το «Ένα Καλοκαίρι» είχε διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα το 2012. Στο «Loving» ξανασυναντά τους Μάικλ Σάνον και Τζόελ Έτζερτον και μαζί με τη Ρουθ Νέγκα αφηγείται την πραγματική και συναρπαστική ιστορία των Ρίτσαρντ και Μίλντρεντ Λόβινγκ, του διαφυλετικού ζευγαριού που καταδικάστηκε σε φυλάκιση στη Βιρτζίνια το 1958 λόγω γάμου.

AFTER THE STORM - Χιροκάζου Κόρε Έντα

Γνωστός εδώ και χρόνια στο Φεστιβάλ Καννών, η νέα ταινία του Έντα, του σκηνοθέτη των ήσυχων, οικογενειακών δραμάτων, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα. Μακριά από τις παλιές δόξες του, ένας συγγραφέας αναλαμβάνει χρέη ιδιωτικού ντετέκτιβ για τυχερά παιχνίδια. Μετά το θάνατο του πατέρα του και ενώ η ηλικιωμένη μητέρα του και η πρώην σύζυγός του επουλώνουν τις πληγές τους, θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τον αποξενωμένο νεαρό γιο του. Μια θυελλώδη, καλοκαιρινή νύχτα θα τους προσφέρει την καταλληλότερη ευκαιρία.

SIERANEVADA - Κρίστι Πούιου

Ο Κρίστι Πούιου του «The Death of Mr. Lazarescu» μετά το τρίωρο «Aurora» (Ένα Κάποιο Βλέμμα 2010) κάνει είσοδο στο Επίσημο Διαγωνιστικό με το «Sierranevada» και ξανασυναντά τον Μίμι Μπρανέσκου, σε μία από τις πιο δυνατές συμμετοχές του τμήματος που έχει αναδείξει και επιβραβεύσει το ρουμάνικο σινεμά. 

THE HANDMAIDEN - Τσαν Γουκ Παρκ

Μία νεαρή γυναίκα που κλέβει πορτοφόλια σε φτωχογειτονιές προσλαμβάνεται από ένα γοητευτικό άνδρα για να τον βοηθήσει σε μία περίτεχνη απάτη: να γίνει η προσωπική υπηρέτρια μία πλούσιας κληρονόμου και να τη σαγηνεύσει. Με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για το «Oldboy» το 2004, ο κορεάτης Τσαν-Γουκ Παρκ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Καννών μετά τη βαμπιρική «Δίψα» (Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής). Ο ρομαντισμός μπλέκει με το θρίλερ και τα κοστούμια εποχής σχολιάζουν τα κοινωνικά ήθη, σε μία πρωτότυπη διασκευή του σκανδαλιστικού «Fingersmith» της Σάρα Γουότερς. Ανυπομονούμε ήδη.