Πρώτο υλικό από το σίκουελ του «Gladiator»! - νεα || cinemagazine.gr
8:57
12/4

Πρώτο υλικό από το σίκουελ του «Gladiator»!

Το κοινό του CinemaCon, ως είθισται ετησίως, καλοπερνάει παίρνοντας πρώτες γεύσεις από τις πολυσυζητημένες επικείμενες παραγωγές. Σειρά έχει το μετά από 24 χρόνια σίκουελ της ταινίας των 5 Όσκαρ. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Πολ Μεσκάλ. Πέδρο Πασκάλ. Ντένζελ Ουάσινγκτον. Τζόζεφ Κουίν. Κόνι Νίλσεν - στον ρόλο της από την πρώτη ταινία.

Το καστ του 2ου «Gladiator» είναι as good as it gets. Η ιστορία εκτυλίσσεται 20 χρόνια μετά την πρώτη ιστορία, σε μια Ρώμη όπου ο Μεσκάλ υποδύεται τον Λούσιους, τον γιο της Λουσίλα (Νίλσεν), ανιψιό του Κόμμοδου, που υποδυόταν τότε ο Φίνιξ. Ο Πέδρο Πασκάλ υποδύεται έναν στρατηγό και ο Ουάσινγκτον μια φιγούρα Ιάγου (άραγε;) που μυστηριωδώς κινεί τα νήματα της Αρχαίας Ρώμης παρασκηνιακά. Με δεδομένο και το πρόσφατο viral ενδιαφέρον στα της περιόδου, η ταινία αναμένεται να κινήσει εισπρακτικό ενδιαφέρον.

Υπογράφει ο «μια ταινία το χρόνο και αυτοπεριορίζομαι» Ρίντλεϊ Σκοτ, μια υπερπαραγωγή τον χρόνο για να είμαστε ακριβέστεροι, ταινίες που δεν επενδύονται με τίποτα παραπάνω από λουσάτη επιμέλεια, σοβαρά λεφτά και καλό μάρκετινγκ Και πάλι εισιτήρια δεν πολυκόβουν (o «Ναπολέων» κόστισε 200, υπολογίστε άλλα τόσα μάρκετινγκ, απέφερε 217 σε όλο τον κόσμο, μείον τα της αίθουσας, στο κόκκινο η ταινία). Περισσότερο όμως έχουν κάτι το άψυχο, κάτι το ψυχρά επαγγελματικό. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ πάντοτε έκανε ταινίες πυρετωδώς, που και που όμως παρέδιδε μια που είχε ένα καρύκευμα. Προσωπικά δεν το έχω δει εδώ και πάνω από 20 χρόνια στο σινεμά του. Αλλά, δεκτόν ασφαλώς, οι γνώμες διΐστανται.

Στο CinemaCon προβλήθηκαν (ημιτελείς - στο post production) εικόνες από την ταινία, βασικά μια σκηνή μάχης στο Κολοσσαίο, όπου ο Μέσκαλ πλακώνεται με έναν πολεμιστή πάνω σε ρινόκερο και στο τέλος τα αίματα ανάβουν με τον Πασκάλ. Υποθέτω αυτά θα είναι και τα καλός/κακός της ταινίας.

Ο Σκοτ μίλησε βιντεοσκοπημένα στο κοινό του CinemaCon, λέγοντας «ότι αξίζει η αναμονή» και, κλασικά, ότι η ταινία είναι «ίσως πιο εντυπωσιακή από την πρώτη» Ο Μέσκαλ χαρακτήρισε την συνεργασία του με τον Σκοτ σαν «μια από τις εξέχουσες στιγμές της ζωής του»

Η ταινία μας έρχεται από την Paramount, την υπογράφει σεναριακά ο Ντέιβιντ Σκάρπα του «Ναπολέοντα», πάντα ευπρεπής, ποτέ αξιοσημείωτος (ο Σκάρπα, όχι ο Ναπολέων), ενώ στο πίσω από την κάμερα καστ σημειώνεται επιστροφή ενδυματολόγου και σκηνογράφου (Τζάντι Γέιτς και Άρθουρ Μαξ, αντίστοιχα), πράγμα πάντοτε ευτυχές- σε ταινίες που είχαν λειτουργήσει. 

 

Στις 22 Νοεμβρίου θα βρεθεί στις αίθουσες, μικρότατο το καλάθι μπας και εκπλαγούμε ευχάριστα.