Πρώτες εικόνες από το «Μufasa: The Lion King» - νεα || cinemagazine.gr
11:11
12/4

Πρώτες εικόνες από το «Μufasa: The Lion King»

Αλλά μόνο για το κοινό της Comic-con, εμείς ας αρκεστούμε σε μια διήγηση όσων είδαν οι παρευρισκόμενοι. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Μετά την ατυχέστατη εισπρακτικά (σε αρκετές περιπτώσεις και καλλιτεχνικά) περσινή χρονιά, η Disney φιλοδοξεί να κάνει ρελάνς. Οι τρεις βασικές ταινίες της γι’ αυτό τον σκοπό είναι το «Inside out 2», σίκουελ της κατά γενική ομολογία καλύτερης ταινίας της Pixar εδώ και δεκαπέντε χρόνια, το «Deadpool vs Wolverine», που θα ενισχύσει πρόσκαιρα το brand name του MCU, αλλά οι ήρωες είναι της πρώην Fox, και το « Mufasa: The Lion King». Το εν λόγω prequel ελάχιστα θα μας απασχολούσε, αν δεν έφερε την υπογραφή του Μπάρι Τζένκινς.

Στην Comic-Con, τη σύνοδο στο Λας Βέγκας όπου τα στούντιο δείχνουν στους αιθουσάρχες την πραμάτεια τους, προβλήθηκε το πρώτο τρέιλερ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, η εικόνα που βλέπουμε είναι εκείνη του Moυφάσα να τρέχει και να προσπερνά αντιλόπες, σουρικάτες, μαγκούστα και όποιο άλλο ζώο μπορείτε να σκεφτείτε, ενώ  ο Ραφίκι αναλαμβάνει την αφήγηση, ισχυριζόμενος ότι «ένα λιοντάρι χωρίς ευγενές αίμα θα αλλάξει τις ζωές μας και το πεπρωμένο μας». Κάτι θα ξέρει παραπάνω. Λέτε το prequel να ανατρέπει τη βασιλοφροσύνη που διέπει τόσο το animation, όσο και τη live-action μεταφορά του; Επίσης, στις ακόμα πια σημαντικές ερωτήσεις, θα αναλάβει ο υπέροχος Νίκολας Μπρίτελ το σάουντρακ της ταινίας;

Οι ίδιες πηγές λένε ότι η φωτο-ρεαλιστική Σαβάνα του live-action remake επανέρχεται. Ως prequel, είναι λογικό να μην παρεκκλίνει σημαντικά από την ταινία αναφοράς, αλλά ελπίζουμε οι τετράποδοι χαρακτήρες να είναι πιο εκφραστικοί αυτή τη φορά. Ίσως τώρα που δεν χρειάζεται να επαναληφθεί το πολυαγαπημένο φιλμ του ’94 beat by beat, υπάρχει και το στοιχείο της έκπληξης, ποιος ξέρει. 

Ο Άαρον Πιερ, που πρόσφατα χαντακώθηκε από το σενάριο του «Foe», και ο Κέλβιν Χάρισον Jr αναλαμβάνουν τις φωνές των νεαρών Μουφάσα και Σκαρ αντίστοιχα. Η ταινία κυκλοφορεί στις 20 Δεκεμβρίου, με στόχο να γίνει βασιλιάς του χριστουγεννιάτικου box-office.