Το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» ξεπέρασε τον «Τιτανικό» στις παγκόσμιες εισπράξεις - cinemagazine.gr
9:49
6/5

Το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» ξεπέρασε τον «Τιτανικό» στις παγκόσμιες εισπράξεις

Η «Τελευταία Πράξη» άφησε πίσω το «παγόβουνο» του box office συγκεντρώνοντας περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Από τον Πάνο Γκένα

Με μόλις 12 μέρες στην παγκόσμια διανομή, το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» έφτασε τα 2,188 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπραξεις και είναι πλέον η δεύτερη πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών, ξεπερνώντας τα 2,187 του οσκαρούχου «Τιτανικού» του Τζέιμς Κάμερον και αποτελεί πλέον απειλή για την πρωτοκαθεδρία του «Avatar» - επίσης του Κάμερον - που βρίσκεται στην κορυφή με 2,78 δισεκατομμύρια εισπράξεις στο σύνολο.

Οι νέα ταινία των «Εκδικητών» κατέκτησε την κορυφή για ένα ακόμη σαββατοκύριακο στην Αμερική, μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι η πιο «γρήγορη» ταινία που κατάφερε να περάσει το φράγμα των 2 δισ. και μαζί με τα «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», «Τιτανικός», «Avatar» είναι οι μοναδικές τέσσερις ταινίες που το έχουν καταφέρει.

Στην Ελλάδα η «Τελευταία Πράξη» έχει ξεπεράσει τα 303.000 εισιτήρια (συγκεντρωτικός αριθμός για τις 7 πρώτες μέρες προβολής που συμπεριλαμβάνουν τις αργίες του Πάσχα), ενώ έσπασαν το κινηματογραφικό ρεκόρ πρώτης μέρας προβολής με περισσότερα από 78.000 εισιτήρια κάνοντας το καλύτερο άνοιγμα πρώτης μέρας στα ελληνικά κινηματογραφικά χρονικά.

Το μεθοδικά κατασκευασμένο, εμπορικά (όπως αποδεικνύεται) άτρωτο και θεαματικά ανταποδοτικό κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, ήρθε με την πολυαναμενόμενη 22η ταινία του να εξυπηρετήσει ένα διττό ρόλο που συνοψίζεται σε μία φράση: το τέλος είναι μία καινούργια αρχή. Και ναι αυτή η ταινία είναι όντως μία «Τελευταία Πράξη» για το υπερεπιτυχημένο franchise.

Διαβάστε εδώ την άποψη του cinemagazine για το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη», θυμηθείτε όλες τις ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel στο μεγάλο αφιέρωμα Από τον «Iron Man» μέχρι την «Τελευταία Πράξη»: Όλο το MCU στις σελίδες του ΣΙΝΕΜΑ και διεκδικήστε όλες τις ταινίες σε ένα ένα συλλεκτικό πακέτο συμμετέχοντας στον διαγωνισμό (η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαΐου).