Tρέιλερ: Άνια Τέιλορ-Τζόι και Ρέιφ Φάινς σε ένα «Menu» που δεν μοιάζει με τα άλλα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:52
18/8

Tρέιλερ: Άνια Τέιλορ-Τζόι και Ρέιφ Φάινς σε ένα «Menu» που δεν μοιάζει με τα άλλα

Oι δύο πρωταγωνιστες συμμετέχουν στο φιλμ «The Menu» που έρχεται τον Νοέμβριο και συνδυάζει τον τρόμο με την κωμωδία και, ενδεχομένως, με την σάτιρα.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου

Ξεκινώντας με συμμετοχές σε ταινίες είδους όπως το «The Witch» του Ρόμπερτ Έγκερς και ο «Διχασμένος» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, η Άνια-Τέιλορ Τζόι κατέστη σταδιακά ιδιαίτερα αγαπητή φιγούρα στους φαν αλλά και στους σκηνοθέτες είδους, με ακόμα περισσότερο κόσμο να την γνωρίζει και να την εκτιμά χάρη στο «Queen’s Gambit» του Netflix. Ο Ρέιφ Φάνς, από την άλλη, τα τελευταία χρόνια αφήνεται ολοένα και συχνότερα να εκθέσει την κωμική του στόφα στο πανί, με τις σπαρταριστές εμφανίσεις του στο «Ξενοδοχείο Grand Budapest» του Γουές Άντερσον και στο «Χαίρε, Καίσαρα» των αδερφών Κοέν να ξεχωρίζουν.

Οι δυο τους πρόκειται να συνεργαστούν σε ένα φιλμ που συνδυάζει τον τρόμο με το χιούμορ και φέρει τον τίτλο «The Menu». Στην ταινία ένα ζευγάρι ταξιδεύει σε απομακρυσμένο νησί για να δειπνήσει σε ένα απομονωμένο, πανάκριβο εστιατόριο όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό μενού που επιφυλάσσει σοκαριστικές εκπλήξεις. Δεν διευκρινίζεται τι είδους εκπλήξεις στην επίσημη σύνοψη, αν έπρεπε να στοιχηματίσουμε, θα ποντάραμε σε λιχουδιές κανιβαλιστικού τύπου. Είναι της μόδας ο κανιβαλισμός τελευταία σε σινεμά και τηλεόραση, δεν είναι να απορείς, έτσι όπως τρώμε τις σάρκες μας στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Ελπίζουμε, όμως, να πέφτουμε έξω και οι δημιουργοί της ταινίας να μας έχουν ετοιμάσει πιο απροσδόκητες εκπλήξεις, συνηγορεί υπερ αυτού και το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε.

Το ζευγάρι υποδύονται οι Άνια Τέιλορ-Τζόι και ο συμπαθέστατος και ικανότατος Νίκολας Χουλτ, ο Ρέιφ Φάινς εμφανίζεται στον ρόλο του σεφ. Στο καστ συναντούμε επίσης τη Τζάνετ ΜακΤιρ, τον Χονγκ Τσάου και τον Τζον Λεγκουιζάμο, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο  Μαρκ Μάιλοντ. Ο τελευταίος μας ανησυχεί λίγο, καθώς το καλύτερο πράγμα στο κινηματογραφικό βιογραφικό του είναι το «Ali G in Da House», με τη μαύρη κωμωδία του «Big White» να είναι μάλλον ατυχέστατη. Το εγχείρημα κάποτε επρόκειτο να αποτελέσει τη νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν με την Έμα Στόουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μα ο Πέιν αποχώρησε για άγνωστους λόγους.

Στις αμερικανικές αίθουσες η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Νοεμβρίου του 2022, για την χώρα μας ακόμα δεν γνωρίζουμε ημερομηνία εξόδου.