Είστε έτοιμοι για ένα reboot του «Scary Movie»; - νεα || cinemagazine.gr
15:06
12/4

Είστε έτοιμοι για ένα reboot του «Scary Movie»;

Η άλλοτε δημοφιλής παρωδια ταινιών τρόμου θα διεκδικήσει χώρο ανάμεσα στον ορυμαγδό παρωδικών memes και gifs. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Από τις καθημερινές ενημερώσεις μας θα έχετε καταλάβει ότι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού διεξάγεται η Comic Con κι ότι τα νέα για τρέχοντα αλλά και για μελλοντικά σχέδια των στούντιο έρχονται βροχή. Ένα από αυτά ίσως να γαργαλήσει τις νοσταλγικές χορδές όσων μεγάλων στα ‘00s. Στην παρουσίασή της, η Paramount ανακοίνωσε ότι το «Scary Movie» πρόκειται να γνωρίσει reboot.

H παρωδία των αδερφών Γουέιανς προκαλούσε γέλια μέχρι δακρύων στην πιτσιρικαρία των multiplex της εποχής, η συνέχεια ήταν ένα ρεσιτάλ κακού γούστου, μετά ήρθε ένας από τους πατέρες του είδους, ο Ντέιβιντ Ζάκερ της ομάδας ΖΑΖ και το συμμάζεψε κάπως – μερικά ευρήματα στο τρίτο «Scary Movie» θυμίζουν κάτι από ένδοξες στιγμές του παρελθόντος-  και έπειτα ανέλαβαν δράση οι «2 από τους 6 σεναριογράφους του Scary Movie», όπως τους άρεσε να αποκαλούντα,ι με κάτι «Epic Movie» και «Date Movie» και «Meet the Spartans» κτλ. Το αστείο αντικαταστάθηκε από την ονοματολογία και η προχειρότητα στην κατασκευή θα έκανε τον Μελ Μπρουκς και την ομάδα ΖΑΖ να φρίξει. Επί της ουσίας, έβαλαν ταφόπλακα στο είδος.

Η αλήθεια είναι ότι οι παρωδίες κινημτογραφικών δημιουργιών δεν πέθαναν ποτέ, απλώς ενσωματώθηκαν στα memes και στο περιεχόμενο των youtubers. H horror φρενίτιδα των ημερών σηκώνει μια ανάσταση του franchise, απλώς τα ζητήματα είναι δύο. Το ένα αν η παρωδία έχει όντως κορεστεί σαν είδος από τα social media, το άλλο αν θα βρεθεί δημιουργός να το κάνει «όπως παλιά», να το δουλέψει πολύ και να γεμίσει το κάδρο με ευρήματα, όπως συνηθιζόταν στις μεγάλες δόξες του είδους. Αναμένουμε, αλλά χωρίς μεγάλες ελπίδες.