Τρέιλερ: Η Αλίσια Βικάντερ είναι η «Irma Vep» στο ριμέικ της ταινίας του Ολιβιέ Ασαγιάς - νεα || cinemagazine.gr
7:10
19/5

Τρέιλερ: Η Αλίσια Βικάντερ είναι η «Irma Vep» στο ριμέικ της ταινίας του Ολιβιέ Ασαγιάς

Μια από τις καλύτερες ταινίες του Γάλλου σκηνοθέτη γίνεται σειρά σκηνοθετημένη από τον ίδιο για λογαριασμό του HBO.

Από τον Πάνο Γκένα

Το 1996, ο Ολιβιέ Ασαγιάς έπεισε τη Μάγκι Τσενγκ να πάει στην Γαλλία για να γυρίσει μια ταινία όπου θα υποδύονταν τη Μάγκι Τσενγκ που πηγαίνει στη Γαλλία για να γυρίσει μια ταινία. Και μάλιστα ένα φιλόδοξο ριμέικ του πρώιμου κινηματογραφικού σίριαλ «Les Vampires» του Λουί Φεγιάντ με τίτλο «Irma Vep», έναν αναγραμματισμό της λέξης vampire. Και τώρα όλο αυτό θα ξαναγυριστεί πάλι από τον Ασαγιάς με τη μορφή σειράς. Ελπίζουμε να μην μπερδευτήκατε!

26 χρόνια μετά τον meta πειραματισμό του Ασαγιάς και τις προσπάθειες της Τσενγκ να κατανοήσει τους κώδικες του γαλλικού σινεμά σαν «εξωγήινη» με στολή από μαύρο λάτεξ, η «Irma Vep» επανασυστήνεαι με το πρόσωπο της Αλίσια Βικάντερ και κάνει πρεμιέρα στις φετινές Κάννες, λίγο πριν την κυκλοφορία των επεισοδίων στο ΗΒΟ στις 6 Ιουνίου.

Το project αναφέρεται ως χαλαρή διασκευή της ταινίας και αποτελεί μέρος της συνεργασίας που έχει το δίκτυο με την A24 για τη δημιουργία ενός περισσότερο arthouse περιεχομένου. «Θαυμάζω εδώ και χρόνια τη δουλειά του Ολιβιέ και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα δουλέψουμε μαζί και θα γίνω μέρος του διευρημένου σύμπαντος αυτής της ταινίας» είχε αναφέρει η Βικάντερ, ενώ αντίστοιχα ο Ασαγιάς είχε δηλώσει: «Ευχαριστώ την Αλίσια, την Α24 και το ΗΒΟ που μου δίνουν την ευκαιρία να επανέλθω και να διευρύνω την Ίρμα Βεπ ως σειρά. Είναι μια κωμωδία και θα προσπαθήσω να πίασω το zeitgeist αυτής της εποχής όπως έκανε η ταινία τότε,για μια διαφορετική εποχή και κοσμο».

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Η Μίρα (Αλίσια Βικάντερ) είναι μια Αμερικανίδα σταρ του κινηματογράφου, απογοητευμένη από την καριέρα της. Μετά τον πρόσφατο χωρισμό της επισκέπτεται την Γαλλία για να πρωταγωνιστήσει ως "Irma Vep" σε ένα ριμέικ της γαλλικής, κλασικής ταινίας του βωβού κινηματογράφου "Les Vampires". Με φόντο ένα αστυνομικό θρίλερ, η Μίρα αρχίζει να συγχέει τον εαυτό της με τον χαρακτήρα που υποδύεται. Το «Irma Vep» αποκαλύπτει το αβέβαιο έδαφος που βρίσκεται στα όρια μυθοπλασίας και πραγματικότητας, τεχνάσματος και αυθεντικότητας, τέχνης και ζωής.

Δείτε στη συνέχεια τις πρώτες φωτογραφίες και το τρέιλερ της σειράς που αναμένεται 6 Ιουνίου.