O Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

O Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι

Little Nicholas: Happy as Can Be

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2022
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία, Λουξεμβούργο, Καναδάς
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αμαντίν Φρεντόν, Μπέντζαμιν Μασουμπρέ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Αν Γκοσινί, Μισέλ Φεσλέρ, Μπέντζαμιν Μασουμπρέ
    ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Γιάννης Καραούλης, Άρης Κυπριανού, Ζωή Κυπριανού, Μαρία Κάνθερ, Χρήστος Γρηγοριάδης, Πέτρος Κονόμου
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Λουντοβίκ ΜπούρςΤζέιμς Τζέικομπ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 82'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood Entertainment
    O Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι

Γλυκύτατο animation που αφηγείται με τον τρόπο ενός μικρού παιδιού την γέννηση του Μικρού Νικόλα και την παράλληλη ζωή του με εκείνες των δημιουργών του.

Σκυμμένοι πάνω από σε ένα λευκό χαρτί κάπου ανάμεσα στη Μονμάρτρη και το Σεν Ζερμέν, ο Jean-Jacques Sempé και ο René Goscinny δίνουν πνοή σε ένα σκανταλιάρικο αγόρι, τον μικρό Νικόλα. Μία επεισοδιακή ζωή γεμάτη παιχνίδι, φίλους, καλαμπούρια, τιμωρίες, πολύτιμα μαθήματα και διαφωνίες απλώνεται μπροστά στον Μικρό Νικόλα. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, το παιχνιδιάρικο αγόρι τρυπώνει στο στούντιο των δημιουργών του και μαθαίνει για τη γνωριμία και τη φιλία τους, αλλά και για τα παιδικά τους χρόνια.

Η βραβευμένη γαλλική ταινία animation «O Μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι;» βασίζεται στα αγαπημένα κόμικς και παιδικά βιβλία των Jean-Jacques Sempé and René Goscinny και τιμά το πνεύμα των θρυλικών δημιουργών και του εμβληματικού έργου τους. Μία απολαυστική και συγκινητική ιστορία δύο ανθρώπων που στερήθηκαν πολλά και επινόησαν μία ονειρική παιδική ηλικία για τον Μικρό Νικόλα, τον σκανταλιάρη και σπαρταριστό ήρωα, που αντιστάθμισε δυσκολίες που πέρασαν ως παιδιά. Μία απίθανη ταινία για τη φιλία, τη δημιουργικότητα και τα παιδικά χρόνια. Σε σκηνοθεσία της Amandine Fredon και του Benjamin Massoubre και σενάριο των Michael Fessler, Anne Goscinny (κόρη του René Goscinny) και Benjamin Massoubre. Τη μουσική υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ Ludovic Bource (The Artist).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • O Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι
  • O Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι