Ο Μάικλ Τζ. Φοξ θεωρεί ότι σήμερα μπορείς να γίνεις διάσημος δίχως κόπο και ταλέντο - νεα || cinemagazine.gr
16:48
15/4

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ θεωρεί ότι σήμερα μπορείς να γίνεις διάσημος δίχως κόπο και ταλέντο

Κι αυτό συμβαίνει με την ευγενική χορηγία των social media.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Το ντοκιμαντέρ «Still: Α Michael J. Fox Story» έφερε τον Μάικλ Τζ. Φοξ και πάλι στο προσκήνιο, με τον συμπαθέστατο ηθοποιό, που μάχεται εδώ και δεκαετίες με τη νόσο Πάρκινσον, να δίνει πολλές συνεντεύξεις. Σε μία από αυτές αναφέρθηκε στα διαφορετικά μέτρα και σταθμά διασημότητας, σε σχέση με τη δεκαετία του ’80.

«Όταν παρέλαβα το Τιμητικό Όσκαρ, κάποιος μού επισήμανε ότι δεν είμαι απλώς διάσημος, ότι κατάφερα να γίνω διάσημος στα ‘80s. Και το σκέφτηκα και κατάλαβα τι εννοούσε. Ήταν διαφορετικό τότε, ήταν πιο δύσκολο. Δεν είχαμε social media και αυτές τις αηδίες. To πετυχαίναμε μόνοι μας και ήταν φανταστική περίοδος. Και ήταν πιο δύσκολο γιατί έπρεπε να είσαι ταλαντούχος και έπρεπε να σκοτωθείς στη δουλειά γι’αυτό. Δουλεύαμε την τέχνη μας, παρακολουθούσαμε άλλους ηθοποιούς, μιλούσαμε μαζί τους για την υποκριτική, ενώ τώρα έχεις ανθρώπους που τους ρωτούν απλώς τι μπλουζάκι φορούν ή πώς λέγεται η τάδε χορευτική κίνηση και γι' αυτό τον λόγο και μόνο είναι οι πιο διάσημοι άνθρωποι στον κόσμο», κατέληξε ο Μάικλ Tζ. Φοξ.

Καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει, εν μέρει συμφωνούμε, ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα ‘80s ήταν η δεκαετία που εκείνο το πολυχρησιμοποιημένο ρητό του Άντι Γουόρχολ περί διασημότητας και δεκαπέντε λεπτών ξεκινούσε να επιβεβαιώνεται εμφατικά. Για περισσότερα, απευθυνθείτε στον «Βασιλιά της Κωμωδίας» του Μάρτιν Σκορσέζε.