Οι φανς της Άνα Ντε Αρμάς μηνύουν την Universal για κομμένη σκηνή του «Yesterday» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:12
24/1

Οι φανς της Άνα Ντε Αρμάς μηνύουν την Universal για κομμένη σκηνή του «Yesterday»

Έχουμε ακούσει κι αν έχουμε ακούσει, αλλά κάτι τέτοιο δεν είχαμε ακούσει. Αλλά άβυσσος η ψυχή των fans.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Δυο στον αριθμό φανατικοί ακόλουθοι που λογικά δεν πίνουν μόνο νερό στο όνομα της Άνα Ντε Αρμάς, αλλά αναπνέουν στο όνομά της, έχουν ξεπατικώσει κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή της, έχουν δει -αυτονόητα- κάθε ταινία της πάνω από τρείς -και βάλε- φορές, παρατήρησαν ένα μεγάλο λάθος που έκανε η Paramount. Και φυσικά δεν το άφησαν να περάσει έτσι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, που εν μέρει δεν έχουν και άδικο.

Οι δυο τους λοιπόν μύνησαν το στούντιο επειδή βλέποντας ένα τρέιλερ της ταινίας «Yesterday» του Ντάνι Μπόιλ είδαν την Άνα Ντε Αρμάς σε κάποια σκηνή, νοίκιασαν την ταινία στο Amazon Prime και συνειδητοποίησαν πως η Αρμάς δεν εμφανίζεται γιατί οι όποιες σκηνές της κόπηκαν στο τελικό μοντάζ.

Έτσι κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Universal για παραπλάνηση κοινού, ζητώντας 5 εκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό και άλλων θεατών, που θα βίωσαν την ίδια εμπειρία, γιατί «χρησιμοποίησαν την φήμη και το ταλέντο της».

Για την ιστορία, η ταινία -που απέφερε περί τα 155 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως- ένας μουσικός ξυπνάει σε έναν κόσμο που κανείς δεν ξέρει τους Beatles. Και κάνει καριέρα «γράφοντας» τα δικά τους τραγούδια.

Η αρχική σκέψη για ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στον Χίμεσ Πατέλ, τη Λίλυ Τζέιμς (που εμφανίζονται στην ταινία) και την Άνα Ντε Αρμάς δεν λειτούργησε και έτσι η τελευταία κόπηκε στο μοντάζ. Ωστόσο, στο αρχικό τρέιλερ η ίδια εμφανίζεται. Εσφαλμένα ή εσκεμμένα, οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ, σήμερα τρία χρόνια μετά.

Άγνωστο πάντως κάτι τέτοιο δεν ήταν, καθώς ο σεναριογράφος Ρίτσαρντ Κέρτις είχε δηλώσει τότε πως «η Αρμάς κόπηκε καθώς δεν ήταν τέλεια στον ρόλο». Άρα τι είχε προλάβει να γυρίσει ή όχι, θα μείνει για πάντα κρυφό.