Ο Μπεν Άφλεκ συνεχίζει να συλλέγει βραβεία!

2013-02-03 11:47:11
Από τη Χριστίνα Λιάπη

Και αυτό είναι ίσως το πιο γλυκό βραβείο από όλα: η βράβευσή του από την Ένωση Σκηνοθετών τον αποζημιώνει με τον καλύτερο τρόπο για την απουσία του από την αντίστοιχη κατηγορία των Όσκαρ.

Ακόμη ένα μεγάλο βραβείο στο δρόμο της για τα Όσκαρ κέρδισε η «Επιχείρηση: Argo», αυτό της Ένωσης Σκηνοθετών Αμερικής (DGA), και θα διανύσει πλέον τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τη μεγάλη βραδιά ως το απόλυτο φαβορί. Και από όλα τις διακρίσεις που έχει κερδίσει η ταινία (όπως πριν μια εβδομάδα αυτές της Ένωσης Ηθοποιών και Παραγωγών ή τις Χρυσές Σφαίρες), αυτή πρέπει να είναι και η πιο γλυκιά για τον σκηνοθέτη της, Μπεν Άφλεκ, αφού τον αποζημιώνει με τον καλύτερο τρόπο για την απουσία του από τη υποψήφια πεντάδα σκηνοθετών για τα βραβεία της Ακαδημίας.

Για ακόμη μία φορά, την αναγγελία του ονόματός του υποδέχθηκαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα και επευφημίες. «Δεν νομίζω ότι αυτό με κάνει πραγματικό σκηνοθέτη αλλά νομίζω είμαι στο δρόμο για να γίνω,» δήλωσε ο Άφλεκ.

Ο Άφλεκ επικράτησε των Κάθριν Μπίγκελοου για το «Zero Dark Thirty», Τομ Χούπερ για τους «Άθλιους», Ανγκ Λι για τη «Ζωή του Πι» και Στίβεν Σπίλμπεργκ για το «Λίνκολν», και είναι μόλις ο έβδομος νικητής των βραβείων DGA που δεν έχει λάβει και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, στα 65 χρόνια του θεσμού.

Απόλυτο φαβορί στην κατηγορία του είναι πλέον και το ντοκιμαντέρ «Searching for Sugar Man» του Μαλίκ Μπεντζελούλ, που προβλήθηκε στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE και κέρδισε τη Χρυσή Αθηνά Μουσική & Φιλμ.

Στα τηλεοπτικά βραβεία, η Λίνα Ντάναμ κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Κωμικής Σειράς, ο Ράιαν Τζόνσον (του πρόσφατου «Looper») το αντίστοιχο για Καλύτερη Δραματική Σειρά για τη δουλειά του στο «Breaking Bad» και ο Τζέι Ροτς του «Game Change» για Καλύτερη Τηλεταινία. Τέλος, αυτό το σποτάκι κέρδισε στον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου το βραβείο της Καλύτερης Διαφήμισης.

Τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης

Τα δικά της βραβεία έδωσε η Ένωση των Καλλιτεχνικών Διευθυντών και, αναμενόμενα, η «Άννα Καρένινα» του Τζο Ράιτ, η «Ζωή του Πι» του Ανγκ Λι και το «Skyfall» του Σαμ Μέντες ήταν οι μεγάλες κερδισμένες της βραδιάς, αφού βραβεύτηκαν για τον σχεδιασμό παραγωγής τους για ταινία περιόδου, φαντασίας και σύγχρονης ταινίας αντίστοιχα.

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες, το «Girls», το «Game of Thrones» και το «American Horror Story» ανακηρύχθηκαν νικητές.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ