Η Μισέλ Φάιφερ σε νέα τηλεοπτική σειρά για τις Πρώτες Κυρίες της ιστορίας των ΗΠΑ - νεα || cinemagazine.gr
10:33
22/1

Η Μισέλ Φάιφερ σε νέα τηλεοπτική σειρά για τις Πρώτες Κυρίες της ιστορίας των ΗΠΑ

Στο «The First Lady» η Μισέλ Φάιφερ θα υποδυθεί την Μπέτι Φόρντ, σύζυγο του Προέδρου Τζέραλντ Φορντ, που έμεινε στην ιστορία, μεταξύ άλλων, για την στράτευσή της στο φεμινιστικό κίνημα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μια νέα σειρά ανθολογίας έρχεται, αυτή τη φορά επίκαιρα βασισμένη σε συζύγους Αμερικανών Προέδρων, που έκαναν τη διαφορά. Ο πρώτος κύκλος θα περιλαμβάνει την Έλινορ Ρούζβελτ, ιστορική προσωπικότητα και λόγω της ασθένειας του εμβληματικού Προέδρου, πολύ μπροστά από την εποχή της σε θέματα δικαιωμάτων γυναικών και Aφροαμερικανών, την Μισέλ Ομπάμα (Βαϊόλα Ντέιβις στον ρόλο) και την Μπέτι Φορντ, σύζυγου του Ρεπουμπλικανού Τζέραλντ και πρότυπο μιας ενεργοποιημένης προεδρικής συζύγου στην πιο σύγχρονη εποχή.

Η 62χρονη, τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ, Φάιφερ, καλείται να ενσαρκώσει την γυναίκα που έδωσε μάχες για τα ίσα δικαιώματα των γυναικών, για τον αγώνα ενάντια στην οπλοκατοχή, υπέρ των αμβλώσεων, της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού (η ίδια έκανε μαστεκτομή), αλλά και κατά του εθισμού, καθώς αντιμετώπισε στη ζωή της πρόβλημα με το αλκοόλ και τις ουσίες. Δεν θα έλεγες ότι ο χαρακτήρας είναι χωρίς απαιτήσεις και η Μισέλ Φάιφερ, υπό την καθοδήγηση της Σούζαν Μπίερ (έχει αναχθεί σε δύναμη στη βιομηχανία η Δανέζα) έχει μπροστά της έναν ρόλο που θα την επαναφέρει στο ερμηνευτικό προσκήνιο.

Τα τελευταία χρόνια η αγαπημένη ηθοποιός κάθε άλλο παρά άεργη είναι, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Ωστόσο «Εκδικητές», «Ant Man» και «Maleficent» (αν και πρωταγωνιστικός ρόλος) δεν λογίζονται για αξιοποίηση ταλέντου και μόνο ο ρόλος στο «Όριαν Εξπρές» του Μπράνα υπενθύμισε κάπως τι μένει αναξιοποίητο.

«Η Μισέλ Φάιφερ και η Σούζαν Μπίερ ενώνονται με την ασύγκριτη Βαϊόλα Ντέιβις για να φέρουν αξιοσημείωτες ιστορίες γυναικών στο χρόνια, αναβληθέν και επείγον, φως», λέε η Έιμι Ίσραελ αντιπρόεδρος προγράμματος στο Showtime. «Η Μισέλ φέρνει αυθεντικότητα, ευαλωτότητα και περιπλοκή στους ρόλους της, ενώ η Σούζαν είναι μια οραματίστρια σκηνοθέτις που ορίζει την εικόνα με δριμεία ειλικρίνεια και μοναδικό οπτικό στιλ», συνεχίζει με μάλλον πλεονάζουσα υπερβολή η Ίσραελ.

Πληροφοριακά, τέλος, ο ρόλος της Έλινορ Ρούζβελτ δεν έχει ακόμα βρει ηθοποιό, ενώ να θυμίσουμε ότι η 60χρονη Μπίερ, πέρα από την διακεκριμένη κινηματογραφική της καριέρα («Ίσως Αύριο», «Things we Lost in the Fire» και πρωτίστως το «Μετά τον Γάμο») έχει μπει δυναμικά στην τηλεόραση με δουλειές όπως το «Night Manager» του λε Καρέ και το περυσινό «The Undoing».