Τζέικ Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ είχαν περάσει από οντισιόν για το «Moulin Rouge!» - νεα || cinemagazine.gr
13:36
6/7

Τζέικ Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ είχαν περάσει από οντισιόν για το «Moulin Rouge!»

Σε μια συνέντευξή του σε podcast, ο Μπαζ Λούρμαν αποκάλυψε ότι οι δυο ηθοποιοί, ανερχόμενοι ακόμα την εποχή εκείνη, είχαν περάσει από οντισιόν για το magnum opus του.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Ο Μπαζ Λούρμαν κάνει τον γύρο των media αυτές τις μέρες προωθώντας την φρενήρη φιλμική κατάθεσή του πάνω στον βίο και την πολιτεία του Έλβις Πρίσλεϊ. Στο πλαίσιο αυτών των συνεντεύξεων, βρέθηκε στο podcast του Τζος Χόροουιτζ και πάνω στη συζήτηση αποκάλυψε μερικά ονόματα ηθοποιών που είχαν περάσει από οντισιόν σε παλιότερες επιτυχίες του, όπως το «Romeo + Juliet» και το «Moulin Rouge!».

«Τα 2/3 των νεαρών ηθοποιών που είχαν περάσει από οντισιόν για αυτές τις ταινίες, σήμερα είναι είδωλα», ανέφερε ο Λούρμαν. «Πάρτε για παράδειγμα τον Τζίλενχαλ που είχε κάνει οντισιόν για το “Moulin Rouge!”. Ήταν πολύ νέος για τον ρόλο αλλά είχε εξαιρετική φωνή, είναι ένας πραγματικά σπουδαίος μουσικός καλλιτέχνης. Επίσης, από οντισιόν είχε περάσει και ο Χιθ Λέτζερ», αποκάλυψε ο Λούρμαν, προσθέτοντας πόσο λυπάται για τον χαμό του.

 Ο Χόροουιτζ ρώτησε τον Λούρμαν αν έχει ακόμα το υλικό από τις οντισιόν αυτών των ηθοποιών κι εκείνος του απάντησε καταφατικά, τονίζοντας όμως ότι δεν θα το δημοσίευε ποτέ, καθώς είναι πολύ ευάλωτες στιγμές των ηθοποιών, αν και με τον τρόπο τους πανέμορφες και ότι κάπου κάπου τον κάνουν να αναφωνήσει «ούαου». Όπως και να’χει, καθόλου δεν του κακόπεσε του Λούρμαν και της ταινίας του η επιλογή του Γιούαν ΜαγκΓκρέγκορ στον ρόλο του νεόκοπου συγγραφέα που μαθαίνει με τον άσχημο τρόπο το «σπουδαιότερο πράγμα που θα μπορούσε να μάθει».

Α, και όσοι από εσάς θέλετε να (ξανα)δείτε στη μεγάλη οθόνη αυτό το υπέροχο επί-μιούζικαλ, αυτό το μεγάλο ευχαριστώ του Μπαζ Λούρμαν στα τραγούδια, αν τυχόν σας φέρει ο δρόμος στη Μύκονο, να σας υπενθυμίσουμε ότι η ταινία προβάλλεται στην παραλία της Αγίας Άννας το βράδυ της 13ης Ιουλίου, στο πλαίσιο του 12ου Athens Open Air Film Festival.