Ο Κουέντιν ξαναχτυπά (κι ετοιμάζει και τηλεοπτική σειρά 8 επεισοδίων) - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:03
17/11

Ο Κουέντιν ξαναχτυπά (κι ετοιμάζει και τηλεοπτική σειρά 8 επεισοδίων)

Πάντα δραστήριος και πληθωρικά δημιουργικός, τρία χρόνια μετά την προτελευταία ταινία του, ο Ταραντίνο δείχνει να περνάει πολύ καλά με την δημιουργική του φάση διαμηνύοντας ότι το επικείμενο σίριαλ δεν πιάνεται για «10η ταινία» του. Σιγά μην πιανόταν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Είναι ωραίο να δουλεύεις πάνω σ' αυτά που αγαπάς. Είναι μεγάλη υπόθεση βέβαα και η πολυτέλεια να μπορείς να το κάνεις. Αλλά ο Κουέντιν το έχει κερδίσει αυτό, ανεξαρτήτως τον απόψεων του καθενός μας για την συνολική του φιλμογραφία. Αμφιβολία για το το ότι σε 30 χρόνια έχει περιγράψει, με όλες του τις αντιθέσεις στο πέρασμα του χρόνου, ένα σύμπαν προσωπικό παρασάγγας ανώτερο κάθε κατασκευασμένου σε γραφείο υπερηρωικού σύμπαντος, δύσκολο να αρθρωθεί.

Τώρα, δύο βιβλία μετά, άκρως διασκεδαστικά και ταινιοθεραπευτικά, ιδίως το Cinema Speculation, λένε οι φήμες, ο Κουέντιν βρέθηκε καλεσμένος σε μια κουβέντα για το τελευταίο αλλά και για το τι επίκειται. Στο τέλος του βιβλίου, το αποκαλύπτει: μια σειρά 8 επεισοδίων, αλλά...«γ@μηθείτε όλοι» που θα σας αποκαλύψω περί τίνος πρόκειται. Είναι πολύ κωλόπαιδο ο Κουέντιν.

Στην κουβέντα που έκανε με τον Έλβις Μίτσελ έπιασαν από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα μέχρι την «Τζάκι Μπράουν» κι από τον «Ταξιτζή» ως την Πολίν Κέιλ, με την οποία υπήρχε πλήρης διαφωνία αλλά εκτίμηση για την δουλειά της. Ο Μίτσελ ήταν υπεύθυνος και για την μοναδική τους συνάντηση, το 2001, λίγους μήνες πριν τον θάνατό της.

Στην κουβέντα μίλησαν για πολλά, ανάμεσα στα οποία ήταν αναπόφευκτα και το μέλλον του σινεμά. Ο Ταραντίνο ελπίζει σε αίθουσες-μπουτίκ, ρεπερτορίου ωραίες και τρανές (και αντί-multiplex, οι προσθήκες δικές μας), αλλά δεν περιμένει εξέλιξη προτού το τοπίο ξεκαθαρίσει κάπως 3-4 χρόνια αργότερα. Διερωτάται επίσης κατά πόσον το να κάνεις μια ταινία για το Netflix συνιστά σινεμά, ενώ θλίβεται για το παράθυρο των 30 ημερών που ανοίγουν τα στούντιο, μετά το οποίο οι ταινίες αποβάλλονται στην τηλεόραση.

Βάστα γερά γερο-Κουέντιν. Κάποιοι εξ ημών δεν φανταζόμασταν ποτέ να το πούμε αυτό, αλλά η ζωή είναι εξυπνότερη και η ψυχαγωγία χρειάζεται περισσότερους σαν εσένα. Κι ας φαντάσουν, αναπόφευκτα, τα λόγια σου σαν αυτά ενός πρεσβύτερου που κάποτε τραβούσε το άρμα μπροστά και τώρα «απλώς» αφήνει τους άλλους στην αρματοδρομία τους επιμένοντας στις δικές του ευρεσιτεχνίες πάνω σε κόλπα άλλης εποχής.