Ο Παρκ Τσαν-Γουκ επιστρέφει στην τηλεόραση με μεταφορά του «Συνοδοιπόρου» ? νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:29
8/4

Ο Παρκ Τσαν-Γουκ επιστρέφει στην τηλεόραση με μεταφορά του «Συνοδοιπόρου»

Το βιβλίο του Ενκουγιέν Βιέτ Θαν κέρδισε το βραβείο Πούλιντζερ το 2016 και ο ίδιος ενθουσιασμένος ανακοίνωσε στο twitter την συνεργασία του σκηνοθέτη με την Α24.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μάλλον του άρεσε του Νοτιοκορεάτη δημιουργού της «Υπηρέτριας» η τηλεοπτική ενασχόληση και τρία χρόνια μετά την «Μικρή Τυμπανίστρια» (2018) επιστρέφει, δια μέσω (του ενεργότατου) Α24, με την μεταφορά του «Συνοδοιπόρου», υπό μορφή μίνι σειράς.

Την είδηση ανκοίνωσε πασίχαρος ο ίδιος ο συγγραφέας, λέγοντας μάλιστα ότι το «Oldboy» επηρέασε και την δημιουργία του εν τέλει βραβευμένου με Πούλιντζερ βιβλίου του:

Υβρίδιο ιστορικού μυθιστορήματος και κατασκοπείας, το βιβλίο εστιάζει σε έναν κατάσκοπο του Βορείου Βιετνάμ που εμφυτεύεται στον στρατό του Νοτίου Βιετνάμ. Όταν εξορίζεται στις ΗΠΑ παραμένει στην νοτιοβιετναμεζική κοινότητα και γίνεται σύμβουλος σε αμερικανική ταινία...για τον πόλεμο του Βιετνάμ! Τελικά επιστρέφει στην χώρα του για να πολεμήσει ενάντια στους κομμουνιστές.

Ο Παρκ Τσαν-Γουκ είναι ιδιαίτερα πολυάσχολος αυτό το διάστημα, καθώς άρχισε να γυρίζει το «Decision to Leave», που είναι ένα δράμα μυστηρίου, ταινία που θα είναι και η κινηματογραφική του επιστροφή μετά την «Υπηρέτρια». Ο συγγραφέας πάντως, στην συνέχεια των αναφορών του στο twitter, αστειεύτηκε κιόλας λέγοντας ότι «ελπίζει ο σκηνοθέτης που έκανε θαύματα με το χταπόδι στο 'Oldboy' να είναι εξίσου ευφάνταστος και με το καλαμάρι του».