«Go F–– Yourself»! Ο Τιμ Μπέρτον εξοργίστηκε με τις θηλές στα κουστούμια του «Batman Forever» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:00
8/6

«Go F–– Yourself»! Ο Τιμ Μπέρτον εξοργίστηκε με τις θηλές στα κουστούμια του «Batman Forever»

Σε συνέντευξη του με αφορμή την επέτειο του «Batman Returns», ίσως της καλύτερης κομιξάδικης ταινίας που είδαμε ποτέ στο σινεμά, ο Τιμ Μπέρτον ανέβασε παλμούς όταν η συζήτηση πήγε στην ταινία του Σουμάχερ.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου

Σε λίγες μέρες το «Βatman Returns» θα κλείσει 30 χρόνια από την πρεμιέρα του στις αμερικανικές αίθουσες. Στην ταινία ο Τιμ Μπέρτον βρήκε την χρυσή τομή ανάμεσα στο σεβασμό του υλικού, τις επιταγές ενός μπλοκμπάστερ θεάματος και το προσωπικό του όραμα. Το αποτέλεσμα παραμένει, κατά τη γνώμη μας, η καλύτερη κόμικ κινηματογραφική μεταφορά μέχρι σήμερα. Επίσης παραπονιόμαστε συχνά για την απουσία σεξ στο υπερηρωικό σινεμά των ημερών μας. Ε δοκιμάστε να δείτε ξανά την ταινία του Μπέρτον και σχεδόν θα σοκαριστείτε. Όλοι οι ήρωες είναι ερεθισμένοι, τα σεξουαλικά υπονοούμενα δίνουν και παίρνουν και αυτό, σε συνδυασμό με μια ολοφάνερα S & M εικονογραφία γεννά ένα ευπρόσδεκτα «πονηρό» θέαμα, κάτι που είχε προκαλέσει πολλά παράπονα από γονείς τότε, με τα McDonalds, μάλιστα, να αποσύρουν τη σειρά παιχνιδιών της ταινίας από το Happy Meal.

Ο Τιμ Μπέρτον έδωσε συνέντευξή στο περιοδικό Empire με αφορμή την επέτειο της ταινίας. Θυμίζουμε ότι μετά τα πολλά παράπονα του στούντιο για το θέαμα που παρέδωσε, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη σκηνοθεσία του «Batman Forever». Ο Μπέρτον ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι βρίσκει αστείο το γεγονός ότι τον έψεξαν για το πόσο σκοτεινή ήταν η ταινία του, με δεδομένη την κατεύθυνση που πήραν οι μεταφορές του ήρωα στην επόμενη χιλιετία. Εκεί που άστραψε και βρόντηξε, όμως, ήταν όταν αναφέρθηκε στην ταινία του Τζόελ Σουμάχερ. «Αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο από τον δικό μου και λέω εντάξει. Μετά, όμως, βλέπω την ταινία και λέω για μισό λεπτό. Έρχεστε και μου παραπονιέστε, ότι τάχα είμαι πολύ παράξενος, πολύ σκοτεινός, και μετά πάτε και βάζετε θηλές στο κουστούμι του Μπάτμαν; Να πάτε να γ******ε! Ειλικρινά.»

Οι θηλές στο κουστούμι του Μπάτμαν αποτελούν μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στην ποπ κουλτούρα, είναι ενδεικτικές του queer οράματος του Τζόελ Σουμάχερ και, όπως φαίνεται, είναι ικανές να αφυπνίσουν τον χαρακτήρα του Οικονομίδη που κρύβει μέσα του ο Τιμ Μπέρτον.