Εκτός «επιτήρησης»: Επιστρέφει με δράμα φυλακών ο Ντάμιεν Σαζέλ; - νεα || cinemagazine.gr
9:34
12/4

Εκτός «επιτήρησης»: Επιστρέφει με δράμα φυλακών ο Ντάμιεν Σαζέλ;

Μετά την εισπρακτική αδιαφορία που βύθισε το «Babylon», ο σκηνοθέτης του «La La Land» φαίνεται να έχει άλλη μια ευκαιρία.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αναφορές έρχονται από ενήμερες πηγές (βλ. Deadline) ότι ο Ντάμιεν Σαζέλ στήνει τσαρδί στην Paramount. Είναι άγνωστο το πότε η ταινία θα μπει σε παραγωγή, καθώς είμαστε ακόμα στα γεννοφάσκια της ιστορίας. Ωστόσο αναμένεται σχετικά σύντομα στούντιο και δημιουργός να βγουν στη γύρα για πρωτοκλασάτα ονόματα που, λέγεται πως, θα ενδιαφερθούν για την υπόθεση. Μνηστήρες πολλοί. Η ιστορία, ακούγεται, που εκτυλίσσεται ως δράμα φυλακών.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν ο Σαζέλ δεν έχει περάσει πολύ εύκολα από το ναυάγιο του «Babylon» και προσπάθησε να πέσει με τα μούτρα στην συγγραφή του επόμενου σεναρίου, ει δυνατόν ανεπηρέαστα από κάτι που πάντοτε βαραίνει τους ώμους, η πιθανότητα δηλαδή να έχεις χάσει την στήριξη των μεγάλων δυνάμεων της δουλειάς σου. 

Το «Βabylon» απέτυχε πλησίον του «παταγωδώς» παντού, δούλεψε δυσανάλογα καλά στην Γαλλία, όπου εισέπραξε τουλάχιστον τα διπλά από κάθε άλλη εθνική αγορά (πλην ΗΠΑ), όπου και πάλι βέβαια με 16.5 εκατομμύρια πας φυλακή (από 110 εκατομμύρια προϋπολογισμο), ίσως και γι' αυτό να εμπνεύστηκε ο άνθρωπος δράμα φυλακής. Η ασίστ είναι πολύ εύκολη εδώ - για πολέμιους του 39χρονου - και δεν θα την εκμεταλλευθώ. 

Με το καλό, αρέσει δεν αρέσει ο Σαζέλ είναι βασικό μέρος της γενιάς των αμερικανικών 2010ς, δεν είναι και πολλοί να έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής, ας έχουμε σκηνοθετες με βαριά υπογραφή κι ας μην αρέσουν και όλους μας τα έργα τους.