«Explicit» πράγματι: Τοντ Χέινς και Χοακίν Φίνιξ ετοιμάζουν gay δράμα και πάνε καρφί για «ακαταλληλότητα» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:16
15/3

«Explicit» πράγματι: Τοντ Χέινς και Χοακίν Φίνιξ ετοιμάζουν gay δράμα και πάνε καρφί για «ακαταλληλότητα»

Η ιστορία θα είναι τοποθετημένη στις παρυφές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, με τον Φίνιξ να έχει ενεργό ρόλο και στην συγγραφή του σεναρίου.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μετά το απολαυστικό - όσο και υπεραξιολογημένο - «May December», ο Τοντ Χέινς μπαρκάρει για την, όπως ακούγεται, τολμηρότερη, τουλάχιστον για την λογοκρισία, ταινία της καριέρας του. Και θα υπάρχει και διαμέτρημα δημοσιότητας εξαρχής, αφού δίπλα του θα είναι ο Χοακίν Φίνιξ και μάλιστα σε αναβαθμισμένο ρόλο λόγω εμπλοκής και στην ιστορία της ταινίας. Οι πληροφορίες του φίλου μας στο World of Reel λένε ότι τα γυρίσματα ξεκινούν στις 29 Ιουλίου, οπότε λογικά θα το δούμε στην οσκαρική σεζόν του 2025. Η ταινία αγοράστηκε στην Αγορά του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με μια πρώτη σύνοψη θα έχουμε «την ιστορία του Ρίτσαρντ Ρεντ (Φίνιξ), ενός οξύθυμου αστυνομικού στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '30 και του Τζο Τόμας, ενός ιθαγενούς Αμερικανού που εργάζεται πλήρως ενταγμένα ως δάσκαλος. Όταν όμως συμβαίνει ένας διπλός φόνος, οι δυο τους γίνονται στόχος της διεφθαρμένης πολιτείας και πρέπει να διαφύγουν στο Μέξικο για να γλιτώσουν. Εκεί, στις υγρές ζούγκλες των ακτών του Ειρηνικού, υπό την απειλή ενός παγκοσμίου πολέμου, ξεκινά ένα παθιασμένος, βίαιος ερωτικός δεσμός ανάμεσά τους που αλλάζει ότι ήξεραν ως τότε για τη ζωή και τον εαυτό τους.» Χαμός θα γίνει.

Ο Χέινς ανέφερε ότι στην διάρκεια που έπεφταν ιδέες για την ιστορία ο Φίνιξ τον πίεσε να «πάνε μακρύτερα με το σεξ» (στην ταινία), με τον δημιουργό να θεωρεί ότι το NC-17 δεν το αποφεύγει το έργο. Θα σκιστούν άμφια πάλι, ας ελπίσουμε να είναι αντάξιο και καλλιτεχνικώς των προσδοκιών που ήδη γεννιούνται.