Zακ Σνάιντερ: «Οι 300 είναι μία από τις πιο gay ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:37
8/3

Zακ Σνάιντερ: «Οι 300 είναι μία από τις πιο gay ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ»

Ο Μεσσίας των fanboys κλονίζει μερίδα τους επισημαίνοντας την (εμφανή) ομοερωτική διάθεση της ταινίας, με τη γνώριμη υπερβολή και αυταρέσκεια που διέπει τις συνεντεύξεις του εδώ και κάποια χρόνια. Ανέφερε επίσης ότι έχει γράψει μια συνέχεια των «300» με αντικείμενο το ρομάντζο Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ηφαιστίωνα. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

O Zακ Σνάιντερ, που για μερίδα fanboys είναι κάτι σαν τον Μεσσία του σινεμά, βρέθηκε στο podcast «The Joe Rogan Experience» και μίλησε εφ’όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι θα τον ενδιέφερε να εξερευνήσει το σύμπαν των «300», μέσω του format της τηλεοπτικής σειράς. Και έπειτα πρόσθεσε κάτι που μάλλον θα ξενίσει μερίδα των φαν του, ειδικά εντός ελληνικών συνόρων.

«Όλες οι ταινίες μου είναι λίγο παράξενες, με την καλή έννοια. Όσο cool κι αν είναι οι μάχες, δεν παύουν να είναι περίεργες. Οι 300 είναι κατά κάποιον τρόπο μια από τις πιο gay ταινίες που έγιναν ποτέ.  Είναι μια ταινία ανδροκεντρική, έχει εμμονή με τους άνδρες. Αυτή την ενέργεια έλαβα μελετώντας την σπαρτιατική κουλτούρα και ήθελα η ενέργεια να υπάρχει στο πανί μέσω της έντονης σεξουαλικότητας στον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι χαρακτήρες μεταξύ τους. Ασχέτως αν το αποδέχεται ο θεατής, η ενέργεια αυτή είναι εκεί», δήλωσε ο Σνάιντερ.

Ο Σνάιντερ αποκάλυψε ακόμα ότι είχε γράψει κι ένα τρίτο μέρος των «300», ένα queer ρομάντζο που αφορούσε τη σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον Ηφαιστίωνα, αλλά στη Warner απέρριψαν την πρότασή του. «Δεν είναι φαν μου», είπε, θυμίζοντας την αλησμόνητη δήλωσή του «είναι πολύ αντι-Σνάιντερ εκεί στη Warner». Κρίμα, χωρίς να είναι απαραίτητα μια ταινία που θα επιθυμούσαμε να δούμε με την υπογραφή του Σνάιντερ, θα θέλαμε πολύ να έχει γυριστεί για αγνούς καλλιτεχνικούς λόγους: για να γελάσουμε με το σοσιομιντιακό χάος που θα προκαλούσε και τις οργίλες αντιδράσεις των «προδομένων» fanboys.