Δεν είναι ψέμα! Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ είναι η φωνή του γρύλου στον «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο - cinemagazine.gr
11:15
17/6

Δεν είναι ψέμα! Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ είναι η φωνή του γρύλου στον «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Ο καταξιωμένος και βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός έχει αναλάβει την σκηνοθεσία, το σενάριο και την παραγωγή ενός πρότζεκτ που κυνηγούσε για χρόνια, μία stop motion animation μιούζικαλ εκδοχή του «Πινόκιο».

Από τον Πάνο Γκένα

Ο πιο δημοφιλής ψεύτης των παραμυθιών θα συνεχίσει να μας απασχολεί κινηματογραφικά με τα καμώματά του. Μετά την αφήγηση του Ματέο Γκαρόνε στον πρόσφατο «Πινόκιο» με πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο Μπενίνι στο ρόλο του Τζεπέτο (η ταινία κυκλοφόρησε στα θερινά σινεμά 11 Ιουνίου, διαβάστε τη γνώμη μας εδώ), ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα «ξαναζωντανέψει» την άτακτη, ξύλινη μαριονέτα για λογαριασμό του Netflix.

Η ταινία έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία της, παράλληλα με το «Nightmare Alley» που ετοιμάζει ο πολυάσχολος Μεξικανός. Με Τίλντα Σουίντον, Κριστόφ Βαλτς, Ρον Πέρλμαν στο καστ, μία πρόσφατη συνέντευξη του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο ACE Universe αποκάλυψε πως ο συμπεθέστατος ηθοποιός θα δανείσει την φωνή του στη «συνείδηση» του Πινόκιο, τον Τζίμινι Κρίκετ.

«Θα υποδυθώ τον Τζίμινι Κρίκετ στην εκδοχή του Πινόκιο από τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Είχα ξεκινήσει την δουλειά εκεί πριν φύγω για Νέα Υόρκη, οπότε ένα μέρος της είναι ήδη ηχογραφημένο. Πρόκειται για ταινία κινουμένων σχεδίων stop motion, οπότε θα πάρει αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί, μα το πρώτο κομμάτι μου, που είναι η ηχογράφηση του διαλόγου, έχει τελειώσει. Είναι πιθανό να ηχογραφήσω ένα τραγούδι, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έχω το ελεύθερο να μιλήσω γι' αυτό», δήλωσε ο ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος είχε δανείσει την φωνή του και στην πρόσφατη διασκευή της «Πεντάμορφης και του Τέρατος» από την Ντίσνεϊ. Αξίζει να θυμίσουμε πως στον πρωτότυπο «Πινόκιο» της Ντίσνεϊ (1940) ο Κρίκετ τραγουδά το εμβληματικό «When You Wish Upon a Star» (Όσκαρ Τραγουδιού). 

Ο ντελ Τόρο έχει τοποθετήσει την δική του εκδοχή στην Ιταλία του 1930 και η ταινία αποτελεί επέκταση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας του με το Netflix. Πίσω από την παραγωγή βρίσκονται οι εταιρείες The Jim Henson Company (The Dark Crystal: Age of Resistance) και Shadow Machine (Μπότζακ Χόρσμαν), το σενάριο συνυπογράφει ο Πάτρικ ΜακΧέιλ (Over The Garden Wall) ενώ στη σκηνοθεσία συναντάμε μαζί με τον ντελ Τόρο τον Μαρκ Γκούσταφσον, διευθυντή animation στον «Απίθανο Κύριο Φοξ». Οι μαριονέτες που θα χρησιμοποιηθούν κατασκευάστηκαν από την Mackinnon and Saunders (Η Νεκρή Νύφη).

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είχε δηλώσει για το πρότζεκτ: «Καμία άλλη μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει περισσότερο τη ζωή μου και τη δουλειά μου περισσότερο από την τέχνη του animation, και με κανέναν άλλο χαρακτήρα δεν έχω αναπτύξει τόσο στενή προσωπική σχέση, όσο με τον Πινόκιο. Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μία αθώα ψυχή με έναν αδιάφορο πατέρα, που χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να κατανοήσει. Ξεκινά ένα ταξίδι πέρα από τα συνηθισμένα το οποίο τον βοηθά να κατανοήσει σε βάθος τόσο τον πατέρα του όσο και τον πραγματικό κόσμο. Ήθελα να κάνω αυτή την ταινία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έπειτα από την απίστευτη εμπειρία που είχαμε δημιουργώντας τους Κυνηγούς Τρολ, είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μου δίνει αυτή την ευκαιρία ζωής να παρουσιάσω στο κοινό παγκοσμίως τη δική μου εκδοχή αυτής της παράξενης μαριονέτας-που-έγινε-παιδί.»