Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 18 Απριλίου - νεα || cinemagazine.gr
1:18
15/4

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 18 Απριλίου

Νέες ταινίες από τον Άλεξ Γκάρλαντ και την Κατρίν Μπρεγιά, μια βαμπιρομπαλαρίνα, θαλάσσια τέρατα, οδυνηροί χωρισμοί, χαμένες αγάπες, ένα φλιτζάνι καφέ και ένα μικυμάου από την Αυστραλία.

Eμφύλιος Πόλεμος (Civil War)

Σε μια δυστοπική Αμερική, μια ομάδα δημοσιογράφων παλεύει να φτάσει στον Λευκό Οίκο πριν τον καταλάβουν οι επαναστάτες, προκειμένου να αποσπάσει δήλωση από τον Πρόεδρο.

Η ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ μόλις πέτυχε το μεγαλύτερο εισπρακτικό άνοιγμα στη (σύντομη) ιστορία της Α24 με 25 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και την ακριβότερη παραγωγή τους – το αρχικό μπάτζετ ήταν 50 εκατομμύρια δολάρια, υπολογίζεται ότι δόθηκαν άλλα 20 για την προώθηση της ταινίας, άρα η ταινία πρέπει να φέρει τουλάχιστον 140 εκατομμύρια στο παγκόσμιο box-office για να ισοφαρίσει το κόστος της στις αίθουσες.

Σκηνοθεσία: Άλεξ Γκάρλαντ

To Περάσμενο Καλοκάιρι (Last Summer)

Η Αν είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος που ζει με τον σύζυγο και τις δυο τους κόρες. Όταν ο 17χρονος γιος του άντρα της από τον προηγούμενο γάμο του μετακομίζει στο σπίτι τους, η Αν θα ξεκινήσει μια παθιασμένη σχέση μαζί του, θέτοντας σε κίνδυνο την καριέρα και την οικογενειακή της ζωή.

«Ξαναδιαβάζοντας» το πολυβραβευμένο δανέζικο φιλμ «Queen of Hearts» του 2019, η προβοκατόρισσα Κατρίν Μπρεγιά ξαναχτυπά με την καλύτερη ταινία της εδώ και χρόνια.

Σκηνοθεσία: Κατρίν Μπρεγιά 

Άμπιγκεϊλ (Abigail)

Επίδοξοι εγκληματίες απάγουν τη 12χρονη μπαλαρίνα και κόρη μιας ισχυρής φιγούρας του υποκόσμου. Αναμένοντας την είσπραξη των λύτρων σε ένα απόμερο αρχοντικό, οι απαγωγείς αρχίζουν να λιγοστεύουν, για να ανακαλύψουν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι με ένα πολύ διαφορετικό ανήλικο κορίτσι.

Οι αναμορφωτές του «Scream» καταπιάνονται με τον βαμπιρικό μύθο, σε μια ταινία που υπόσχεται fun, αιματηρές τρομάρες.

Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι-Όλπεν, Τάιλερ Τζιλέτ

Η Αρπαγή (Le Ravissement)

Πώς εκτροχιάστηκε η ζωή της Λύντια, μιας νεαρής μαίας αφοσιωμένης στη δουλειά της; Φταίει ο πρόσφατος χωρισμός της, η εγκυμοσύνη της καλύτερης φίλης της Σαλομέ ή η τυχαία συνάντηση με τον Μίλος, ένας πιθανός νέος έρωτας; Η Λύντια παγιδεύεται σε μία αλληλουχία ψεμάτων και η ζωή όλων ανατρέπεται.

Βραβευμένη πρόσφατα στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου,  η «Αρπαγή» δίνει στη Χαφσία Χερζί έναν ρόλο αξιώσεων μετά από καιρό.

Σκηνοθεσία: Ίρις Καλτενμπάκ

Σπίθα στη Θάλασσα (Sea Sparkle)

Ένας ψαράς σκοτώνεται, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε ναυάγιο στη Βόρεια Θάλασσα κι ο κόσμος σιωπηλά τον κατηγορεί ως υπαίτιο καθώς στη βάρκα επέβαιναν και άλλα δύο άτομα. Η Λένα, η έφηβη κόρη του που τον υπεραγαπούσε, θεωρεί πως το ναυάγιο δεν μπορεί να ήταν ατύχημα.

Βελγοολλανδική οικογενειακή ταινία που συμμετείχε στο Generation K-Plus της Μπερλινάλε.

Σκηνοθεσία: Ντόμριν Χάουγκε

Μη μου λες Ψέματα (Lie with Me)

O Στεφάν είναι διάσημος συγγραφέας. Επιστρέφοντας στον τόπο που μεγάλωσε, για την προώθηση ενός κονιάκ, γνωρίζει τον γιο της παλιάς μεγάλης του αγάπης και ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος.

Ο υιός Μπελμοντό συμμετέχει στο καστ μιας ταινίας που στοχάζεται πάνω στο ζήτημα της χαμένης μεγάλης αγάπης.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Πεγιόν

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια  (Α Cup of Coffee and New Shoes on)

Ο Αζίμ και Γεζίμ, δύο αχώριστα δίδυμα αδέλφια ανακαλύπτουν ότι θα τυφλωθούν σταδιακά και αναπότρεπτα εξαιτίας μιας γενετικής πάθησης, σε ηλικία μόλις τριάντα ετών.

Aποτέλεσε την επίσημη υποβολή της Αλβανίας για το προπέρσινο Διεθνούς Ταινίας και κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες του περασμένου φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία: Γκέντιαν Κότσι

Η Μία και Εγώ: Η ταινία (Mia and Me: The Movie)

Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά. Μέσω μιας αστραφτερής πύλης μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας.

Ξέρουμε τι αναρωτιέστε: από πού μας έρχεται το τριτοκλασάτο animation αυτής της εβδομάδας. Από την Αυστραλία.

Σκηνοθεσία: Άνταμ Γκαν