Οι οσκαρούχοι του 2021 και τα επόμενα βήματά τους - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:37
27/4

Οι οσκαρούχοι του 2021 και τα επόμενα βήματά τους

Κλόι Τζάο, Άντονι Χόπκινς, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Έμεραλντ Φενέλ, Φλόριαν Ζέλερ, Ντάνιελ Καλούγια,  Γιου-Τζουνγκ Γιουν και Τόμας Βίντερμπεργκ σας έχουν κάτι για μετά.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Είπαν -και έγραψαν- μια ιστορία τους. Καιρός να πάνε παρακάτω. Οι φετινοί οσκαρούχοι διέκοψαν την δραστηριότητά τους για να συναντηθούν στην γιορτή του σινεμά και από Δευτέρα δουλειά. Ποια είναι τα άμεσα πλάνα των φετινών νικητών;

Κλόι Τζάο
Η θριαμβεύτρια, μαζί με την ΜακΝτόρμαντ, της 93ης απονομής, η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει Σκηνοθεσία και η πρώτη Κινέζα, είναι ήδη...αιώνια και ως εκ τούτου έχει ήδη έτοιμο το επόμενο, καθοριστικό ίσως, βήμα της: Εισέρχεται στους κόλπους της Marvel για τους «Eternals», που είναι ολοκληρωμένοι και προγραμματισμένοι για τον Νοέμβριο του 2021. Αυτό την κάνει την πρώτη που σκηνοθετεί για την Marvel και έχει Όσκαρ στο σπίτι της. Εκτός αυτών, νέα έχουν κυκλοφορήσει ότι η Ζάο θα σκηνοθετήσει για λογαριασμό της Universal ένα γουέστερν επιστημονικής φαντασίας διάβασμα του «Δράκουλα». Δύσκολα -και ωραία- πράγματα.

Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Τρία Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου, ένα Παραγωγού, 4 συνολικά για την ανέλπιστη οσκαρική δύναμη που προέκυψε η ηθοποιός. Μαζί με τον σύζυγο Τζόελ Κοέν, έχουν στο σπίτι 8 Όσκαρ - ενδιαφέρον αν υπάρχει άλλο συζυγικό ζεύγος στην ιστορία με μεγαλύτερη τιμή. Μάλλον όχι.
Η ΜακΝτόρμαντ έχει έναν ρόλο στην νέα ταινία του Γουές Άντερσον, «French Dispatch», που θα ανοίξει στις Κάννες. Θα είναι επίσης Λαίδη Μακμπέθ στον Μακμπέθ του Ντενζέλ Γουάσινγκτον, στο ομώνυμο έργο που ετοιμάζει για το Α24 o Τζόελ Κοέν. Η ταινία δεν έχει ημερομηνία, λογικά αναμένει τις οσκαρικές του φθινοπώρου. Εν συνεχεία η ΜακΝτόρμαντ θα βρίσκεται στο «Women Talking» της Σάρα Πόλεϊ, το οποίο και θα παράγει, και στηρίζεται σε ένα μπεστ σέλερ που η ίδια αγόρασε τα δικαιώματα μεταφοράς του στον κινηματογράφο. Με όλα αυτά αναμείνατε την ηθοποιό στο χολιγουντιανό power list της επόμενης χρονιάς.

Άντονι Χόπκινς
Ο μεγάλος νικητής-έκπληξη (αν και ήταν ο καλύτερος έτσι κι αλλιώς) της βραδιάς, αφού έκανε ένα πέρασμα να θυμίσει ποιος είναι το αφεντικό, μάλλον θα επιστρέψει σε εκείνες τις ταινίες που σπαταλούν το ταλέντο του, αλλά τον κρατούν απασχολημένο και ενεργό επαγγελματία. Τουτέστιν «The Virtuoso», που βγαίνει την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, ενός Νικ Σταλιάνο, που αν δεις την φιλμογραφία του στο imdb, θα σε καταλάβει ένα ανίκητος λυγμός. Στην συνέχεια ο Ουαλός Σερ θα κάνει ένα «Where Are You?», κάποιας Βαλεντίνα ντε Αμίτσις (ότι γράφαμε για τον Σταλιάνο), με την οποία ο Χόπκινς έχει ξανακάνει ολίσθημα στο προπέρσινο «Now is Everything» που πρέπει να είδαν κάποιοι άνθρωποι, κάπου. Όχι εμείς, κακώς ίσως.

Τόμας Βίντερμπεργκ
Όπως είχαμε γράψει πρόσφατα εδώ, ο νικητής του Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ετοιμάζει το τηλεοτπικό του ντεμπούτο με το «Families Like Ours», στο οποίο θα έχει, ως συνήθως, και συν-σεναριογραφικό εύσημο. Με το τέταρτο στην ιστορία της χώρας Όσκαρ στην κατηγορία, ο Βίντερμπεργκ συνόδευσε την υποψηφιότητά του στην Σκηνοθεσία - πέρασε στην ιστορία σαν ο πρώτος Δανός υποψήφιος για Σκηνοθεσία.. Επίσης, όπως αναφέρουμε σήμερα εδώ, ο δημιουργός θα εμπλακεί παραγωγικά και με το μελλοντικό αμερικανικό ριμέικ του «Another Round».

Ντανιέλ Καλούγια και Γιου-Τζουνγκ Γιουν
Οι νικητές των υποστηρικτικών ρόλων, «διχάζονται». O μεν Καλούγια έχει ένα πρόγραμμα βαρύ λόγω ενός σίριαλ που ξεκινά για Netflix («The Upper World»), αλλά και γιατί εξελίσσει ένα σενάριο που είχε πρωτοξεκινήσει από το σεναριογραφικό lab του Σάντανς. Όλα αυτά ενώ θα είναι και ο επόμενος πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Τζόρνταν Πιλ - στην οποία θα βρίσκεται φημολογούμενα και ο Στίβεν Γιουν.
Η δε συμπαθέστατη «γιαγιά» του «Minari», η πρώτη Κορεάτισσα που κερδίζει ερμηνευτικό βραβείο, ναι μεν θα βρίσκεται στο «Heaven: To the Land of Happiness» του Ιμ Σανγκ Σου (που τώρα θα βρει και ημερομηνία στις ΗΠΑ), ασφαλώς και θα βρίσκεται και στο «Pachinko» (σειρά της Apple), αλλά η «δύστυχη» φοβάται ότι η περιορισμένη της γνώση των αγγλικών θα την δυσκολέψει. Η άλλη κράση των Κορεατών, ανθρώπων ευγενών με τρόπους που στην Δύση δεν είναι πλέον γνωστοί, την έχει κάνει να απολογείται διαρκώς για την πλημμελή γνώση της γλώσσας στις συνεντεύξεις της. Ωστόσο όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν, αν της δώσουν «λίγο παραπάνω χρόνο να μάθει τον διάλογο», όπως διατείνεται η ίδια. 

Έμεραλντ Φενέλ και Φλόριαν Ζέλερ
Οι δύο νικητές στα Σενάρια, αμφότεροι πρωτάρηδες στην Σκηνοθεσία, έχουν και αυτοί έτοιμο το επόμενο βήμα τους.
Η Φενέλ προσχωρεί στον φιλόξενο κόσμο των υπερηρώων και της DC, γράφοντας το σενάριο για την «Zatanna», υπό την αιγίδα της Warner και του Τζ. Τζ. Έιμπραμς (μέσω της Bad Robot). Σε άλλο παιχνίδι θα βρεθεί και στην σκηνή του West End το καλοκαίρι για το άνοιγμα της «Σταχτοπούτας» της Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, που δηλώνει ευγνώμων και ευτυχής για την συνεργασία τους πολύ πριν συμβούν τα οσκαρικά. H Φενέλ έχει γράψει το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε ο συνθέτης.
Ο Ζέλερ, όπως ήδη έχουμε γράψει εδώ, μετά από το συγκλονιστικό του ντεμπούτο - και την συγραφική του συνεργασία με τον Κρίστοφερ Χάμπτον, βασισμένη στο θεατρικό του Ζέλερ - προχωρά ήδη στον «Γιο», με τους Χιου Τζάκμαν και Λόρα Ντερν.